Şimdi Ara

Avea 3G Jet Modem 3G Sinyali Görmüyor!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
21.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Turkcellci

aveada görmemesi normaldir

olum nick ini değiştir öyle gel
  • bir babayigit mf627 driverini upload edebilirmi.avea programini ?
  • Yaklaşık 6 ay önce 3g modem almıştım.Fenercell.Çok sorunsuz gayet hızlı bağlandım ta ki 1 hafta öncesine kadar edgeye ayarladığımda sorunsuz bağlanıyorum 3g de sinyal oranı 0 %99 vs oluyor sayfa görüntülenemiyor.Müşteri hizmetlerini aradım 3 gün önce 48 saat sonra arıcaz dediler bişi yok.
  • Alırken bulunduğunuz bölgede 3g var derler. Alırsın 3g nerde, edge'den bağlansan şükredersin.O kadar berbat bir 3g servisi var aveanın. Avea jet modemle ilgili sorunu konuşmak için müşteri hizmetlerini belki 15-20 defa aradım. Sürekli dosya oluşturuyolar araştırmak için ama 2 haftayı geçti sonuç yok. Konuştuğum bütün müşteri temsilcileri işlemi hızlandırmak için mail atıyo teknik servise ama hiçbişey olmuyor. İnsanları oyalamaktan başka birşey yapmıyorlar. 5 yıldır telefonda avea hat kullanıyorum, nerdeyse bütün ailem avea kullanıyor, bu jet modem olayından sonra hepsini iptal ettirip aveadan uzak durmayı düşünüyorum. Ben hayatımda hiç bu kadar sorumsuz müşteri hizmetleri görmedim. Herkes uzak dursun aveadan.
  • Alırken bulunduğunuz bölgede 3g var derler. Alırsın 3g nerde, edge'den bağlansan şükredersin.O kadar berbat bir 3g servisi var aveanın. Avea jet modemle ilgili sorunu konuşmak için müşteri hizmetlerini belki 15-20 defa aradım. Sürekli dosya oluşturuyolar araştırmak için ama 2 haftayı geçti sonuç yok. Konuştuğum bütün müşteri temsilcileri işlemi hızlandırmak için mail atıyo teknik servise ama hiçbişey olmuyor. İnsanları oyalamaktan başka birşey yapmıyorlar. 5 yıldır telefonda avea hat kullanıyorum, nerdeyse bütün ailem avea kullanıyor, bu jet modem olayından sonra hepsini iptal ettirip aveadan uzak durmayı düşünüyorum. Ben hayatımda hiç bu kadar sorumsuz müşteri hizmetleri görmedim. Herkes uzak dursun aveadan.
  • Arkadaşlar merhaba,
    2 gün önce 12 ay taahhütlü 1GB 3G jet modemli internet paketi aldım.Benim notebooktan internete ne yaptıysam bağlanamadım.Hat aktif,jetin ışığı da yeşil yanıyo,yani o da aktif..Başka notebookta çalışıyo alet..Yani sorun benim notebookun ayarlarıyla ilgili..Notebook yeni bi model, şu ana kadar bi çok program yükledim, performans açısından,çalıştırma açısından bi problem olmadı ama ne ettiysem internete bağlanmadı Jet..
    Müşteri hiz.ni defalarca aradım standart kontrollerin hepsi yapıldı.Ben de zaten bu konularda o kadar cahil biri değilim..İşte şebekeyi elle seç,sadece GPRS/Edge olsun, şu olsun bu olsun bütün kombinasyonları denedim olmadı..Makine Jet yazılımını sorunsuz yükledi, modemi güzelce tanıyo,hatta benim notebooktan sms alıp gönderebiliyo halbuki.. Benim tahminim DNS ayarlarından kaynaklı oluyo bu sorun,sitelere girebilmek için değiştirmiştim DNS ayarlarını..DNSden kaynaklanıyo gibi çünkü örneğin Nokia pc suite kullanıp telefon üzerinden internete bağlanmayı denediğimde de sorun veriyo bağlanmıyo.Daha önce de başka bi kullandığım notebookta DNS ayarlarını değiştirdikten sonra telefonla int.e bağlanamamıştım..Çözmek için DNS ayarlarını tekrar orijinal(default) haline getirdim ama nafile..Ne telefondan ne de jetten bağlanabildim..
    Bu arada jetin modeli de sorunsuz olanlardan,yani şu aveanın sitesinden indirilen yazılımı yüklemeye de gerek yok,zaten onu da denedim yüklerken “bu cihaz modeliyle uyumlu değildir” diye uyarı verip yüklemedi.
    Şimdik şöyle düşünüyorum: Acaba Windows geri yükleme merkezinden,dns ayarlarını değiştirmeden önceki bi tarihe bilgisayarı döndürsem ne olur..Bu sefer de diğer programlarla,uygulamalarla ilgili güncellenen driver,yazılım, v.s.ler de eskiye döneceğinden riskli bi işlem mi yapmış olurum onu düşünüyorum..
    Ya da wireless modem sürücülerini Aygıt Yöneticisinden kaldırsam tekrar yüklesem nerden yükliycem,bu sürücüler notebookun kendi cdsinde var mıdır acaba diyorum..Sonra sürücüsüz kalıp temelli int.e bağlanamama durumu olmasın..
    Bu arada format at geçer demeyin mümkünse format atmadan halletmek istiyorum meseleyi..
    Biliyorum çok uzun bi anlatım oldu ama idare edin ;))
    Yardımlarınızı bekliyorum

• Çalıştığım kurumun bilgi işlem sorumlusuyum. 3 adet şirket kullanımı için Jet modem geldi arkadaşlar... 3 laptop 2 PC üzerinde kurulum denedim sadece 2 laptop da başarılı oldum. diğer cihazlarda yazılımı kuruyor driverları tanıyor fakat modem bağlantısı krulamadı diyor modemi tanımıyor kısaca... müşteri hizmetlerini aradığımda da modem çalışır durumda o yüzden bilgisayarınızdan kaynaklanan bir hata ve teknik servisiniz ile görüşmelisiniz diyorlar... bu kadar yardımcı olabiliyorlar bravo avea zilyon dolar harcayıp reklam yapmasını biliyorlar ama hizmet "SIFIR" yazılan uygulama yazılımı ve driver yazılımı adam gibi olursa her sistemde çalışır ama nato kafa nato mermer....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Langsuyar

Çalıştığım kurumun bilgi işlem sorumlusuyum. 3 adet şirket kullanımı için Jet modem geldi arkadaşlar... 3 laptop 2 PC üzerinde kurulum denedim sadece 2 laptop da başarılı oldum. diğer cihazlarda yazılımı kuruyor driverları tanıyor fakat modem bağlantısı krulamadı diyor modemi tanımıyor kısaca... müşteri hizmetlerini aradığımda da modem çalışır durumda o yüzden bilgisayarınızdan kaynaklanan bir hata ve teknik servisiniz ile görüşmelisiniz diyorlar... bu kadar yardımcı olabiliyorlar bravo avea zilyon dolar harcayıp reklam yapmasını biliyorlar ama hizmet "SIFIR" yazılan uygulama yazılımı ve driver yazılımı adam gibi olursa her sistemde çalışır ama nato kafa nato mermer....

DNS ayarlarıyla ilgili bir durum, ben de yukarıda belirttiğim gibi denemediğim yol kalmamıştı; ma sonunda çözebildim hadiseyi :))
    Cintrep adında küçük bi program sayesinde çözüldü..Program isteğinize göre DNS ayarlarını orijinal haline geri döndürüyor, DNS cachelerini temizliyor, TCP/IP protokollerini resetliyr, v.s..
    Program açıldığında çıkan seçeneklerden 1,3,4 ve 10 no.lu olanları tikleyerek çalıştırdım ve bağlantı kurabildim.
    Tavsiye ederim,bence denemeye değer

• quote:

Orijinalden alıntı: grimfandango83

quote:

Çalıştığım kurumun bilgi işlem sorumlusuyum. 3 adet şirket kullanımı için Jet modem geldi arkadaşlar... 3 laptop 2 PC üzerinde kurulum denedim sadece 2 laptop da başarılı oldum. diğer cihazlarda yazılımı kuruyor driverları tanıyor fakat modem bağlantısı krulamadı diyor modemi tanımıyor kısaca... müşteri hizmetlerini aradığımda da modem çalışır durumda o yüzden bilgisayarınızdan kaynaklanan bir hata ve teknik servisiniz ile görüşmelisiniz diyorlar... bu kadar yardımcı olabiliyorlar bravo avea zilyon dolar harcayıp reklam yapmasını biliyorlar ama hizmet "SIFIR" yazılan uygulama yazılımı ve driver yazılımı adam gibi olursa her sistemde çalışır ama nato kafa nato mermer....

DNS ayarlarıyla ilgili bir durum, ben de yukarıda belirttiğim gibi denemediğim yol kalmamıştı; ma sonunda çözebildim hadiseyi :))
    Cintrep adında küçük bi program sayesinde çözüldü..Program isteğinize göre DNS ayarlarını orijinal haline geri döndürüyor, DNS cachelerini temizliyor, TCP/IP protokollerini resetliyr, v.s..
    Program açıldığında çıkan seçeneklerden 1,3,4 ve 10 no.lu olanları tikleyerek çalıştırdım ve bağlantı kurabildim.

laptop a format attım gene sonuç aynı ama denemeye değer. sonuçları buraya yazarım. teşekkürler

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: grimfandango83

quote:

laptop a format attım gene sonuç aynı ama denemeye değer. sonuçları buraya yazarım. teşekkürler

Evet umarım işe yarar..

• Yardımlarınızdan dolayı size çok teşekkür ederim.Bende TTNET ten mf 627 modem almıştım .Yaklaşık 8-9 ay önce.3G çekmemeye başladı,TTNET malın arkasında durmuyor tam servise gönderecektim sizin yazılarınız bana ilaç oldu.Bende cintrep proğramı ile sorunu çözdüm.Sonsuz TEŞEKKÜRLER
  • TTNET zte mf627 3g modem 2 gün önce geldi. ancak bugün aktifleşti.
    geldiği gün unlock ederek, cep telefonumdan çıkarıp turkcell sim kartımı taktım. internete girmedim ancak mavi ışık yandı. Yani 3G bağlantı sağlandı.
    bugün ttnet (avea) simkartım aktifleşmiş, taktım baktım, yeşil ışık yanıyor, yani 2G bağlanabilmiş ancak. 2 gün önce kırmızı idi, yani bağlantı yoktu.
    Ankara'da, merkezi bir yerde, evde denedim.
    birkaç gün daha farklı yerlerde bağlanıp deneyeceğim.

Yukarıdaki yazılardan bazı yanlış anlaşılmalar oluyor.

cintrep programının, modemin 2G/3G çekme şeklini değiştirebileceğini sanmıyorum. ben programı bir kez çalıştırdım, ancak 3G çekmesini sağlamadı. bir de uyarı: cintrep ip ve dns ayarlarımı da sıfırladığı için tekrar elle girmek zorunda kaldım.

Soracağım soru: Cep telefonumda kullandığım, internet 3G erişimi olan sim kartımın, sadece data hattı olan bir kopyasını Turkcell'den elde edebilir miyim. malum, iphone, ipad sahipleri var, onlar ikinci bir data hattı almıyordur diye düşünüyorum. konuşmaya açık 2 tane sim kart olmayacağını biliyorum, ancak, sadece data hattı olan ikinci ibr sim kart (kopya) verilmesinin önünde ne engel olabilir ki?

Ekleyeceğim bilgi aşağıda: Ateş olmayan yerden duman çıkmaz
    Antennas for your ZTE MF627 Broadband Device

46 sterlin verip antenle mi dolaşacağız

kampanya dahilinde 3 ay denemek için para vermeyeceğimi söyledikleri için şikayet etmeye hakkım yok sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus535 -- 3 Ekim 2011; 11:23:36 >

• merhaba arkadaşlar bende bi sorunla karşı karşıyayım ne yapmam gerekiyor yardımcı olur musunuz
    benim modem ZTE MF667 4-5 gün öncesine kadar evimden bağlantı gerçekleştirebiliyordum ama ne oldu ne bitti anlamadım 4-5 gündür bağlantım kuruluyor connected diyor ama mavi ışık yanıp sönüyor ve sunucum bağlanamıyor internet bağlantınızı kontrol edin diyor avea müşteri hizmetlerine yazdım bikaç gün sonra aradılar beni sim' inizi telefonda deneyin internet varsa sorun modemdedir teknik servisimiz ilgilenecek diye de buraya baktığımda da pek iç açıcı bi sonuçla karşılaşacağımı düşünmüyorum
    bilgisayarda sorun var desem wireless bağlantısı kurabiliyorum

şimdi ben napıyım ne yapmam gerek şikayet com a yazıyım mı sonuçta faturaya gelince çatır çutur parayı alıyorlar ama verilen hizmet tatmin edici değil
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.