Şimdi Ara

Acayip bir donma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
59
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Her şey windows'tan sıkılıp lunix yüklememle başladı. Bilgisayar donuyor, mouse hareket edebiliyor, ses bazen takılıyor, bazen çalmaya devam ediyor, bazen de 1-2 saniye öncesine dönüp "loopta kalıyordu loopta kalıyordu loopta kalıyordu loopta kalıyordu".

Bazen ekran cevap vermeyi kestiği için ekran kartı driveridir dedim ama windows'ta da devam etti. Winsows'ta donmak yerine bsod verip kernel, memory ve diskle ilgili 3 tane hatayı döndürüp duruyordu.

Memtester86, smartmontools, chkdsk, windows memory diagnostic tool kullandım, hata bulmadı. Ekran kartını çıkarıp başka kart taktım, olmadı. Ramleri döküp tek tek takarak çalıştırdım, ikisinde de hata verdi. Ssd'yi söküp hdd taktım, olmadı. Termal macun yeniledim, olmadı. Power supply'ı söküp 5 yıllık tozunu temizledim, biraz düzelir gibi oldu. Sonra mutfaktaki su ısıtıcısı sigortaları attırıyor diye çöpe attık, 1-2 gün düzelir gibi oldu.

Bios'tan elektrik ayarlarını low idle vs. vs yaptım, olmadı.

Donmayan tek distro antix. Onda da anlık takılmalar oluyor ve sol üstten başlayıp kaybolan artifactlar oluşuyor.

Pc'nin ne zaman donacağı belli değil. Bazen 10 dakikada 3 defa donuyor, bazen günde 1 defa donuyor.

Yalnız ne zaman fırını kapatsak benim ekranım 1-2 saniyeliğine gri olur ve karıncalanır ya da simsiyah olur ve 1-2 saniye sonra eski haline döner.

Acaba diyorum kesintisiz güç kaynağı mı almalıyım? Yoksa sadece power supply mı değiştirmeliyim? Yoksa iki ramim birden mi sorunlu? Yoksa iki ekran kartım birden mi sorunlu? Yoksa windows ve lunix'te driver yüklemesini mi başaramıyorum? Yoksa hem ssd hem de hdd'm mi bozuk? Yoksa ana kartım mı gg olmuş? Kafamda deli sorular.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi necatiozfatura -- 6 Ocak 2024; 15:39:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.