Şimdi Ara

AVCILIK MEVZUATI KONUSUNDA DESTEK İSTEYENLER BUYURUN.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Avcılık mevzuatı konusunda destek isteyen arkadaşlar buradan istediğiniz soruyu çekinmeden sorabilirsiniz. İyi günler.

• Selamlar. Fatura olmadan garanti belgesi ile yivsiz tüfek ruhsatı alınırmı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hidayet güneşi H kullanıcısına yanıt
    2521 sayılı kanuna göre yivsiz av tüfeği alıp ruhsatlandırabilmeniz için;
    1-sağlık raporu,
    2-adli sicil kaydı,
    3-3 adet fotoğraf,
    4-mevcut ruhsatınız yoksa veya yer kalmamışsa yivsiz tufek satın alma belgesi,
    5-tüfeğe ait fatura ile birlikte tüfeğin kendisinide ilgili kolluk birimine götürmeniz gerekmekte. Sorunuzun cevabı HAYIR. İyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SMDKSNGR -- 8 Nisan 2019; 11:41:48 >
  • SMDKSNGR kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim

• Airsoft silahım var kwc sw40f silahın sürgüsü bozulmuştu servise gitti geldi şimdide silahın mermisi bittiğinde sürgü geride kalmıyor dolayısıyla anlamıyorum mermi bittiğini hava sıkıyorum boş boş. Nası çözerim bu sorunu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BeraAnıl B kullanıcısına yanıt
    airsoft avcılıkta kullanılan bir silah türü değildir. Airsoft kullanıcılar sayfasında cevap bulabileceğinizi düşünüyorum. İyi günler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SMDKSNGR

airsoft avcılıkta kullanılan bir silah türü değildir. Airsoft kullanıcılar sayfasında cevap bulabileceğinizi düşünüyorum. İyi günler.
    Burada airsoft ile ilgili bir kategori bulamadım var da ben mi görmüyorum yoksa farklı bir siteyi mi kast ettiniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yizsiz tüfek alıp ruhsatlı namlusunu slug ile uygun yivli namlu ile değiştirmek suç mudur?

• quote:

Orijinalden alıntı: BeraAnıl

Burada airsoft ile ilgili bir kategori bulamadım var da ben mi görmüyorum yoksa farklı bir siteyi mi kast ettiniz

Alıntıları Göster
    airsoft ile ilgili herhangi bir sayfa veya forum olabilir. Araştırmanız gerekmekte.
  • korayreyiz K kullanıcısına yanıt
    yivsiz av tüfekleri 2521 sayılı kanuna tabidir ve 11. maddesinde uygun olmayan imalatlara 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası uygulanır hükmü vardır. Yivli tüfek ve tabancalar ise 6136 sayılı kanuna tabidir. Belirttiğiniz olay halk arasında change (çenç) denilen kanun dışı bir olaydır ve cezası ağırdır. eğer yivli av tüfeği almak istiyorsanız avcılık belgesine sahip olmanız gerekmekte. iyi günler.
  • Merhaba. Yivsiz Çifte av tüfeği alacağım. Avlanmak için av belgesine ihtiyacım var mı?

Yoksa av belgesi sadece yivli avlar için mi alınır?

Şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: hop-e3

Merhaba. Yivsiz Çifte av tüfeği alacağım. Avlanmak için av belgesine ihtiyacım var mı?

Yoksa av belgesi sadece yivli avlar için mi alınır?

Şimdiden teşekkürler.
    merhabalar hoş geldiniz.

4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununa göre;
    Avcı: Avcılık belgesine sahip olan kişiyi,
    Avlanma hakkı: Avcılık belgesine sahip olan kişilerin yıllık avlanma izin ücreti ödeme koşulları ile elde ettiği hakkı, şeklinde tanımlamaktadır.

yine aynı kanunun Avlanma esas ve usulleri başlıklı 6. maddesinde "Avlanma, avcılık belgesi ve avlanma izni almak şartıyla, yasalarla izin verilen silâh, araç ve eğitilmiş hayvanlarla, avlanma plânlarına veya Merkez Av Komisyonu kararlarına göre yapılır." denmektedir.

sonuç olarak sorunuzun cevabı "evet" her türlü avlanma faaliyeti için geçerli bir avcılık belgesine sahip olmanız gerekmekte. İyi günler.

• Merhabalar kolay gelsin.

Avcılık ile merakım yeni başladı sizler gibi tecrübeli arkadaşlar dan bilgi almak ve tecrübe edinmek istemekteyim.

Kamu personeliyim ve kendime ait silahım var. Görev dışında bu silahı kullanamamaktayım.
    Bu yüzden ve biraz daha zevkini cıkarabilmek adına yivsiz av tüfeklerine bakmaktayım.
    Sizlere sorum yivsiz tüfek almak için bazı sağlık raporu istemektedir bunları sağlık ocağında cıkarmamız yeterlimidir?
    Sizce orta seviye yarı otomatik yivsiz silah almam bizler gibi tecrübesiz insanlar için yeterli olucakmıdır.
    Avcılık için nerelere başvuru yapmamız gerek?
    Dernek üyelik ücretleri ortalama ne kadar dır ?

Şimdi den Teşekkür ederim.

• SMDKSNGR kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Detaylı ve açıklayıcı bir cevap oldu

Ankara için Avcılık eğitimi alabileceğim yerler önerir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hop-e3 -- 15 Mayıs 2019; 14:1:21 >
  • hop-e3 kullanıcısına yanıt
    rica ederim kurallara uygun olacak her türlü talebe desteğimiz olacaktır.

avcılık belgesi için Tarim ve Orman Bakanlığı, Ankara Şube Müdürlüğü ile iletişime geçebilirsiniz.

adres:IX. Bölge Müdürlüğü Zübeydehanım Mahallesi İstanbul Cad. No : 98 PK : 06070 Altındağ / ANKARA

Telefon:0 312 384 73 25

telefon ile arayıp avcılık birim sorumlusunu istersiniz. Detaylı bilgi alabilirsiniz.

Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı ile anlaşmalı özel kurslar da bu eğitimi verebilmekte. Hangi kurslar olduklarını halk eğitim merkezlerinden temin edebilirsiniz. İyi günler.
  • BurakDRHN B kullanıcısına yanıt
    2521 sayılı kanuna göre yivsiz av tüfeği alıp ruhsatlandırabilmeniz için;
    1-sağlık raporu,
    2-adli sicil kaydı,
    3-3 adet fotoğraf,
    4-mevcut ruhsatınız yoksa veya yer kalmamışsa yivsiz tüfek satın alma belgesi,
    5-tüfeğe ait fatura ile birlikte tüfeğin kendisini de ilgili kolluk birimine götürmeniz gerekmekte.

Sağlık raporunu bağlı bulunduğunuz aile hekiminizden alabileceğiniz gibi tam teşekküllü hastanelerden de alabilirsiniz.

Bazen aile hekimleri hastanelere sevk edebiliyor, tıbbi bir önlemdir uymak gerekir.

Avcılık belgesi almak için ikamet ettiğiniz yerdeki İl Şube Müdürlüğüne başvurmanız gerekmekte. nerde ikamet ettiğinizi söylerseniz ben size adres ve telefon bilgilerini temin ederim.

Dernek üyelik ücretlerini dernekler belirlemekte avcılık belgesi aldıktan sonra dernek üyeliğinizi yapabilirsiniz. resmi kolluk görevi icra ediyorsanız dernek üyesi olamazsınız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.