Şimdi Ara

AV receiver digital giriş sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sony marka bir adet av receiver sahibiyim bu cihazın bir tane coaksiyel girişi mevcut. Bu cihaza bir uydu receiveri ve bir dvd playeri bağlamak istiyorum. Ancak ikisininde digital çıkışları koaksiyel. Cihazında tek koaksiyel girişi olduğu için bir çoklayıcı ile av receivere iki cihazın çıkışlarını bağlamak istiyorum. Burada kafama takılan soru şu ; Örneğin uydu receiver aktifken AV receivere gelen sinyal doğal olarak dvd playerede dönecek. Bu ters besleme dvd playere bir zarar verir mi? (aynı şey dvd player çalışırken, uydu receiver için de geçerli ) Umarım sorumu net bir şekilde ifade edebilmişimdir....

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gezginler -- 23 Ocak 2007; 11:00:02 >

• Dijital koaksiyel bağlantı için çoklayıcı duymamıştım,
    var olduğuna eminsen, o çoklayıcıya bağlı.
    İyi tasarımlı bir elektronik devre içeriyor ve dönüş sinyali vermiyorsa sorun yok.
    Ama eğer ters sinyal geliyorsa sorun olabilir.
  • İlginize teşekkürler.
    Böyle bir çoklayıcı olduğunu bilmiyorum. Sadece mantık yürütüyorum. Ancak böyle bir çoklayıcı olsa bile, geri dönüş sinyalini kesecek bir cihaz değil, sadece tv anten fişlerinde olduğu gibi basit bir aparattır diye düşünüyorum.Bu durumda geri dönen sinyal için bir tehlike mevcut mudur ? Şahsi fikrim DVD player gibi cihazlarda bu şekilde dönüş sinyalleri için bir koruma düşünülmüştür şeklinde ama emin olamıyorum tabi ki. Philips müşteri hizmetlerinden öğrenmek istedim ancak ulaşmak ne mümkün.
  • Bence yoktur, zira dijitalin mantığına aykırı biraz.
    Yani sinyal direkt ulaşmalı, amfiye arada ne kadar çok aparat olursa o kadar kayıp olur.

Amfide optik dijital yokmu o da en az koaksiyel kadar iyi aktarım yapar.
  • Amfide optik giriş 3 adet var ancak koaksiyel giriş bir tane, Bağlıyacağım cihazların optik çıkışları yok, sadece koaksiyel çıkış mevcut. Modeli; SONY STR-DB900
  • Ahh güzel amfi, şansa bak cihazlarının optik çıkışı olsa mükemmel olurdu. Ben hep amfime göre aldığım için (bende de 3 optik var, koaksiyel yok)bi sürü optik çıkışlı cihazım oldu. Aslında ben de optik çoklayıcı arayabilirim
  • Selam,
    Sizinkide benden çok farklı değilmiş :D
    Ankara'da Philisps dvd lere bakan bir tek servis varmış. Orayı aradığımda özetle "Denemeden anlayamayız" şeklinde bir cevap aldım :D
    Bu doyurucu cevaptan sonra böyle bir denemeyi tabiki yapmayı düşünmüyorum. Uydu receiveri stereo çıkışla kullanmaya karar verdim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.