Şimdi Ara

Auris 1.6 cvt yakıt tüketimi??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
8.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben 2015 model 1.6 otomatik auris almaya karar verdim. Bu aracın yakıt değerleri corollaya göre daha fazlaymış. Auris kullanan varsa 1.6 otomatik şehir içi şehir dışı kaç kuruş yakıyor belirtirse sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• www.arabainceleme.com
    Toyota Auris Kullanıcı Yorumları
    http://www.arabainceleme.com/2014/07/toyota-auris-kullanici-yorumlari.html

• Tüpsüz aurise corollaya hele ki otomatiğine binilmez .Ben life 1.33 üne bile benzinle zar zor bindim.Tüplü bineceksin

• defiant82 kullanıcısına yanıt
    Lpg zaten taktıracağım atiker grand. Şehir içi 8 lt den fazla yakmazsa sıkıntı yok. Daha fazla yakarsa km de 35 kurulu geçer.

• Ben de de BRC Seq32 takılı 2014 1.6 CVT Auris var.

Tüketim şehir içine göre değişir.

Benim evim 3 km.lik oldukça dik bir rampanın sonunda.

Tüketimi 9.5-10 Lt./LPG olarak hesaplıyorum. Yaz döneminde 8.5-9 Lt.ye düşüyor.

Güzergah 2 Km. normal yol, 3 km. rampa tırmanışı. 70 Km. bu şekilde 30 km. de duble yol git gel.

Rampa olmasaydı 7.5-8 Lt. değeri kesinlikle yakalardım.
  • Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt
    Yol bilgisayarındaki benzin değil kendi hesabınız fena değil gibi aslında. Aracın ses yalıtımını beğeniyor musunuz ben 110 u geçmiyorum.

• 2015 model Corolla Advance multidriveS 1.6 cvt otomatik benzin kullandım. 4 ay dayanabildim yakıtına ve sattım. Şehirdışı 6.0, şehiriçi 8,8-10 arası yakıyordu. Kaportası çok zayıftı, tavan sacı çok inceydi. Satıp Clio 1.5dCi 90hp manuel aldım. Aynı güzergah şehiriçi ortalamam 4.6lt.

Auris ortalaması 8lt'den aşağı olmaz.

Kuruş hesabı yapma litre hesabı yap.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiesta 1.5 TDCI Yakıt Tüketimi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Corolla 1.6 cvt kullanicisiyim. Lpg ile kullaniyorum ve yakıtından çok memnunum.sehirici lpg ile 30-32 kuruş civarı yakıyor. Kaba hesap 10 lt lpg yakıyor sehirici.Auris ile ayni motor ayni sanziman.auris neden fazla yaksin?Toyota konforlu ve sorunsuz.dizel yakıt fiyatları bu durumda iken bence gözünüz kapalı alın ve binin.lpg uyumu Honda ile beraber en iyi olan marka Toyota

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rakipsiz Fırtına -- 16 Mart 2019; 15:39:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rakipsiz Fırtına kullanıcısına yanıt
    Lpg litre fiyatı 3 hafta önce 3,80 di şimdi baktım aygaza 4 tl olmuş. Şehiriçi yakıt tüketimi güncel olarak sürekli artıyor. 33 kuruş filan hikaye artık

• Auris corollaya göre daha az tüketiyor ve daha kaliteli diye biliyorum. Lpg siz şehir içi cvt yi doğru kullanırsanız 7.5 - 8 litre yakar diye düşünüyorum. Lpg de 1 litre ekleyin derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: SayımOmen

Lpg litre fiyatı 3 hafta önce 3,80 di şimdi baktım aygaza 4 tl olmuş. Şehiriçi yakıt tüketimi güncel olarak sürekli artıyor. 33 kuruş filan hikaye artık
    o resmi verilere bakma sen hiç bir zaman liste fiyetlerı olmuyor bayilerde.istanbul da bir çok istasyonda 3.30 civarı lpg.kozyatağı aytemiz,koşuyolu total göztepe class koşuyolu aytemiz hep 3.30 civarı şu anda.
  • Bende çok fazla değişkenlik var- benzin göstergesi için söyleyeyim; ışıklı şehir içi: 10 lt civarı
    Sakin şehir dışı: 6 lt ye kadar düşebiliyor. Lpg hesabında %30-35 ekonomi yapılır diye düşünüyorum..
  • Daha dün LPG aldım Shell'den 3.39'a. 3.30'a satan yerlerde var ama, bu konuda biraz muhafazakarım.

Japon araçlarında yalıtımdan ziyade sorunsuzluk ön planda tutulduğu için bozuk yollarda müzik sistemi kapalıysa davlumbaz içinden bir miktar yol sesi aldığını duyabiliyorsunuz.

Otoban veya duble yollarda 130 Km.ye kadar beni rahatsız eden motor, yol veya rüzgar sesi olmadı. Zaten motor kaputunun iç tarafında ve bagaj kapağında ses izolasyon malzemesi de var.
  • 2 hafta önce yeni sattım 2013 advance skypack AURİS aracımı.. aracımda BRC Seq32 LPG ile kullandım hep. Şehir içi 10-10,5 Litrenin altını göremezsiniz, ama agresif kullanımda 11-12 lere kadar cıkabilir. Şehir dışı ise 7.5 - 8.2 litre sabit bir tüketimim oldu, 64 binde sattım aracımı bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sardemir -- 18 Mart 2019; 15:6:42 >
  • 3-4 aydır 2016 1.6 otomatik auris sahibiyim Benzinli
    Fabrika verisi ş.içi 7.8 litre güya
    ben 9 un altını görmedim. Agresif kullanmam genelde.
    Birazcık basarsam bile 10-11 litreden başlıyor
    Kırmızıda dururken ayağımı frenden kaldırdığımda bile anlık 25-30 litreler görüyorum
    Normal mi bilmiyorum.

Ama gidişi konforu vs corolladan iyi sanki tavsiye ederim. yoğun kullanacaksan lpg şart
  • quote:

Orijinalden alıntı: SayımOmen

Nereden bakiyorsunuz?

Siteden bakiyorsaniz doğru fikir alamazsiniz soz konusu lpg ise.

Zira lpg fiyatlari benzin dizel gibi degil istasyondan istasyona, ayni markanin istasyonunda bile degisiyor.

Misal istanbul halkalida shell de lpg 3.58 su an.

Ama 1km ilerdeki gene shell bayiinde 3.32.

Onun ilerisinde aytemizin kendisine ait olan istasyonda 3.28.

Ben 3.28 den aliyorum

Halbuki su an aytemizin sitesinde lpg 3.88 diyor. Istanbul kucukcekmece icin.

Ben bu sabah aytemizin kendisine ait olan istasyondan ( hile hurda olmadigini anlayin diye belirtiyorum) 3.28 e aldim.

Lpg nin bir guzelligide bu.

Heryerde bu tip fiyatlar var daha istanbulda 3.88 e lpg satan yer gormedim ayrica en pahali satan 3.60 a filan satiyor.

Ben de sadik bir shell ciydim lpg konusunda, benim gibi olan arkadaslara bir depo aytemiz kullanmalarini oneriyorum. Acaba shell den mi aliyorlar gazi bilemiyorum ama neredeyse ne menzilde ne cekiste hic fark görmedim.

Hayirli gunler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 18 Mart 2019; 15:56:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

Nereden bakiyorsunuz?

Siteden bakiyorsaniz doğru fikir alamazsiniz soz konusu lpg ise.

Zira lpg fiyatlari benzin dizel gibi degil istasyondan istasyona, ayni markanin istasyonunda bile degisiyor.

Misal istanbul halkalida shell de lpg 3.58 su an.

Ama 1km ilerdeki gene shell bayiinde 3.32.

Onun ilerisinde aytemizin kendisine ait olan istasyonda 3.28.

Ben 3.28 den aliyorum

Halbuki su an aytemizin sitesinde lpg 3.88 diyor. Istanbul kucukcekmece icin.

Ben bu sabah aytemizin kendisine ait olan istasyondan ( hile hurda olmadigini anlayin diye belirtiyorum) 3.28 e aldim.

Lpg nin bir guzelligide bu.

Heryerde bu tip fiyatlar var daha istanbulda 3.88 e lpg satan yer gormedim ayrica en pahali satan 3.60 a filan satiyor.

Ben de sadik bir shell ciydim lpg konusunda, benim gibi olan arkadaslara bir depo aytemiz kullanmalarini oneriyorum. Acaba shell den mi aliyorlar gazi bilemiyorum ama neredeyse ne menzilde ne cekiste hic fark görmedim.

Hayirli gunler

Alıntıları Göster
    Ben hayret ediyorum ciddi ciddi 3.75 e 3.85 e hatta 3.90 a LPG alan var mı ya ?

Milangaz dan 3.23 e alıyorum. İnsanlar çıldırmış. Opet ten 4 liraya LPG alanın aklına şaşarım.

Ne bir çekiş farkı hissediyorum ne menzil.

• sardemir kullanıcısına yanıt
    Bunlar kendi ölçtüğünüz lpg verileri galiba. Aurisin yakıt tüketimi dizellerle kafa kafaya aracımı zaten her zaman sakin kullanırım şehır dışı 110 la giderim.

• Evet LPG verileri bu söylediklerim. 35 bin km LPG de kullandım aracı. Hep aynı sonucu aldım tüketimde.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rakipsiz Fırtına

Corolla 1.6 cvt kullanicisiyim. Lpg ile kullaniyorum ve yakıtından çok memnunum.sehirici lpg ile 30-32 kuruş civarı yakıyor. Kaba hesap 10 lt lpg yakıyor sehirici.Auris ile ayni motor ayni sanziman.auris neden fazla yaksin?Toyota konforlu ve sorunsuz.dizel yakıt fiyatları bu durumda iken bence gözünüz kapalı alın ve binin.lpg uyumu Honda ile beraber en iyi olan marka Toyota
    Cvt vitesli arabalar manuellerinden daha az yakmalarıyla ünlüdür.
    Yakıtınız biraz yüksek gibi,
    Aracınızın İlk 10 bin km de kullanılan yağdan kullanmaya çalışın derim. (Mobil1 advanced 0w-20)
    .
    Lastik havaları da ön 34 den, arkalarda 32 den az olmamalı.
    .
    1500 kiloluk manuel Avensis 132 bg ,
    215 tabanlı 17 jant ve kışlıklar ile
    Şehir içi 9 litre Lpg ve 0.9 litre benzin yakıyor,
    Benzin göstergesi 8.1 litre gösteriyor.
    Arabalar Lpg ile %20 fazla yakar,
    Sağlama yapalım;
    8.1 litre -0.9 litre= 7.2 litre benzin
    Lpg de +%20 yakar ki yaklaşık 9 litre Lpg’ye
    Denk geliyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.