Şimdi Ara

AVANSAS Çaykur EDT Rize Turist Çayı toplu alımda kg 22.8 tl (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
135
Cevap
3
Favori
27.792
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 4 kilo aldığım cay sorunsuz geldi. Rizeli arkadaşım var yeni hasat çay içmiyorlarmis. Bir de en iyi çayın Mayıs çayı olduğunu söyledi. Ben zaten turist çayı da onun önerisi ile içiyorum gayet memnunum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 6 adet 1/2 kg aldım tamamı SKT 5-6 ay kalmış ürünler, iade edeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: huseyinterzi

4 kilo aldığım cay sorunsuz geldi. Rizeli arkadaşım var yeni hasat çay içmiyorlarmis. Bir de en iyi çayın Mayıs çayı olduğunu söyledi. Ben zaten turist çayı da onun önerisi ile içiyorum gayet memnunum.
    1 sene geçtikten sonra çayı içmek en ideali.
  • Johny Constantine kullanıcısına yanıt
    Öyleymiş hocam. Çay 1 senelik olunca icmeyiz ama sabah demleyip akşama kadar bekletip öyle içeriz😀

• İçtiğim en kötü çay bedava versen demleyip içmem. Fırsat güzel ama
  • 500 gram turist çayı aldım 7 tane. Hepsinin STT aynı; 27.12.2021. Sıkıntı yok Zaten 3.5 kilo kısa sürede bitiyor bizde.
  • 20/100 var mı beyler
  • cgokhans C kullanıcısına yanıt
    Ben çok denedim ama vermiyor 100/20 kuponundan vermiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Akbell

500 gram turist çayı aldım 7 tane. Hepsinin STT aynı; 27.12.2021. Sıkıntı yok Zaten 3.5 kilo kısa sürede bitiyor bizde.
    Bizim paketler 2017 doldurulma tarihi. Keşke 2018 olsaydı :)
  • kod bekledim gelmedi bir türlü.fazla olup kullanmayack varsa alabilirim
  • elınde fazla kod varsa dm den atabılırmı sıze zahmet
  • Çay Bozulur mu? Son kullanma tarihi geçmiş çay içilir mi?

Çay ne kadar dayanır?
    Kuru çay yaprakları paket üzerindeki son tüketim tarihinden sonra en az 1 yıl daha taze kalır. Daha sonrasında ise uzun süre bildiğimiz anlamda bozulmaz fakat tadını kaybetmeye başlayacaktır. Bu durum doğru saklama koşulları sağlandığında geçerlidir.

Poşet çaylar, daha küçük parçalardan ve tozlardan oluştuğundan yüzey alanı artar ve daha hızlı bozulur. Yazımızın devamında çayınızın bozulup bozulmadığını veya nasıl saklamanız gerektiğini daha iyi anlayabilirsiniz.

Kurutulmuş siyah çay
    TETT veya SKT geçtikten sonra Oda Sıcaklığında Buzluk/Derin Dondurucuda
    Poşet Çay
    1-3 yıl
    2-3 yıl
    Filiz Çay
    2-3 yıl
    3-4 yıl
    Hazırlandıktan Sonra Buzdolabında Buzluk/Derin Dondurucuda
    Demli Çay veya Soğuk Çay
    3-5 gün
    6-8 ay
    Bozuk çay nasıl anlaşılır?
    Çayın bozulduğunu anlamak için kaynatıp önce rengini kontrol edin. Demlendikten sonra kırmızı rengini suya yeterince vermediyse muhtemelen bozulmuştur.

Uzun süre bekleyen çay doğal yağlarını kaybetmeye başladığından renk ve aromasında eksilme olacaktır fakat hala içilebilir olabilir. Çayın tam bozulmadığını düşünüyorsanız normalde kullandığınızdan daha fazla çay kullanarak demleyin ve az miktarla tadını kontrol edin. Çay aroması belli belirsiz geliyor ise içmenizi tavsiye etmiyoruz. Aşırı uzun beklemiş olması veya doğru saklama koşulları sağlanmadığından çay bozulmuştur.

Çay nasıl saklanır? Çay nasıl daha uzun taze kalır?
    Çayı saklamak için ideal olan cam ve seramik kavanozlardır. Yoksa teneke kutusunda da saklayabilirsiniz. Bu hususta dikkat edilmesi gereken kavanoz/kabın ağzının hava almayacak şekilde kapanabilmesidir.

Çayı güvenle muhafaza etmek için en önemli etkenler; ışık almaması, serin tutulması ve kuru bir ortamda olmasıdır.

Ek olarak, çayınızın lezzetini kaybetmesini istemiyorsanız, kutusunun içinde metal veya plastik kaşık bırakmayınız.

Çay buzlukta saklanır mı?
    Kuru çayınızı buzlukta saklarsanız bozulmasını 1-2 yıl kadar geciktirirsiniz ama lezzetini kaybetmesine neden olabileceğini unutmayın.

Demlenmiş çay veya soğuk çay (iced tea) ise dolapta 3-5 gün buzlukta ise 6-8 ay kadar taze kalacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hepsi böyle. Sorun yok.
    27.12.2021
    AVANSAS Çaykur EDT Rize Turist Çayı toplu alımda kg 22.8 tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asarcik -- 24 Eylül 2019; 17:9:3 >
  • Eski üretim gelenler daha şanslı..arkadaşlar biz çay üreticisiyiz çay durdukça güzelleşir rutubetsiz ortamda muhafaza edin yeterki...geçen senenin çayını bu sene çayından daha pahallı satıyorlar arkadaşlarım...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.