Herkese merhabalar, evimde eski bir vestel 5+1 ses sistemi var. Sağlam çalışır vaziyette ancak optik girişi olmadığı için istediğim gibi kullanamıyorum. Şöyleki; Tivibu ev kullanıcısıyım, ayrıca scart çıkışlı uydu kullanıyorum, dvd player'ım var ve LG LE8500 tv'imde pc'mi media player olarak kullanarak hd filmleri izliyorum, network üzerinden.
Bu cihazlarımdan elimdeki mevcut vestel hoperlörlerimi kullanarak ses almak istiyorum. Mutlaka yeni bir av receiver mı almak zorundayım yoksa başka bir yolu varmıdır?
* Tivibu cihazının hdmi çıkışı var, direk tv'ye bağlı ses+görüntü bu bağlantı üzerinden tv den alınıyor. Ev sinema sisteminin kolonları kullanılamıyor. * Dvd player vestel ev sinema sistemine bağlı ve ev sinema sisteminin kolonlarını kullanabiliyorum ancak bu dvd playerı çok kullandığım söylenemez. * Uydu vestel ev sinema sistemine scart ile bağlı ve ev sinema sisteminin kolonlarını kullanabiliyorum, ancak kullanmam şart değil aradan çıkarabilirim. * Media player olarak kullandığım pc, rj45 kablo ile direk Tv ye bağlı, hd filmleri tv oynatıyor ve doğal olarakta ses sadece tv üzerinden stereo olarak geliyor. Ev sinema sisteminin kolonları kullanılamıyor. * Tv'nin görebildiğim kadarı ile sadece optik çıkışı ve kulaklık çıkışı var.
Bu cihazların hepsini ev sinema sisteminin kolonlarını kullanacak şekilde nasıl bir araya getirebilirim, sanırım yeni bir av receiver almam şart? Öneriler için herkese şimdiden teşekkür ederim.
tivibu cihazının bir fiberoptik çıkışı olması lazım o varsa onun sesini receiver özellikli bir amfiden alabilirsin yoksa coaksial vardır o da cok kanallı sesi destekler yine amfinin coaksial girşine bağlanabilir ayrıca tv'ninde bir fiberoptik ses çıkışı var onu da ancak receiver'a bağlarsan 6 kanal ses alırsın
Tivibu'da optik çıkış yok ama sanırım coaksial var, sanırım diyorum çünkü yazmıyor üzerinde sarı bir dişi port görünüyor.. Olmasada sorun olmaz çünkü zaten hdmi çıkışı var. Hdmi girişli recevierlar ile sorun çözülecek galiba. Başka bir çözümü yok gibi bu işin.
merhaba, playvisionun HDA-51A dts decoderini bir inceleyin,işinize yarayacaktır.
Ucuz yollu bir çözüm olarak playvisionun HDA-51A düşünülebilir gerçekten. Performans nasıl acaba, onu bir araştırayım. Uzun vadede doğru düzgün bir av receiver şart görünüyor bana.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme