Şimdi Ara

Avea ülkenin belirli şehirlerinde servis dışı (19.11.2013) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
192
Cevap
0
Favori
5.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ne olmuş ya. Burada neredeyse her elektrik kesintisinde gidiyor Avea, ses çıkarıyor muyuz? Hayır, çünkü Avea kullanmıyoruz. :)
    Turkcell şebekesinin de gittiğini gördüm tabi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün yine gitti ben de :/ ama yarım saat sonra geldi... Yeni telefon aldım sim i kestirdim ondan mı kaynaklıyor diye düşünürken bu konuyu gördüm...
  • pttcell sorun yok tamam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr_Gölge

quote:

Orijinalden alıntı: interior designer

quote:

Orijinalden alıntı: gaggag

14 milyon insan dumanla haberleşiyor zaten....
    Böyle genellemeler yapılması çok saçma

avea kullanıcılarının %90'ı merkezi yerlerde yaşıyorlar. Mesela ailemin yaşadığı evde avea kesinlikle çekmiyor. Oysaki gayet kalabalık bir semtte Kocaelinde yaşıyorlar.

Yine genel toplamın %80-90 'ı sadece mesajlaşmak için tercih ediyorlar. Bkz. Liseliler.

Ve yine genel toplamın 60-70'i çektiği için değil ucuz olduğu için tercih ediyor. Bu kısmın %80'inin de 10-16 yaş arası çocuklar alıyor.

Geriye kalanlar ise yine cazip koşullardan cihaz kampanyalarından veya turkcellden ağzı yandığı için aveaya geçiyor.

kocaelide nasıl çekmiyor? umuttepede bile çekiyor. merkezde çekmemesine şaşırdım.

evet kocaelide yenidoğan semtindeyim.evim çarşıya yürüme 15 dakika ve 7. katta oturuyorum odamdan 3g çekmiyordu ben de vodafone'a taşıdım.7. katta bile çekmiyorsa nerde çekmesi gerekiyor anlamıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: batuhan__41

quote:

quote:

quote:

avea kullanıcılarının %90'ı merkezi yerlerde yaşıyorlar. Mesela ailemin yaşadığı evde avea kesinlikle çekmiyor. Oysaki gayet kalabalık bir semtte Kocaelinde yaşıyorlar.

Yine genel toplamın %80-90 'ı sadece mesajlaşmak için tercih ediyorlar. Bkz. Liseliler.

Ve yine genel toplamın 60-70'i çektiği için değil ucuz olduğu için tercih ediyor. Bu kısmın %80'inin de 10-16 yaş arası çocuklar alıyor.

Geriye kalanlar ise yine cazip koşullardan cihaz kampanyalarından veya turkcellden ağzı yandığı için aveaya geçiyor.

kocaelide nasıl çekmiyor? umuttepede bile çekiyor. merkezde çekmemesine şaşırdım.

evet kocaelide yenidoğan semtindeyim.evim çarşıya yürüme 15 dakika ve 7. katta oturuyorum odamdan 3g çekmiyordu ben de vodafone'a taşıdım.7. katta bile çekmiyorsa nerde çekmesi gerekiyor anlamıyorum

Bi çok kullanıcı frekansların havadan yayıldığını düşünüyor oysaki bu yanlış baz istasyonu frekansı diklemesine topraga doğru yönlendirir ve frekanslar toprağın üstünden çevreye dağıılır 900mhz ve 1800hmz farklı dalga boylarıdır biri dar alanlarda kuvvatlidir diğer geniş alanlarda uzaga yayılır :) yani avea 900mhz olsaydı suan herkes avea kullanıyo olurdu

• ben karadenizde yaşıyorum öyle zamanlar oluyor ki gitmediğim köy çıkmadığım dağ kalmıyor bi turkcell kadar olmasa da avea çoğu yerde çekiyor yani

500dk her yone 5000sms her yone ve sınırsız interneti 25 tlye turkcell verdi de kullanmadık mı ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: juske

quote:

Orijinalden alıntı: batuhan__41

quote:

quote:

quote:

Bi çok kullanıcı frekansların havadan yayıldığını düşünüyor oysaki bu yanlış baz istasyonu frekansı diklemesine topraga doğru yönlendirir ve frekanslar toprağın üstünden çevreye dağıılır 900mhz ve 1800hmz farklı dalga boylarıdır biri dar alanlarda kuvvatlidir diğer geniş alanlarda uzaga yayılır :) yani avea 900mhz olsaydı suan herkes avea kullanıyo olurdu

yani 1800 dar alanda etkili olan sanırım?

• Hayır 1800 uzak ve geniş düzlük alanda kuvvetlidir şehir kalabalıksa turkcell kullan kırsal veya ufak bi kasabadaysan avea kullan

• anladım juske teşekkür ederim.kırsal açık alan sayımaz mı avea iyi çekmesi gerekmiyor mu, neden sıkıntı oluyor ki?

• juske J kullanıcısına yanıt
    Böyle düz mantıklarla olmaz bu iş arkadaşım. Teknik bilgin yoksa yanlış bilgilerle insanların kafasını bulandırma.

900 MHz frekanstaki bir istasyon açık alanda yaklaşık 30-35 km çapta yayın yapabilir. 1800'de ise 20 km civarında yayın yapabilir. Şehrin kalabalık olmasıyla frekans arasında bir bağ yok. Şehir kalabalık ve trafik fazlaysa zaten operatör daha fazla istasyon açar. Hatta operatörün kullanıcı sayısının fazla olduğu yerlerde 3G hızında sıkıntılar yaşayabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowtr

Böyle düz mantıklarla olmaz bu iş arkadaşım. Teknik bilgin yoksa yanlış bilgilerle insanların kafasını bulandırma.

900 MHz frekanstaki bir istasyon açık alanda yaklaşık 30-35 km çapta yayın yapabilir. 1800'de ise 20 km civarında yayın yapabilir. Şehrin kalabalık olmasıyla frekans arasında bir bağ yok. Şehir kalabalık ve trafik fazlaysa zaten operatör daha fazla istasyon açar. Hatta operatörün kullanıcı sayısının fazla olduğu yerlerde 3G hızında sıkıntılar yaşayabilirsin.

Teknik bilgim gayet var iyce araştır saygılar

• bursa/heykel tarihi bina cevresi
    salı gununden beri avea cekmiyor, hat vargibi sinyal gösteriyor ama arma bu gölgede yapılamıyor, sabah saatlerinde açık...
    muhtemelen bazlardan biri arızalı yada kapatıldı
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.