Şimdi Ara

AVEA nın BÜYÜK AYIBI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
11.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • uyanık tüketici yerine enayi müşterilikten cıkamıyorzzz
  • quote:

Orjinalden alıntı: marangozustasi

uyanık tüketici yerine enayi müşterilikten cıkamıyorzzz

KESİNLİKLE HAKLISIN

benimde öyle düştü kontor ringa üyeliğinden düşmüş
  • demek ki aveada da enayi müşterilik var. türkcellin en azından fiyatları belli ve bu tür sorunlar turkcellde olmuyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: marangozustasi

uyanık tüketici yerine enayi müşterilikten cıkamıyorzzz
  • Avea kontör yükleme süresini 12 aydan 3 aya düşürünce, bu uygulamayı iptal etmelerini, yoksa hattımı iptal ettireceğimi, çünkü hattımızı bu koşullarda almadığımızı bildiren bir mail yollamıştım. Tabii iplemediler. Ben de iptal ettirdim (onlar tutarsız davransa da biz sözümüzün arkasında olalım bari). Bu konuda da en tutarlı operatör Turkcell'dir. Eleştirilir, pahalıdır, ama takdir etmek lazım. Adamlar ne diyorsa o...
  • SAKIN BU ELEMANIN YAZDIKLARINI YAPMAYIN.WWW.SHUBUO.COM.TR diye bir ADRES YOKTUR. ASIL LINKIWWW.SHUBUO.COM DUR. MILLETI KANDIRIYOR BUNLAR. OYUNA GELMEYIN.
    quote:

Orjinalden alıntı: Clan09

benide şikayet et, bende seni ilgili birime şikayet ettim.

BANA TURKCELL NUMARANI SÖYLE
    SANA TELEFONUNUN MODELİNİ SÖYLEYİM / SHUBUO MAĞDURU OLMAYINIZ

Turkcell de telefon numarasını bildiğiniz bir kimsenin hangi telefon modelini kullandığını öğrenmek için önceliklewww.shubuo.com.tr sitesine girilir.www.shubuo.com.tr sitesine girildikten sonra sol yukarı köşede “Üye Girişi” yazısı yer almaktadır. “Üye Girişi” yazısının altında yer alan “Üye Ol” seçeneği tıklandığında aşağıdaki forum gelecektir:

Yukarıdaki forumu doldurup tamam dediğinizde, aşağıdaki sözleşme metni gelecektir:

Yukarıdaki sözleşme metnindeki “Koşulları kabul ediyorum” deyip “Tamam” dediğinizde aşağıdaki son bölüm gelecektir. Son bölümdeki ekranda abonenin hangi telefon modeli (Nokia 6610) kullanıldığı görülmektedir. Cep telefonunuz kısmında bilinmeyen yazısı çıkarsa o telefon büyük ihtimalle o anda kapalıdır ya da imei (cihaz seri) nosu hatalıdır.

Shubuo’ya kayıtlı bir abonenin telefon numarasını yazdığınızda aşağıdaki hata ekranı gelir. Demek ki bir abonenin shubuo üyesi olup olmadığını bir başkası kolaylıkla öğrenebilir.

Eğer ki sisteme kayıtlı olmayan bir numarayı yazarsanız “Sistemde bir sorun var. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz” hata mesajıyla karşılaşırsınız.

Konuyla İlgili Aklıma Gelen Sorular:

1. Bir çok abonenin telefonu kayıt dışı olmamasına rağmen, telefonunuz kayıt dışıdır mesajı gönderilmiştir. Nedeni ise hat aldığınızda abonelik sözleşmesine bir tane telefonun imei numarası (cihaz seri nosu) yazılır. Hat alırken telefonu olmayanlara rastgele imei numarası yada var olan bir imei numarası verilir. Abone kayıt dışı olmayan bir tane telefon alsa bile, sistemde abonelik sözleşmesine ilk yazılan imei numaralı telefon görülür. Sistem bu bilgileri güncellemediği için bir çok aboneye telefonunuz kayıt dışıdır mesajı göndererek, abonelerin gereksiz yere ücret ödemesine neden olmuştur. Çünkü GSM şirketi tarafından gönderilen kayıt dışı mesajındaki imei numarası ile kullanıcının kullandığı imei numaralı telefonlar tamamen farklıdır. Burada suçlu sistemdeki eski bilgileri güncellemeyen GSM şirketi mi? Yoksa telefonu olmayana hat aldığında rastgele imei numarası yazan hat satıcısı mı? Yukarıdaki anlattığım yöntem ile telefonunuzun modelini öğrenmek istediğinizde hiç kullanmadığınız bir telefon modeli çıkarsa bilin ki sizin abonelik sözleşmesine de rastgele bir telefonun imei numarası yazılmıştır.

2. Bir başkası, birisinin yerine Shubuo Sözleşmesini kabul ediyorum dese bu sözleşme geçerli olur mu? Hukukçular bu olaya nasıl bakarlar?

3. Birisi sizi Shubuo’ya üye yaparak, telefonunuza Shubuo reklam iletilerinin gelmesini sağlayarak tarafınızın rahatsız olmasına imkan sağlaması doğru mu? Böyle bir durumda Shubuo Müşteri Hizmetlerini aradığınızda, haklı olduğunuzu anlatabilecek misiniz? Yoksa Shubuo Müşteri Hizmetleri Yetkilisi mesaj gelmesinin nedeni olarak sizi mi gösterecek?

4. Anket çalışması yapan gazeteciler Millet Vekillerinin … Turkcell telefon numarasını Shubuo’ya kayıt ederek Millet Vekillerinin kullandıkları telefon modellerini açıklasalar. Merak etmez miyiz bu gazeteciler Millet Vekillerinin hangi telefon modelini kullandığını nereden biliyor diye?

5. Abone “Koşulları Kabul Ediyorum / Sözleşmeyi Kabul Ediyorum” dediğinde Turkcell telefon numarasına bir kod göndererek bu kodun ilgili bölüme girilmesi sayesinde sözleşmenin geçerli olmasını sağlaması daha mantıklı olmaz mı? Yoksa Turkcell haklarını savunamayan aboneleri mağdur ederek, sistem eksiklerinden dolayı hukuk dışı kar etmeyi doğru mu buluyor?

6. Shubuo Sözleşmesinin 2.14 maddesi acaba Türk Hukuk sistemine aykırı mı? Çünkü sistemdeki açıklardan dolayı birisi sizin şifrenize ulaşsa yerinize işlem yapsa Turkcell yine sizi suçlu gösteriyor ve hiçbir şekilde Turkcell’den hakkınızı arayamayacağınızı beyan ediyor. Acaba Turkcell gerekli güvenlik önlemlerini aldı mı? Yoksa bu madde kaçamak bir madde mi?

7. Shubuo Sözleşmesinin 4.2 maddesi: TURKCELL, KULLANICI’lar tarafından SHUBUO aracılığıyla internet ya da cep telefonu üzerinden yapılacak olan olası Fikri ve Sinai Hak ihlallerinden sorumlu tutulamaz. KULLANICI, eser sahibine karşı doğrudan sorumludur. TURKCELL’e hak sahibinin herhangi bir talebi veya davası söz konusu olduğunda KULLANICI’nın fikri hakları ihlalinden dolayı eser/mali hak sahibinin TURKCELL’e karşı yöneltebileceği her türlü dava veya talep nedeniyle TURKCELL’in uğrayabileceği zararları KULLANICI tazmin etmekle yükümlü olacaktır. Bu maddeden anladığım Shubuo aracılığı ile telefonuma melodi, resim … yüklesem ve daha sonra melodi, resim … hak sahibi Turkcell’i mahkemeye verip kazanması halinde zararları kullanıcıların (abonelerin) karşılayacağını beyan etmektedir. Peki böyle bir durumda fikri hakları çiğneyen kullanıcılar mıdır? Yoksa hak sahibinin izni olmadan resimleri, melodileri … Shubuo aracılığı ile abonelerine kontor karşılığında sunan mı? Eğer ki yanlış anladığım yer var ise her zaman eleştirebilirsiniz. Sözleşmenin tamamını okumanızı tavsiye ederim.

8. Shubuo dan diyelim ki 08.Mart.2006 tarihi itibari ile bir pakete üye oldunuz ve 1-2 … gün sonra iptal ettiniz. Shubuo paketlerinin bir kısmına üye olduğunuzda 3 aylık üye olmuş sayılıyor ve iptal ettiğinizde günlük almanız gereken mesajlar gelmiyor ama 3 aylık hizmet bedeli hattınızdan alınıyor. Hizmeti alınmayan bir ürüne bedel ödenir mi?

Bu gibi konulara değinmemin nedeni, halkımızın sistem hatalarından zarar görmelerini engellemek ve haksız yere mağdur olmaları karşısında haklarını aramalarını sağlamaktır. Bilgilendirme amaçlı yazılarımı halkımın aleyhine kullanılması durumunda sorumluluk kabul (hakkımı helal) etmeyeceğimi beyan ederim. İnsanlarımızın yeterince sorunları varken bir de onlara biz sıkıntı vermeyelim. Bu tip yazılar ilginizi çekiyorsa sizi ve sevdiklerinizi de SadeBirSevgi ailesinde görmek isteriz. SadaBirSevgi ailesinde yayınlanmasını istediğiniz halkımızın mağdur olmasına neden olan bir sistem hatası var ise ilgili yazıyı e-posta adresime göndermeniz halinde sizin adınıza eğer ki isminizin yayınlanmasını istemiyorsanız gizli kalacak şekilde yer verilecektir.

Sevgi ve Saygılarımla
    H a s a n Y ı l d ı r ı m
    E.Posta: sadebirsevgi@yahoo.com
    Tel:0 505 604 01 80
    http://www.kocbankasi.com/trk/bayiifade.JPG Linkini Tıklamak Yasaktır.

SadeBirSevgi Ailesine Davetlisiniz
    SadeBirSevgi Ailesi olarak şu ana kadar değindiğimiz konular arasında “Limitli ADSL Kullanıcısı İnterneti Nasıl Limitsiz Kullanabilir?”, “Dedenizin Babasının TC Nosunu Biliyor musunuz? / Aile Soy Ağacı Nasıl Çıkarılır?”, “IP Numarasının Bir Değeri Yoktur”, “Kullanılmayan GSM Kartları Suç Unsuru Taşıyor” , “Yönlendirilen Telefon Basitçe Dinlenir” , “Sahte MSN Adreslerine Dikkat / Sahte E-posta Adreslerleri ile Süper Şakalar Yapınız”, “E-Kolay E-posta Kullananlara Uyarı” , “Bana Turkcell Numaranı Söyle, Sana Telefonunun Modelini Söyleyim / Shubuo Mağduru Olmayınız”, “Turkcell de Yönlendirilmiş Numara Nasıl Anlaşılır?” , “Eski Operatörünüz, Yeni Numaranızı Dilediğiniz Kadar Ücretsiz Anons Yapsın”, “Telefon Sapıklarına / Gizli Numara İle Arayanlara Sürpriz Yapın”, “Sizi Rahatsız Eden E-Posta Sahibi Hakkında Bilgi Edinme” , “E-Postalarda IP No Nasıl Bulunur Sorgulanır?/Resimli Anlatım” , “Cep Telefonu Deyip Geçmeyiniz / Mağdur Olmayınız”, “Hackerler Türkcell de Süper Şifreye Nasıl Ulaşır?”… yer almaktadır. İler ki zamanda ise “Bedava Kontör Nasıl Kazanılır?” , “Rehberde Kayıtlı Olmayan Numaraya Nasıl Ulaşılır?” , “İstediğiniz MSN adresini Devre Dışı Bırakın” , “TC Kimlik Numaralarında Hata mı Var?” , “İnternet Ortamında 10 Dk.da Kız Nasıl Ayarlanır? / Çok Ciddi Bir Konu Lütfen Başlığına Aldanmayınız” , “İstediğiniz E-posta Adresinden, İstediğinize E-Posta Gönderiniz”, “DP Programlarına Dikkat” , ”İstek Dışı Üyelik Nedeniyle Kontör Düşüşüne Son”, “İsim Soy İsimden Kişisel Bilgilere Nasıl Ulaşılır?”, “İstediğiniz Numaradan, İstediğiniz Numaraya Sms Gönderiniz”, “Servis Dışı / Kapalı Hattan Nasıl Mesaj Gönderilir?” , “GSM Operatörlerinden Birisi, Konuşma Ücretlerine Fazladan 1-2 Saniye mi Ekliyor?” , “Hackerler Türkcell de Süper Şifreye Nasıl Ulaşır-2 ?”… konularına yer verilecektir. SadeBirSevgi Ailesinde yayınlanan önceki yazılara “http://groups.yahoo.com/group/SadeBirSevgi/messages” linkinden ulaşabilirsiniz. Öncelikle bir tane “@yahoo.com” uzantılı e-posta adresi ile SadeBirSevgi Ailesinehttp://groups.yahoo.com/group/SadeBirSevgi linkinden katılmanız gerekmektedir.

SadeBirSevgi Ailesine Katılmak İçin
    “Karşılıksız Yardımlaşanların Yeri”
    “SadeBirSevgi-subscribe@yahoogroups.com” adresine konu ve mesaj bölümüne hiçbir şey yazmadan boş bir e-posta gönderiniz. Sistem tarafından daha sonra konu bölümünde “Please confirm your request to join SadeBirSevgi ” yazısı yer alan bir e-posta gelecektir. Gelen e-posta üzerinde hiçbir değişiklik yapmadan yanıtla (reply) yöntemi ile geri gönderdikten sonra “Welcome to SadeBirSevgi” konu başlıklı bir e-posta gelecektir. Bu e-posta SadeBirSevgi Ailesine katıldığınız anlamındadır. “Welcome to SadeBirSevgi” konu başlıklı e-posta 1-2 gün içinde gelmez ise işlemlerinizi yeniden tekrar ediniz. Eğer ki “@yahoo.com” uzantılı bir e-posta adresiniz var ise “http://groups.yahoo.com/group/SadeBirSevgi/” linkinden aramıza kolaylıkla katılabilirsiniz. SadeBirSevgi Ailesinden bir ay içinde en fazla 5-6 adet bilgilendirme e-postası gönderilir.

• en güzeli faturalı hat. kontörle montörle uğraşma..
  • bu operatorlerin hepsi adi be .. simdi bisey derdimde ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: demirkanat

en güzeli faturalı hat. kontörle montörle uğraşma..

+1
  • AVEA zaten çor kötü bir kurum.Sağlık personeliyim,bana gelip çalıştığım hastanede sağlık hattı sattılar ve bir süre sonra siz sözleşmelisiniz diyerek hattı kapattılar ve tüm vergileri de benden aldılar.Bunun adı resmen HIRSIZLIKTIR!!!
  • bendede aynısı oluyo walla 69 knt vardı bi baktım 15 e inmiş hadi hediye knt olsa dicem onları geri almış ama öle bişide yok sapıttı iyice ama elin mahkum gibi bişi avea ya çünkü en uygun fiyat onda şu anda....
  • iyi yapmışın kardeş 4 yıllık da olsa iptal et. adamlara haram para yedirme daha fazla
  • 2002'den beri (aria)avea hattım var ve hiçbir zaman kontürlerim sebepsiz yere azalmadı...
    (bi'keresinde 1 lira extra kart diye 250 kontürde almıştım ariadan)
    fakat turkcell hattı olan bir tanıdığımın hatı oyun sitesine kayıtlıydı. turkcell müşteri merkezi kaydı iptal etrik dedi ama 3 ay daha kontür yedi....
  • Avea denilen kurum herhalde bu dünya üzerindeki en dolandırıcı kurumdur.
  • Bu yorumu neye göre yaptığını belirtip bizi aydınlatabilir misin?

quote:

Orjinalden alıntı: Rock_Star

Avea denilen kurum herhalde bu dünya üzerindeki en dolandırıcı kurumdur.
  • Bence bu operatorlerin hepsi üçkağıtcı hepsi birbirinden beter
  • ben de avea kullanıcısıyım ve benden hıc kontur dusmedı ...
  • bendede çok oluyor bu konturunuz kısa surede bitecektir ve ertesi sabah kontur kalmamış olayı

bu ülkede hiç mi dürüst ve doğru iş yapılmaz yaa
  • aynısı banada oldu bendende 11 kontör duman oldu
  • ya arkadaşlar bende avea cep öğrenciliyim avea ne kadar kötü bir hat yaa.Durup dururken kontür gidiyo bende kontür yüklemek istemiyorum ama kontürsüzde olmuyo ya benimle aynı şeyleri yaşayan birisi varsa cvp yazsın lütfenn!!!olmaz böle şey yaa ne kadar saçma ya hiç durup dururken knt gidermi yaaaaa.bırakıyorum bu hattı genç türksele geçiyorum
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.