Şimdi Ara

Autocad ile çizdiğiniz dosyayı jpeg veya pdf e çevirin[Resimli Anlatım]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
9.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herhangi bir program kullanmadan yapabilirsiniz bunu adım adım uygularsanız sonuç alırsınız.

Adım 1 - CTRL + P yapılır Plot açılır veya resimdeki yerden açabilirsiniz.

Adım 2 - Printer/Plotter sekmesi altındaki name kısmından dwg yi dönüştürmek istediğiniz formatı seçiyorsunuz ister jpg , ister pdf buradan ayarlanır.

Tıkladığınız zaman hangi çözünürlükte çıktı istediğinizi sorar buradan seçebilirsiniz.

Paper Size : bölümünde alacağınız sonucun kağıt standartlarında görünüşünü seçiyoruz çıktı almak istediğinizde de buradan kağıdınızın türünü seçiyorsunuz.

Plot Area : What to plot sekmesinde Display , Extents , Limits ve Window seçenekleri var biz Window seçeneğine tıklıyoruz.

Window a tıkladığınız an pencere ekranına dönersiniz ve sizden jpg , pdf ve ya çıktı almak istediğiniz bölgeyi seçmenizi ister istediğiniz bölgeyi seçin.

Seçtiğiniz zaman tekrar Plot penceresine dönersiniz ve ayarlamalarınıza devam edersiniz.

Plot Offset : bu bölümden x ye y değeri girerek çıktınızın kağıt üzerindeki yerini değiştirebilirsiniz " Center the plot " kutucuğunu işaretlerseniz kağıdı ortalar seçiminiz.

Artık son aşama OK dediğimiz zaman kayıt yeri sorar ve kayıdı gerçekleştirir.

Alıntı değildir arkadaşlar lütfen paylaşırken alıntı olduğunu belirtin.

• Yapay Zekanın Yanıtı

AutoCAD ile Çizilen Dosyayı JPEG veya PDF'e Çevirme [Resimli Anlatım]

AutoCAD çizimlerinizi JPEG, JPG, PNG veya PDF formatlarına dönüştürmek istiyorsanız, aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

JPEG veya JPG Olarak Kaydetme:

1. "Dosya" menüsüne tıkla ve "Dışa Aktar"ı seç.
    2. "Görüntü" formatını seç.
    3. "JPEG" veya "JPG" dosya türünü seç.
    4. Dosya adını ve kaydetme konumunu belirt.
    5. "Kaydet" düğmesini tıkla.

PNG Olarak Kaydetme:

1. "Dosya" menüsüne tıkla ve "Dışa Aktar"ı seç.
    2. "Görüntü" formatını seç.
    3. "PNG" dosya türünü seç.
    4. Dosya adını ve kaydetme konumunu belirt.
    5. "Kaydet" düğmesini tıkla.

PDF Olarak Kaydetme:

1. "Dosya" menüsüne tıkla ve "Yazdır"ı seç.
    2. "Yazıcı/Çizici" açılır menüsünden "Microsoft Print to PDF" veya "Adobe PDF" yazıcısını seç.
    3. "Sayfa Kurulumu" düğmesine tıkla ve istediğin kağıt boyutunu ve yönünü seç.
    4. "Tamam" düğmesine tıkla.
    5. "Yazdır" düğmesini tıkla.
    6. Dosya adını ve kaydetme konumunu belirt.
    7. "Kaydet" düğmesini tıkla.

Ekran Görüntüsü Alma:

Eğer AutoCAD çiziminin yalnızca bir kısmını kaydetmek istiyorsan, ekran görüntüsü alabilirsin:

1. Kaydetmek istediğin çizim alanını seç.
    2. "Görüntü" sekmesindeki "Ekran Görüntüsü" düğmesini tıkla.
    3. Görüntü dosyasını nereye kaydetmek istediğini seç.
    4. Dosya adını ve dosya türünü belirt.
    5. "Kaydet" düğmesine tıkla.

Yüksek Çözünürlüklü JPEG Kaydetme:

Yüksek çözünürlüklü bir JPEG görüntüsü kaydetmek için "Dışa Aktar" iletişim kutusundaki "Seçenekler" düğmesini tıkla. "Görüntü Kalitesi" açılır menüsünden "En İyi" seçeneğini belirle.

Tüm bu yöntemler, AutoCAD çizimlerini JPEG, JPG, PNG veya PDF formatlarına dönüştürmeni sağlar. İhtiyacına en uygun yöntemi seçebilir ve çizimlerini kolaylıkla paylaşabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Elinize sağlık. benim de bir katkım olsun istedim. PDF almanın bir diğer yöntemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolidWorks Eğitmeni -- 3 Haziran 2014; 22:25:10 >
  • sağol hocam yöntem için ben 2010 kullanıyorum 2010 da export ta sadece bmp var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.