Şimdi Ara

Autotune rap popülaritesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok sevdiğim müzik türünü(hatta zamanında ben de icra ettim kısa süre)mahvettiler.Autotune basıp robot gibi sesleri "rap" diye dinletiyorlar insanlara.Şöyle şeyleri beğeniyor musunuz gerçekten?

Şuna bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63340B9F6 -- 8 Haziran 2019; 18:25:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evet begeniyorum. Ama saianin berhava albumu kadar sahane degiller. Yapacaksan saian gibi kaliteli yapacaksin ki dinleyelim yoksa trap eskilerden daha eglenceli daha keyifli

• türk rapini takip ederdim taa ki mumle rap midir nedir bu illet gelene kadar. yaklaşık 2 senedir türkçe rap dinlemedim. yalnızca eski parçalar onları da hatrı var diye dinlerim zaten. elektronik müzik akar kanki salla bunları açalım sana bir basshunter kendine gel

• Bu adamlar ''8'' isimli çalışmasında güzel bir ekip toplamış ve güzel bir iş ortaya koymuşlardı.

Ama şuanda bakılırsa bozmuşlar ya
  • Turkce rapin zirvesi ceza, sagopa ve dr.fuchs ile cikti. Turkce rapin en saglam albumleri ve parcalari 2002-2006 yillari arasinda cikti. O parcalari cikartan sanatcilarin kendileri bile daha yaklasamaz bu kaliteye. Bir pesimistin gozyaslari, rapstar, romantizma, huzur n darem.
    Autotone rap gelirsek bunu dinlemek yerine dubstep, vocal trance, deep house turu dinlemek daha mantikli geliyor. Yanlisim yoksa bunlarin hepsi bilgisayar ortamlarinda hazirlanmis türler.

• Bunları dinleyenler kulaklarını kesip atsınlar hiç mi müzik kulağınız yok be arkadaş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Old Mac New Clip

türk rapini takip ederdim taa ki mumle rap midir nedir bu illet gelene kadar. yaklaşık 2 senedir türkçe rap dinlemedim. yalnızca eski parçalar onları da hatrı var diye dinlerim zaten. elektronik müzik akar kanki salla bunları açalım sana bir basshunter kendine gel

3-4 senedir sadece Stabil'i takip ediyorum Türkçe Rap'te.Ben de sizin gibi eski parçaları dinliyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: shefy

Turkce rapin zirvesi ceza, sagopa ve dr.fuchs ile cikti. Turkce rapin en saglam albumleri ve parcalari 2002-2006 yillari arasinda cikti. O parcalari cikartan sanatcilarin kendileri bile daha yaklasamaz bu kaliteye. Bir pesimistin gozyaslari, rapstar, romantizma, huzur n darem.
    Autotone rap gelirsek bunu dinlemek yerine dubstep, vocal trance, deep house turu dinlemek daha mantikli geliyor. Yanlisim yoksa bunlarin hepsi bilgisayar ortamlarinda hazirlanmis türler.
    Ben de autotune birkac parça dinliyorum fakat bu parçaların kesinlikle sanat değeri yok BENCE.Tamamen zaman öldürmelik ve eğlence için yapılmış şeyler.Müzik bile demek istemiyorum zira ne söz sanatı var ne enstrümantal birşey var.1 paragraf yazıp üstüne bilgisayar efekti basıp "rap" adı altında dinlettiriyorlar.

Dediğiniz gibi Sagopa'nın eski şarkılarındaki sözler,Ceza'nın eski albümleri,Saian'ın eski parçaları,Ados,eski Hayki vs. bu kalite zirveydi.

• Eskiden rap varoşu anlatırdı.Rap hayatın içinden şeylerden bahsederdi.Ortada bir sanat vardı.

Şimdi binlerce liralık saçma sapan t-shirtler giyip uyuşturucuyu övmeye rap diyorlar.Yazık...

• Şu yeni yetme rapçilerin isimleri beni öldürüyor. Eskilere alıştık diye normal geliyor ama bu isimler yıllar geçse de beni gülümsetecek.

Şehinşah, Allame, No.1, Keişan, Hayki

• Autotune çöplüğünde dr fuchsun son attığı parça inanılmaz iyi geldi 2003 albümüne çok benziyor.Rap müzik bu haldeyken böyle bir şarkı yapıldığına inanamıyorum çok iyi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam şöyle seninle oturup bu hakkında uzun uzun tartışıp sana ağzına sağlık be kardesim diyesim var ama diyemiyorum o yüzden aklına ve vizyonuna sağlık seni ve senin gibileri yetiştiren ana babalara da sağlık türkçe trap ağzını boş bir tenekeye koyup zırvalarmaktan başka bir sey degildir sahsi goruşüm eski nesil olarak sago ceza fuat vb oldlardan başkasinı tanımam aralarında en çok sagoyu tutarım oldların bir kaç sarkılarını dinlerim ve yaptıkları sana hürmet ederim ama bu yeni nesil avrupalı nigga özentisi özgünluğü sıfır patentsiz khontkar ezel şeymanşah yok fero ziro kiro hewal meval anıl piyancı ve trapcilerin hepsi kardesim benim trap ve pop kültürüne saygım yok özentilerin çakma hayatlarına farelerin büyüteçlerle kendilerini deve gibi gosterdiği rap videolarina saygım alayina tın tın kralına vın vın ulen e tabi bazı gazapizm taladro melankoli takılan farklı tarzları olan insanlar var ve bazı hidra gibi bazı parçaları sağlam olan parçaları olan rapciler onlara eyw o yüzden alayi çöp old baştacı

Yabanci rapcileri tavsiye ederim ozellikle yeni birkaç senedir kendini göstere metal trap zillakami scarlxrd fukkit (fukkit bazı parçaları) vb metal rapcileri tavsiye ederim ama her adamın hoşuna gitmez ben hastasiyim eğer gitmezse inceden denzel curry başla çalmaya hocam

• ripendis kullanıcısına yanıt
    Zamanında birkaç şarkı yapmıştım.Ve ben de üstadlardan esinlenmiştim o zamanlar.Sago,Fuat,Ceza ile büyüdük biz onlardan öğrenip yazıyordum sözlerimi.

Şimdikilerse kendileri normal hayat yaşıyor ama kliplerde twerk yapan kadınlara para yapıştırıyor.Beyni uyuşturmaya yönelik şarkı yapıyor.Buna da rap diyorlar.Üzülüyorum vallahi.

Bir defa bunların sebep olduğu şeyler şunlar :

-Kliplerinde kadınları cinsel obje olarak kullanıyorlar.
    -Genç arkadaşlara "uyuşturucu normal ve havalı birşeydir" mesajı aşılıyorlar.
    -Müziğin nörolojik etkilerini kullanıp bağımlılık yapıcı basit melodiler kullanıyorlar.(Hatta müziğin son zamanlarda bu nedenle yapısı değişti.Bridge ve sololar daha erken giriyor mesela bunun gibi şeyler örnek)
    -Hayatı pembe gözlüklerden izlemeyi anlatıyorlar.Sanki normal hayatlarında sürekli kızlarla partiliyormuş gibi mesajlar veriyorlar.Bu da yine genç arkadaslarda beklenti yaratıyor.Bunu elde edemeyenler özgüveni düşüyor,elde etmeye çalışanlarsa karşı cinse seks objesi olarak bakıyor.
    -Yaptıkları şeyle (müzik demek istemiyorum) insanların sanattan bi haber olmasına sebep oluyorlar.Dediğim gibi hiçbir söz sanatı,emek,yetenek vs yok.Sadece 1-2 paragraf yazıp autotune basıp buna sanat diyorlar.

Daha çok şey yazılır ama kısa kesiyorum.Sözün özü ben bu arkadaşları görünce sanatın geldiği noktadan hicap duyuyorum.Tek amacım çevremde bunları dinleyip özenen genç arkadaşlar varsa uzak tutmaya çalışmak.Yazık...

• İşin garibi rap dinleyicileri pop şarkılarında saçma sapan sözler var diye rapi tercih eden ve şarkıda anlam arayan kişilerdir. Şu anki raplerde anlam filan yok bomboş sözler. Kliplerde mana yok karı kız oynatmalar, cigara alkol o bu muhabbeti başladı. Zaten rap popüler olup sokaklarda çalmaya başlayınca anladım bittiğini. Popülerlik resmen kalitesizliğin göstergesi

• Charm kullanıcısına yanıt
    Şu anki pop şarkılar daha kaliteli bence.Mesela Bilal Sonses,Tuğçe Kandemir,Merve Özbey vs bunların şarkılarını daha iyi buluyorum.En azından eğitimliler ve canlı söyleyebiliyorlar.

• Yok hocam ikisi de kalitesiz bana göre. Cidden müzik değil bunlar. Ben şu an eski rap parçalarını, hala güzel rap yapan birkaç mc’yi ve onun dışında klasik, jazz ve hoşuma giden R&B parçaları dinliyorum.

• Güzel dedin zaten suan müzik sektörü başlı başına bir kapitalist düzenin ürünlerinden biri eskiden kızların yüzleri güzeldi simdi ise yüzü cirkin olan kizlar götü başını açıp hedef şaşırtıyorya aynen öyle işte şuan ki rap dünyasıda klip twerk gang gang özgüvenimiz tavan alayımız jilet çiğniyoruz uyuşturucu kiralık silahlar altınlar falan filan vesaire ergenler özeniyor yeni nesil daha da batıya özenti büyüyor her geçen gün özgünlüğümüzü benliğimizi kaybedip pramidin üstünde olanlara özenip onların pazarladıkları sahte görüntülerine temayül ediyoruz sadece yazık milletimiz gençlerimiz eriyor türk milleti olarak yemekten başka bir şeyle övünemiyoruz

• rapciler kahul etmiyor röportajlarda güle güle geçiştirmeye çalışıyorlar. bu işte trapte para var baba başa caremiz yok diyorlar. sende miyavliyan adamlari dinliyorsun sonra

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şuna bak

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.