Şimdi Ara

Auris 1.6 cvt yakıt tüketimi?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
8.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Ben kışın çok kısa mesafe kullanıyorum o yüzden 10 lt lpg normal diyorum.benzinde bile 9 gosteriyor zaten.yani benim degerler akıcı sehirici trafiği degil.4-5 km git kontagi kapat seklinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rakipsiz Fırtına -- 18 Nisan 2019; 10:24:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fractal design

2015 model Corolla Advance multidriveS 1.6 cvt otomatik benzin kullandım. 4 ay dayanabildim yakıtına ve sattım. Şehirdışı 6.0, şehiriçi 8,8-10 arası yakıyordu. Kaportası çok zayıftı, tavan sacı çok inceydi. Satıp Clio 1.5dCi 90hp manuel aldım. Aynı güzergah şehiriçi ortalamam 4.6lt.

Auris ortalaması 8lt'den aşağı olmaz.

Kuruş hesabı yapma litre hesabı yap.
    Hocam merhaba. Beklentiniz nedir bilemiyorum ve tespitlerinize saygı duyarım ama Corolla / Auris'in kaporta zayıflığı konusunda tam tersini düşünüyorum. Siz bir de Pejo 208'e ve diğer Pejo modellerine bakın. Kapı sacı kağıt gibi. Tavan sacına baş parmağımla (tek parmak) kuvvet uygulayınca sac içeri doğru esniyor. Yani Corolla diğerlerinin yanında tank kalır bence. En son Corolla, Auris ve de Avensis için en azından bunu tecrübe ettiğimi söyleyebilirim. Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 18 Nisan 2019; 20:48:29 >

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Merhabalar Peugeot kullanan kimse yok etrafımda. Şöyle bi 308 kullanan olsa da denesem diye bakıyorum ama yok. Bu yüzden ne desem yanlış olur ama Corolla'dan önce 2012 Kia Rio sedan kullanıyordum sac kalitesi bariz Corolla'dan iyiydi. Yağmur sesini Corolla'daki duyduğum gibi hiçbir araçta duymadım. Büyük hayalkırıklığı idi. Kapı içleri de çok boş gibi hissediliyordu. Şimdi kullandığım Clio tavan sacı konusunda Corolla'dan daha iyi. Hatta şöyle söyleyeyim kayınpederin 2004 model eski Corolla Sol'ü bile 2015 Corolla'dan daha tok bir yapıdaydı. Buna rağmen Auris'i hala beğeniyorum ama lpg siz binilecek araç değil.

Corolla'nın en büyük artısı motorunun lpg uyumu, bakım maliyetinin ve arıza ihtimalinin az olması. Tercih edilmesindeki en büyük etken bu.

Kasa olarak 2012'ye kadar olan E140 seriyi daha çok beğeniyorum ben ama piyasası gereksiz pahalı onların da.

• Lpg fiyatları maalesef çok değişkenlik gösteriyor , ben aytemiz 3,25 , po 3,36 dan alıyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fractal design

Merhabalar Peugeot kullanan kimse yok etrafımda. Şöyle bi 308 kullanan olsa da denesem diye bakıyorum ama yok. Bu yüzden ne desem yanlış olur ama Corolla'dan önce 2012 Kia Rio sedan kullanıyordum sac kalitesi bariz Corolla'dan iyiydi. Yağmur sesini Corolla'daki duyduğum gibi hiçbir araçta duymadım. Büyük hayalkırıklığı idi. Kapı içleri de çok boş gibi hissediliyordu. Şimdi kullandığım Clio tavan sacı konusunda Corolla'dan daha iyi. Hatta şöyle söyleyeyim kayınpederin 2004 model eski Corolla Sol'ü bile 2015 Corolla'dan daha tok bir yapıdaydı. Buna rağmen Auris'i hala beğeniyorum ama lpg siz binilecek araç değil.

Corolla'nın en büyük artısı motorunun lpg uyumu, bakım maliyetinin ve arıza ihtimalinin az olması. Tercih edilmesindeki en büyük etken bu.

Kasa olarak 2012'ye kadar olan E140 seriyi daha çok beğeniyorum ben ama piyasası gereksiz pahalı onların da.
    Anladım hocam. 2004 Corolla zaten taş. E120 sanırım kasası. Zamanla maliyet kontrolü amaçlı tüm markalarda olduğu gibi Toyota'da kaportayı inceltmiş olabilir ama diğerlerinin de suyu çıkmış durumda. En iyisi detaylı karşılaştırıp içinize sineni alıp binmek. Saygılarımla.

• 2014 otomatık corolla ıstanbulda 10.4lt
  • 1.6 premium ve 1.6 active skypk. ve 1.33 life auris kullanıcısı olarak söylüyorum. hepsine bizzat sahip oldum ve kullanıyorum hala her üç arabada da şehir içi 8.1 -8.3 arası... sehirler arasi 120 yi geçmediğini varsiyorum 6.1 -6.7 arasi benzin yakar. ( agresif kullanmazsan )

lpg katsayısı da benzin x 1.3

benzin 7 liradan 100 km de 8x7 = 56 lira
    lpg 3.4 dan 100 km de 10.4 x3.4 = 36 lira

( %100/56 ) x 36 = 64 yapar. yani 100 birim uzerinden ortalama yüzde 36-40 arası paradan tasarruf edersin.

2500 liralık bir kit taksan. her 100 liradan 36 lira kazansan

7.000 liralık yakittan sonra tüp kendini amorti eder.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,
    2015 toyota auris 1.6 cvt multidrive s makyajlı kasa aracı yeni aldım. istanbul yoğun tarfikte eco mod ile sakin kullanımda 24 km lik yolda 7,4 ortalama tüketim verdi. Sabah işe gelirken (trafik yok) 6,2 lt/100 km ortalama verdi. Karma kullanım ortalama 6,8 lt /100 km oranı verdi.üstelik bakımdan sonra 6,5 lt ort yakalayacağıma inanıyorum. Yani sakin kullanırsanız yakıt üzmez. Araç çok yakmıyor bu ülkede benzin aşırı pahalı. Bence 2015 makyajlı Auris bu tüketim değerlerine göre ekonomik bir araç.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.