Şimdi Ara

Auris mi golf mü? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
4.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi auris desem auris mi alcaksın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Auris bence
     Auris mi golf mü?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben otomatik tercih ederim.
    Biraz yakar auris ama konforum kadar önemli değil.

• Takmışlar LPG ye golf 1.2 TSİ zaten 6 6.5 arasi yakıyor yok turbo bozulur yok bilmem ne turbo ne kadar 2000 sıfırı auris al LPG taktir gitti zaten 2500 araç çekişten düşecek bilmem ne yok sorunsuzmus sanki 1000000 km binecegiz satılan araçlar 200 bin 250 binde hepsi en fazla hem özellik hem çekiş hem performans için golf

• Donanım auris
    Performans golf

Auris ile golf ü donanım olarak karşılaştırmak bile mantıksız

• Cvt benzinli modellerde (1.6), MMT ise dizel modellerde (1.4) kullanılan şanzıman.

Arkadaş 1.6 istediğine göre benzinli modeli tercih edecek. Eğer 2016 için plan yapmıyorsa tabii. 2016'da gelecek yeni kasa aurislerde 1.6 dizel motor da gelecek.

Neyse, MMT şanzımanın adı da değişti 3-4 senedir. M/M oldu. Eskiden duyulan çoğu sorun halledildi. MMT şanzıman kullanırken sorunlar yaşadım ben de (yolda kalmak hariç) ama aynı şartlarda M/M şanzıman ile herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Özellikle şanzımanın çalışma prensibini öğrenince her şey daha basit ve sorunsuz oluyor.

Gelelim Golf, Auris kıyasına. Golf hiç kullanmadım. Ama eskiden satın almak istediğim araçların başında gelirdi. Auris'in ise 2012, 2013 ve 2014 model M/M şanzımanlı dizel araçlarını kullandım. Şimdi bu kıyaslamada ihtiyaçlar göz önüne alınmalı. Aynı model ve şartlarda (mesela sunroof ya da cam tavan, bluetooth, geri görüş, park sensörü, far sensörü, yağmur sensörü vs) ben Golf'ü tercih ederdim. En son autoshow'da incelediğimde özellikle iç kısım olarak daha çok etkiledi beni Auris'e göre.

Ama motor seçenekleri benzer fakat donanımsal açıdan ciddi fark varsa, buna rağmen fiyatlar eşitse tercihim Auris yönünde olurdu.

• Sizinle aynı fikirdeyim. Sadece konu sahibin belirttiği Auris'in zaten CVT şanzımana sahip olduğunu belirtmek istedim.

2015 modellerin hepsinde otomatik vites ve 1.6 motor kelimeleri geçiyorsa, bilelim ki kastedilen şanzıman CVT'dir. 1.4 ise M/M'dir. Demek istediğim buydu.

Konu sahibi, Auris için otomatik koşulu getirmiş ama Golf için otomatik dememiş. İstanbul'da yaşayan biri olarak otomatik her türlü tercihimdir. Ha fiyat ve donanımlar aynı olursa, Golf derim. Ama donanımlarda Golf hiçbir şey sunmuyorsa, buna rağmen Auris'in donanımlı aracı ile aynı seviyede fiyat talep ediyorsa, her türlü Auris'i alırım.

• 1.2 tsi kullanicisiyim. Yakitindan hic menmun degilim. Şehir ici 8 9 lt yakiyo. Tsi tavsiye etmem. Uzun yolda bile gaza titreyerek basiyom.

• İlginiz için sağolun. Golfte otomatiği yanaşmam zaten, auris de alınıyorsa cvt şanzımanlı alınır. Dün toyota bayisi ile görüştüm, cvt şanzımanın otomatik kullanımda 7 ileri, manuel kullanımda 6 ileri olduğunu söyledi. Tam olarak çalışma prensibini bilmesemde, dişli olmadığını biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: kirei

1.2 tsi kullanicisiyim. Yakitindan hic menmun degilim. Şehir ici 8 9 lt yakiyo. Tsi tavsiye etmem. Uzun yolda bile gaza titreyerek basiyom.

Bende 1.2 düşünüyorum, ort hızınız kaç acaba ve aracınız manuel mi

• Araçları denemeden karar vermeyin.

• Lpg takılmayacaksa ve otomatik şart değilse Golf alırdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: he_man

quote:

Orijinalden alıntı: kirei

1.2 tsi kullanicisiyim. Yakitindan hic menmun degilim. Şehir ici 8 9 lt yakiyo. Tsi tavsiye etmem. Uzun yolda bile gaza titreyerek basiyom.

Bende 1.2 düşünüyorum, ort hızınız kaç acaba ve aracınız manuel mi

Suan net bilmiyorum. Yarin aracın bakar paylasirim. Aracim manuel.

• Bende önce Corolla 1.4 D touch karar verdim .
    Sonra Audi a3 1.2 tfsi manuel alim dedim yakıtı gözüm kesmedi .
    En son golf comfortline 1.6 tdi karar verdim .
    Önümüzdeki hafta alacam inş .

• Hayırlı olsun aracınız, tek sıkıntı bagaj olabilir sizin için.

• CyberBot kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler çok ihtiyacım yok aslında .
    Ailem 2 haftada 1 gün erzak alışverişine alır arabayı .
    Bebek arabası veya şehirdışı yolculuk büyük valizler gibi derdim yok .
    Şehir içi ev okul falan yeter bana .

• Arkadaşlar aracımı satıyorum. Düşünen arkadaşlar bir baksınlar. Aracıma kefilim çok temiz bir araçtır.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-tertemiz-seat-leon-2014-245340813/detay/
  • Güzel bir ilan vermişsiniz, aracınız da temiz duruyor.

Aciliyeti yoksa bir süre daha satmamanızı öneririm. Vag bu araçların tüketim verilerinde hile yaptığını itiraf etmişti. Bununla ilgili kullanıcılara tazminat ödemek durumunda kalabilir.

Aracın kilometresi * (Gerçek tüketim - Fabrika verisi) * benzin fiyatı kadar ödeme yapılabileceği konuşuluyor. Eğer öyle bir durum olursa karlı çıkabilirsiniz.

(Motor listesine detaylı bakmadım, hatalı verilere sahip motorlar için geçerli bahsettiğim durum. 1.2 tsi leonda da var diye biliyorum, yanılıyorsam önemsemeyin lütfen)
  • quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Güzel bir ilan vermişsiniz, aracınız da temiz duruyor.

Aciliyeti yoksa bir süre daha satmamanızı öneririm. Vag bu araçların tüketim verilerinde hile yaptığını itiraf etmişti. Bununla ilgili kullanıcılara tazminat ödemek durumunda kalabilir.

Aracın kilometresi * (Gerçek tüketim - Fabrika verisi) * benzin fiyatı kadar ödeme yapılabileceği konuşuluyor. Eğer öyle bir durum olursa karlı çıkabilirsiniz.

(Motor listesine detaylı bakmadım, hatalı verilere sahip motorlar için geçerli bahsettiğim durum. 1.2 tsi leonda da var diye biliyorum, yanılıyorsam önemsemeyin lütfen)

Teşekkür ederim, aracım gerçekten çok temizdir. Bir araç buldum, bu nedenle beklemek istemiyorum. VW nin durumunu yakından olamasa da kısmen takip ediyorum. Bu tazminat olayına gelince; tüm dünyada dediğiniz araçlara dediğiniz şartlarda tazminat ödense de Türkiye'de ödenmez. Hükümetin ve Doğuş oto nun tutumu malum. Buna inancım olmadığından uzun süre beklemenin bir anlamı yok. Yinede uyarınız için teşekkür ederim.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.