Şimdi Ara

AVEA kamu tarifesi sınırlandı, en avantajlı tarife hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.haberturk.com/ekonomi/haber/168638-Avea-tarifeleri-sinirladi.aspx

Avea tarifeleri sınırladı
    10 bin dakika sınırsız konuşma paketini alan Avealılar, artık 3 bin dakika konuşacak
    27 Ağustos 2009 Perşembe, 16:50
    Her yöne sınırsız 10 dakikalık paketten alan Avea abonelerinin 3 bin dakikayı geçen görüşmeleri ücretlendirilecek. Avea operatörü 2009 Mart ayında uygulamaya koyduğu 10 bin dakika her yöne sınırsız konuşma paketini tek taraflı olarak 3 bin dakikaya düşürdüğünü mesajla abonelerine duyurdu.
    Numara taşımayla operatörler arasında artan rekabet vatandaşa ucuz konuşma olarak yansıdı. 9 ayda 5.5 milyon kişi numarasını başka operatöre taşırken, GSM şirketleri müşteri çekebilmek için kampanya üstüne kampanya yaptı. Özellikle 'kamu' tarifesiyle, operatörler arasındaki rekabet iyice kızıştı. Avea'nın 10 bin dakika üzerinden vergiler dahil aylık 66 TL ile ücretlendirdiği kamu tarifesini Turkcell'in 1200 dakika karşılığı her yöne 35 TL tarifesi izledi. Aradaki rekabet vatandaşın ucuz konuşması şeklinde yansısa bile Avea, abonelerine görülmemiş bir uygulama yaptı.

Tüm kamu hattını Mart ayında Avea'nın yeni çıkarttığı her yöne sınırsız 10 bin dakika 55 lira vergileriyle birlikte 66 lira olan tarifeye geçtiğini belirten Mehmet Özgür, Avea'nın görülmemiş uygulaması ile şaşkına döndüğünü belirtiyor. Her ay telefon sayacını sıfırladığını ve aylık 3 bin ile 3 bin 500 dakika arasında görüşme yaptığını dile getiren Özgür, 10 bin dakikanın yarısını bile kullanmamasına rağmen Avea'dan 24 Temmuz 2009'da kendisine uyarı mesajı geldiğin belirtti. Telefonun ekranında 'Tarife kullanınız makul seviye üstünde olup aynı kullanım devam ederse ek bedel talep etme ve hattınızı kapatma dahil haklarımızın saklı olduğunu hatırlatırız.' mesajını görünce şaşırdığını kaydeden Özgür, hemen müşteri hizmetlerini aradığını ifade etti. "Biz bunu herkese gönderiyoruz." cevabıyla karşılaştığını savunan Özgür, telefonuna 27 Ağustos 2009 da gelen " Tarifenizin 10 bin dakikalık sınırı kalkmıştır.Aylık yurt içi arama süresi 3 bin dakika ve aranan farklı telefon numaraları 75 'i ararsa yurt içi her yöne 12 kr/dk arayabilirsiniz" mesejı ile adeta yıkıldığını söyledi. Özgür " 2009 Mart ayında bu tarifeye geçerken aylık sabit 66 TL' lik ücrete ek olarak bir defaya mahsus 66 TL ödedik. O tarihlerde dakika sınırlamaları olan daha düşük ücretli tarifelerde vardı. Ama ben 66 TL karşılığında sınırsız 10 bin dakikalık paketi seçtim. Şimdi avea bana diyor ki yine 66 TL ödeyeceksin fakat 3 bin dakika konuşacaksın. Benim konuşma süremi kısaltıyorsan ücretimi de düşür. Veya yeni bir paket açıkla hangisi hesabıma gelirse kendi rızamla o pakete geçeyim. Böyle tek taraflı uygulama nasıl olur?" şeklinde tepki gösterdi.

AVEA MÜŞTERİ HİZMETLERİ KİLİTLENDİ
    Benzer mesajla şaşkına dönen aboneler Avea müşteri hizmetlerini aradı. Müşteri hizmetleri numarası ise kilitlendi. Avea arandığında 'aradığınız numara yanlıştır' anonsu duyuluyor.

peki şu an en avantajlı tarife hangisi?

• bugün msj gelince şöyle üstün körü aradım bakındım falan ama yok yani avea ile kasmaya devam
  • bende de aynısı.her yöne 300 dakkika olanı var bana makul geldi.zira konturla uğraşmak istemiyorum.bende düşüremedim 500 ü ama yarın sabahtan arayıp değiştircem.şoyle bir durum da var.hattı kontra geçirirsek hemen hattı o tarifeden kapatıp kontrluya geçiyor zira diğer türlü ay sonunda geçiyormuş.kontrdan da 300 dakkaya geçmek 5 tl gibi birşeymiş ben bu yolu izlicem arkadaşım.tabiiki daha uygun olan bir tarife veya başka bir cell den güzelbir olanak varsa arkadaşlar paylaşırsa çok sevinirim.
  • "Her yöne sınırsız 10 dakikalık paketten alan Avea abonelerinin 3 bin dakikayı geçen görüşmeleri ücretlendirilecek."

Bu firmalara babasının çiftliği gibi hareket etmelerine izin verenlere kızmak lazım.
    Eminim ki kağıt üzerinde her türlü hakları vardır Avea'nın ama böyle saçma kampanya olur mu?
  • Cep tel. nu pek anlamam da habertürk ün sayfasını biri şöyle bir mesaj bırakmış:
    "arkadaslar gelen mesajı ıyıce okumanızı tavsıye ederım "tarıfenız 10000 dk sınırı kaldırılmıstır.." yanı artık 10000 dk sınırı yok sınırsız ama devamı " 3000 dk ve 75 farkli numara aranirsa dakıka ucretı olarak 12 krs dan ucretlendırılırsınız " yanı acıklaması su sekılde. 75 farklı noyu arayıp aynı zamanda 3000 dakıka uzerınde konusma yaptıysanız ucretlendırılır. ama 50 numara arayarak 500000 dk da konussanız sabıt ucret olan 67 tl odersınız..mesajın acıklaması budur lutfen carpıtmayalım konuyu hala turkıye sartlarında en ucuza gorusme ımkanı saglayan operator eveadır.. saygılar"
  • Avea zedelerden biri de benim arkadaşlar 1 ay oldu bu tarifeye geçeli sabah dershanede mesajı görünce çok şaşırdım aklıma ilk gelen herhalde ücreti de yarıya falan indirmişlerdir düşüncesi oldu ancak ücret aynı böyle saçmalık olmaz arıyorum müşteri hizmetlerine ulaşılmıyor...

Sizce ücreti düşürme yada yeni bir tarife ortaya çıkarır mı avea çünkü bu ikisinden birini yapmaz ise bir iki güne

Vodafone nun CepLimitsiz 50 liralık tarifesine geçeceğim. Piyasadaki en iyi limitsiz tarife şu anda o gibi göründü..

Birde 3000 dk dışında max 75 farklı numara sınırı koymuşlar
  • He birde Turkcell den avea ya geçeceğim diye turkcelle 40 küsur lira cayma parası ödemiştim ah AVEA ah yaktın beni.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Avea Kamu Mega Tarifesi (Referans)
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: umityasar

Cep tel. nu pek anlamam da habertürk ün sayfasını biri şöyle bir mesaj bırakmış:
    "arkadaslar gelen mesajı ıyıce okumanızı tavsıye ederım "tarıfenız 10000 dk sınırı kaldırılmıstır.." yanı artık 10000 dk sınırı yok sınırsız ama devamı " 3000 dk ve 75 farkli numara aranirsa dakıka ucretı olarak 12 krs dan ucretlendırılırsınız " yanı acıklaması su sekılde. 75 farklı noyu arayıp aynı zamanda 3000 dakıka uzerınde konusma yaptıysanız ucretlendırılır. ama 50 numara arayarak 500000 dk da konussanız sabıt ucret olan 67 tl odersınız..mesajın acıklaması budur lutfen carpıtmayalım konuyu hala turkıye sartlarında en ucuza gorusme ımkanı saglayan operator eveadır.. saygılar"

Nasıl iş bu bende anlamadım şimdi müşteri hizmetlerine ulaşamıyoruz ki öğrenelim aslını.... yalnız biz şimdi arama yaparken numaraları mı sayacağız

AHA 75 oldu yandım

• Vodafone'dan Faturalı Cep Limitsiz

31.03.2009 tarihinde bu tarife, yeni abone alımına ve geçişlere kapatılmış olup, kayıtlı tüm abonelerimiz mevcut koşullar ile hizmet almaya devam edecektir.

demin sitesine baktım vodafone 'un bunu yazıyor.
    quote:

Orijinalden alıntı: DHHarezmi

Avea zedelerden biri de benim arkadaşlar 1 ay oldu bu tarifeye geçeli sabah dershanede mesajı görünce çok şaşırdım aklıma ilk gelen herhalde ücreti de yarıya falan indirmişlerdir düşüncesi oldu ancak ücret aynı böyle saçmalık olmaz arıyorum müşteri hizmetlerine ulaşılmıyor...

Sizce ücreti düşürme yada yeni bir tarife ortaya çıkarır mı avea çünkü bu ikisinden birini yapmaz ise bir iki güne

Vodafone nun CepLimitsiz 50 liralık tarifesine geçeceğim. Piyasadaki en iyi limitsiz tarife şu anda o gibi göründü..

Birde 3000 dk dışında max 75 farklı numara sınırı koymuşlar

• vay vay vay bunu yazıyormuş yenisi:

http://www.vodafone.com.tr/Tarifeler/bireysel-cep-limitsiz.php

Vodafone'dan cebinizi düşünen tarifeler!

Yenilenen Faturalı Cep Limitsiz tarifelerinden size en uygun olanı seçin, konuştuğunuz kadar ödeyin.

- "Cep Limitsiz Vodafone'lular" ile ayda sadece 30 TL'ye tüm Vodafone'lularla limitsiz,
    - "Cep Limitsiz Vodafone'lular ve Sabit Hatlar" ile ayda sadece 40 TL'ye tüm Vodafone'lularla ve sabit hatlarla limitsiz,
    - "Cep Limitsiz Herkesle" ile hem tüm Vodafone'lular ve sabit hatlar ile limitsiz, diğer operatörlerle de toplam 750 dakika ayda sadece 50 liraya görüşebilirsiniz.

**Mevcut Cep Limitsiz aboneleri 01.07.2009 itibariyle ilk fatura kesim tarihlerinden başlayarak yenilenen fiyatlardan faydalanabilecektir.

Tarifeler ile ilgili detayları ücretlendirme bölümünden öğrenebilirsiniz.

• bu üç süper operatör birbiriyle anlaşmış olmasın.. yok artık daha [simage][/simage]neler??!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: barış

vay vay vay bunu yazıyormuş yenisi:

http://www.vodafone.com.tr/Tarifeler/bireysel-cep-limitsiz.php

Vodafone'dan cebinizi düşünen tarifeler!

Yenilenen Faturalı Cep Limitsiz tarifelerinden size en uygun olanı seçin, konuştuğunuz kadar ödeyin.

- "Cep Limitsiz Vodafone'lular" ile ayda sadece 30 TL'ye tüm Vodafone'lularla limitsiz,
    - "Cep Limitsiz Vodafone'lular ve Sabit Hatlar" ile ayda sadece 40 TL'ye tüm Vodafone'lularla ve sabit hatlarla limitsiz,
    - "Cep Limitsiz Herkesle" ile hem tüm Vodafone'lular ve sabit hatlar ile limitsiz, diğer operatörlerle de toplam 750 dakika ayda sadece 50 liraya görüşebilirsiniz.

**Mevcut Cep Limitsiz aboneleri 01.07.2009 itibariyle ilk fatura kesim tarihlerinden başlayarak yenilenen fiyatlardan faydalanabilecektir.

Tarifeler ile ilgili detayları ücretlendirme bölümünden öğrenebilirsiniz.

Bende bundan bahsediyorum sanırım şu an için en iyisi bu tarife.

• quote:

Orijinalden alıntı: DHHarezmi

quote:

Orijinalden alıntı: umityasar

Cep tel. nu pek anlamam da habertürk ün sayfasını biri şöyle bir mesaj bırakmış:

Nasıl iş bu bende anlamadım şimdi müşteri hizmetlerine ulaşamıyoruz ki öğrenelim aslını.... yalnız biz şimdi arama yaparken numaraları mı sayacağız

AHA 75 oldu yandım

75 olayı gerçekten saçma ötesi.
    Yanımızda kağıt kalem taşıyalım olmazsa çentik atarız.

• ayak üstü milleti kazıkladı operatörler...
  • en iyisi tcell kamu

yoksa ceplimitsiz vodafone
  • 45 liraya her yöne 1500 dakika = turkcell kamu
  • quote:

Orijinalden alıntı: piri.reis

45 liraya her yöne 1500 dakika = turkcell kamu

• Avea binlerce müşterisine (ben de dahil - dim) nanik yaptı.

reklam sloganlarını da değiştirsinler bence.

Avea : konuş korka korka !
  • 75 kişiden fazla kişi ile konuşmadığınız sürece hala 10000 dk. Zaten anlaşmanın altında yazar Avea istediği gibi şartları değiştirir iptal eder filan falan diye yani yasal olarak haklılar.Bu kısıtlamada ticari amaçlı kullanılmaması için getirilmiştir herkesin bildiği gibi siz 10000 dk turkcelli arasanız bunun Aveaya bedeli verilen 65 tl den çok çok daha fazla olucaktır, Avea 1000 dk yıda kötü kullanımı bir nevi engellemek için koymuştur sınırsız da diyebilirdi ve birçok kişi için farkı olmazdı.Normal bir insan evladının ayda 10000 saat telefonla konuşması imkansızdır. Günde 6 saat düzenli olarak telefonla konuşmak gerekir.Insanımız bu tarifeyide suistimal etmiştir emin olun şirketlerine 2-3 tane bu hattan almış sonra da normalde verdiği milyarlık faturalardan kurtulmuştur.Avea nın tek hatasın bunun olacağını baştan görememesidir, belkide görmüş ve bunu en baştan planlamıştır.
    Emin olun o 75 kişi de kafadan konmamıştır istatistiksel olarak normal bir kullanıcının aradığı değişik numara sayısının çok üstündedir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.