Şimdi Ara

Auris - opel astra hb - golf tsi 122 bg (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • golf tsi kesinlikle en memnuniyet verici seçim olacaktır. tsi teknolojili motor tüm sınıflarda en iyi motor ödülünü aldı, yapılan 300.000 km testlerinde hiçbir problem çıkarmadı ve tork bg eğrilerine baktığınızda bu motorun ne kadar harika bir icat olduğunu göreceksiniz. 1500 - 4000 devir arasında max tork olan 220 nm yi elde ediyorsunuz kesintisiz bir şekilde ve bu gerçekten bu aracı almaya değer kılar. bu üstün motor teknolojisine golf ün efsane olmuş ismini de eklerseniz ne demek istediğimi anlayabilirsiniz. son olarak, araçla mutlaka test sürüşü yapın, farkı görün. (belirtilen 3 aracı da sürüp denedim).www.kucukamaguclu.com sitesi daha ayrıntılı bilgi vermektedir. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doe7 -- 24 Ocak 2008; 17:07:18 >

• Golf ün TSI motoru yeter.

Tabi servis ve problemsizlik kalitesini gözardı edersek.
  • hepsi güzelde

Auris ile ilgili net düşüncelerini yazmamışsın

quote:

Orjinalden alıntı: yunus2003

bine biliyorsan bisiklete değil mercedese bineceksin. gerçekler torba değilki büzesin ! önemli olan belirtiğim araçlarla ilğili tespitlerimi idrak edebilmeniz, katılmayabilirsiniz.
    quote:

Orjinalden alıntı: iasonion

Auris'in Comfort modelini aralıkta 32 milyar gibi rakiplerine göre neredeyse bedava bir rakama sattı Toyota!!

Bir zahmet satsın o kadar..

Bununla beraber ilk satış fiyatında resmen süründü Auris satışları (sıradışı ve herkese hitap etmeyen tasarımı yüzünden olduğunu düşünüyorum)

Bir de yukarıda denmişki; Opel'in servisleri berbat, Fransızlar Citroen ve Peugeot zaten hepten kötü, Auris satmıyor, VW kazıkçı...

E araba almayalım o halde, bisiklete binelim

Her arabanın iyi yanları var kötü yanları var.. Ama bu forumda herkes ayılıp bayılıyor araba kötülemeye..

Ben iyi yanlarını sayayım, hangileri senin için önemliyse onu seç:
    (benzinliler için konuşuyorum)

- Opel.. Dayanıklı, sağlam, sınıfındaki en az tüketen araba (garip ama gerçek) 115 bg'lik benzinlinin performansı idare eder. Çok ufak tefek motor problemleri yüzünden beraberliğiniz boyunca yolda bir kez de olsa bırakabilir.
    - VW.. imajı bu sınıftaki en yüksek marka, kaliteli.. Motorları genel olarak yüksek tüketime sahiptir, servisleri kalitelidir ama adamı soyar, cinnet geçirirsiniz.. Çok ufak problemlerle verdiğiniz paraya küfrettirebilen bir markadır, kapı kollarının soyulması gibi..ama Opel gibi hayatında bir kez bile olsa yolda bırakmaz.
    - Fransızlar.. Genel olarak kalitesiz nitelendirilseler de aslında kaliteli otomobiller üretirler, sadece pek yurdumuz yol koşullarına uyum gösteremedikleri olur. Bir Alman kadar sağlam değillerdir, bir ALman'dan çok daha fazla keyif verirler..

• 1-golf
    2-astra
    3-auris
  • sıkıştırma oranlarına bir bak istersen golf tsi lar 10 iken 1.3 cdti corsa 90 hp modelinde aynı oran 18 olarak karşımıza çıkıyor. muhtamelen yarisinki de o civarlardadır yani tsidan daha büyük risk yaratıyor senin kriterlerine göre. ancak tsi o kadar da sorunlu değildir hatta dsg şanzımanlı bir 170lik jetta süper olurdu aile babası olmuş olsaydım ama. daha dün üniversiteden mezun olduğumu öğrendim. dizel corsa 3-4 yılımı götürür:D
    quote:

Orjinalden alıntı: ceyhunberber

ya arkadaslar ben zaten tsi kotu motordur vs demek istemedim..

benim doğus gurubu servislerine güvenim sıfır. garantiye sokmamak icin ellerinden gelen zihniyete sahip insanlar...

bende turbolu bir arac kullaniyorum. benimde riskim var ama cok yuksek sıkıştırma oranında olmadıgı için tsi ye gore riski daha dusuk. ve toyota servisleri musteri memnuniyetine cok onem veriyor...

yoksa tercih meselesi bende leon tfsi 122 hp istiyorum ama sirf dogusa güvenmediğim için almam...

• bencede golf en mantıklısıı hem satarkende diğerlerine göre daha avantajlı olur kanaatindeym
  • quote:

Orjinalden alıntı: panelvan

hepsi güzelde

Auris ile ilgili net düşüncelerini yazmamışsın

Auris benim gözümde hala yeni.. Bir de.. O kadar Toyota hayranı olduğum halde, Auris'te birşeyler var çözemediğim. Yüksek oturma pozisyonu mu, vitesin yüksekte kalması mı bilmiyorum. O kadar alıcı gözle gidip oturdum aracın içine bir türlü alışamadım oturma şekline.. Bir de uyuz olduğum bir konu, kol dayama yeri çok aşağıda kalıyor, üstüne kolunuzu koyarsanız bu sefer vites yukarda kalıyor, üstelik bir düğme var kol dayamada ve ne zaman kolumu üstüne koysam bu düğme üst kapağı açıyor..

Auris için pek objektif yorum yapamayacağım o yüzden..

Ama Toyota için.. Şu araçlar arasında kalite olarak Toyota'yı tek geçerim. Tam 5 sene Avensis kullandık ve hayatımdaki en konforlu, sürüş zevki en rahat araçtı diyebilirim. Şimdi Jetta'mız var ve açıkçası sınıfları farklı olsa da, Avensis'ten sonra pek keyif vermiyor..

Bir Toyota'yı sadece beğenmeyebilirsiniz benim gibi.. Ama yukarda saydığım problemlerin çok azını yaşarsınız.

• Arkadaşım bence birde honda civic lere gözat
  • bu satıslarda Auris un uygun dizel motoru olması nediniyle daha cok satması gerekirdi...Golf dizel satmıyor benznli satıyor
    Golf alırdım ben olsam

quote:

Orjinalden alıntı: soldier_of_fortune

AURİS MAYIS AYINDA ÇIKMASINA RAĞMEN toplam satış adedi golf'ten ile 13 sayı azdır.
    Opel Astra 8.468
    Volkswagen Golf 4.738
    Toyota Auris 4.725
    Citroen C4 4.047
    Ford Focus 3.070

2007 yılı kendi sınıfında satılan arabalar
    quote:

geçenlerde bi arkadaşım 1,4 tsi 140 beygir golf aldı. sakin kullanımda fazla benzin sarfiyatı yakmayan araç ; agresif kullanımda benzini ayran içer gibi tükettiğini belirtti. puğ 308 yada citroen aman arkadaşlar fransızdan uzak durun gari.astra hb ise önermem opel kullanıcısı = berbat servis = yolunacak kaz !!auris yeterince satamadı galiba ayrıca araç alacaksan 2. elinide düşünmen lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VeroModa -- 25 Ocak 2008; 2:43:47 >

• Focus hb'de olabilir şık ve güzel bi araba eğer sadece 3seçenek ise golf derim
  • quote:

Orjinalden alıntı: LİTEON

Arkadaşlar 308'e 308demeyiniz onun gerçek adı aslında 307,5'dur

bu ne kadar süper bi yorumdur yaa konuyu okurken koptum LİTEON sayesinde

• bu gün yeni haber okudum

Fiat bravo 1.6 multijet 105 bg 290 tork ile 120 bg 300 tork yeni motorlarını mart veya nisanda Türkiye ye diğer motor seçenekleri ile beraber gelecekmiş.

Bravo da şekil olarak zaten güzel motor seçenekleri zayıftı.

auris şekil olarak çok güzel değil benzinli performansı tork 5200 devir de 157 torka ulaşıyor. bu da ara hızlanamaları zayıflatıyor. Ama toyoto kalitesi tartışılmaz.

Opel kasası çok eskidi ama hala Hem Türkiyede hem de avrupada sınıfının en çok satılan arabalarından

Golf Tsi 122 bu gün tekrar fiyat sordun metalik midline 38000 ytl olmuş. Fiyatı çok pahalı tamam iyi araba ama bir sene sonra kasa değiştirecek

Ford makyajlı martta geliyor oda 2009 da kasa değiştirecek.

pejo 308 de dizaynı hiç güzel olmamış. Zaten çoğu kişi benimle aynı fikirde olmalı ki satışları çok kötü

kafam iyice karıştı.

ne zormuş araba almak

• maklajlı fordun resimlerini gördüm gayet iyi olmuş.

şubat sonunda Türkiyede satılacakmış.

onu görmeden karar vermiyeceğim.

Geçen gün Aurise tekrar inceledim.

iç plastikleri çok sert corollanınki gayet güzel çok ilginç
  • Ford Focus için ne dersin ?

quote:

bine biliyorsan bisiklete değil mercedese bineceksin. gerçekler torba değilki büzesin ! önemli olan belirtiğim araçlarla ilğili tespitlerimi idrak edebilmeniz, katılmayabilirsiniz.
    quote:

Orjinalden alıntı: iasonion

Auris'in Comfort modelini aralıkta 32 milyar gibi rakiplerine göre neredeyse bedava bir rakama sattı Toyota!!

Bir zahmet satsın o kadar..

Bununla beraber ilk satış fiyatında resmen süründü Auris satışları (sıradışı ve herkese hitap etmeyen tasarımı yüzünden olduğunu düşünüyorum)

Bir de yukarıda denmişki; Opel'in servisleri berbat, Fransızlar Citroen ve Peugeot zaten hepten kötü, Auris satmıyor, VW kazıkçı...

E araba almayalım o halde, bisiklete binelim

Her arabanın iyi yanları var kötü yanları var.. Ama bu forumda herkes ayılıp bayılıyor araba kötülemeye..

Ben iyi yanlarını sayayım, hangileri senin için önemliyse onu seç:
    (benzinliler için konuşuyorum)

- Opel.. Dayanıklı, sağlam, sınıfındaki en az tüketen araba (garip ama gerçek) 115 bg'lik benzinlinin performansı idare eder. Çok ufak tefek motor problemleri yüzünden beraberliğiniz boyunca yolda bir kez de olsa bırakabilir.
    - VW.. imajı bu sınıftaki en yüksek marka, kaliteli.. Motorları genel olarak yüksek tüketime sahiptir, servisleri kalitelidir ama adamı soyar, cinnet geçirirsiniz.. Çok ufak problemlerle verdiğiniz paraya küfrettirebilen bir markadır, kapı kollarının soyulması gibi..ama Opel gibi hayatında bir kez bile olsa yolda bırakmaz.
    - Fransızlar.. Genel olarak kalitesiz nitelendirilseler de aslında kaliteli otomobiller üretirler, sadece pek yurdumuz yol koşullarına uyum gösteremedikleri olur. Bir Alman kadar sağlam değillerdir, bir ALman'dan çok daha fazla keyif verirler..

• Golf 122 hp 7 ileri ortalama 5 litre tüketirken 0-100 9,4 saniye
    verdiğin araçlardan en kalitelisi golf,en konforlusu golf,ikinci el gibi öeliklerde en iyisi golf,vede dsg sanzıman gibi artısı var tabi yanında tüketimide..

Yani kısaca Golf alırsan performans-tüketim-kalite-konfor artın olucak
  • quote:

maklajlı fordun resimlerini gördüm gayet iyi olmuş.

bir focus kullanıcısı olarak şubatta gelecek makyajlı focusları da iyice incelemeni tavsiye ederim özellikle dizel almaya karar verirsen ford focus TDCi en güzel seçim olur bana göre

• MUTLAKA dizeli deneyeceğim.

şu an da zaten punto dizele biniyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: cardinal636

quote:

bir focus kullanıcısı olarak şubatta gelecek makyajlı focusları da iyice incelemeni tavsiye ederim özellikle dizel almaya karar verirsen ford focus TDCi en güzel seçim olur bana göre

• quote:

MUTLAKA dizeli deneyeceğim.

şu an da zaten punto dizele biniyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: cardinal636

quote:

1.6 ya kadar olan dizel motorlar arasında en performanslısıdır focus TDCi ın motoru aynı motor peugeot 308,citroen c4 ve volvo S40'da da var bilindiği üzere..

• quote:

Orjinalden alıntı: bucegu60

quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: VeroModa

quote:

Orjinalden alıntı: bucegu60

quote:

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.