Şimdi Ara

AVEA YIKILAN PAKET GERİ DÖNDÜ - ABONE ALIMI BİTMİŞTİR (01.06.2013) (234. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.018
Cevap
15
Favori
331.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 232233234235236
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marjinal01

quote:

Orijinalden alıntı: turgay26

quote:

2- Arkadaşların yukarıda bahsettiği 5yuz yaz mesaj at olayını bana da söyledi bayi. Ben pek dinlemedim ama kağıda yazdı verdi. Şimdi baktım abonelik sözleşmesinde kampana kodu olarak M.Ö. yazıyor. Mobil Öğrenci herhalde bu da. Peki neden bu 5yuz yazıp mesaj atıyoruz 1991 e ? Kayıt yazıp göndermek yetmiyor mu? 5yuz ile kazancımız ne olacak? ]
    Sen kayıt yazıp 1991'e yolladığında bir mesaj geliyor her yöne 500 dk istiyorsan 5YUZ yaz, yok avea içi 1000 dk istiyorsan BIN yaz 1991'e yolla diye o yüzden 5YUZ yazıp geri gönderiyoruz 1991'e.

Birde görüşme yap falan demişler size ama, ben kendim arama yapmadım paketi yapana kadar 2-3 kez arandım yalnız o yüzden sorun olmamış olabilir yani kayıt mesajını attığımda 21 lira vardı hattımda.

Bunu öğrendiğim iyi oldu. MH ile görüştüm az önce de hattın aktifleşmesi için gerekiyor dediler. Demek aktif olması için aramak şart değil, aranmak da aynı işi görüyor. 1 TL kardayız . 10 Mayıs tarihi de yeni başvuru alımı için son tarihmiş. 9 u ve öncesinde geçiş yapmış olanlar faydalanmaya devam edecekmiş. Geçiş işlemi de 6 gün içerisinde bitiyormuş, bu durumda 9 una kadar geçişim tamamlanmış olur, sıkıntı olmaz gibi. Rahat bi 5-6 ay kullanırız bu kampanyayı. Tabi memnun kalırsam. Böylece 2-4-6 numaralı sorular cevaplanmış oldu. 5. soruyu da özellikle sordum MH ne. Dedim BTK kanunlarına göre numara taşımalarda sene sonuna kadar telsiz vergisi alınmıyormuş, bir bakayım dedi, sonra dönüp hayır alınıyormuş dedi. Bu konuyu detaylı araştırmak lazım.undefined
    5. sorunun cevabını da buldum. Mevzuatın ilgili maddesi aynen şöyle,
    MADDE 15- (1) Mobil numara taşınabilirliği kapsamında, faturasız hat kullanan bir abone,
    numarasını başka bir işletmeciye taşıması halinde o yıla ait telsiz kullanım ücretini tekrar
    ödemez. Faturalı abone ise numarasını taşıdığı tarih itibariyle kalan telsiz kullanım ücreti tutarını
    alıcı işletmecide ödemeye devam eder. Numara taşıma işleminin, aboneliğin ilk yılı içerisinde
    gerçekleşmesi durumunda, alıcı işletmecide aboneliğin ilk yılında alınan ruhsatname ücreti tekrar
    ödenmez.
    Kaynak:http://www.nts.gov.tr/files/nt.pdf

Ben Turkcell'de faturalı abone idim, şimdi faturasıza geçtim, telsiz vergisini ödemeye devam yani.

avea faturasıza geçersen 2013 yılı bitimine kadar telsiz kullanım ücreti ödemezsin..............

http://www.avea.com.tr/web/Hakkimizda/DuyurularDokumanlar/Duyurular/TelsizKullanimUcreti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gaggag -- 5 Mayıs 2013; 1:15:37 >

• Bilgi için çok teşekkür ederim. Bu linke dayanarak Avea MH ni tekrar aradım. Yine alınacak diye direttiler ama sanırım beni yanlış anlamışlar. Turkcell'de faturalı olduğum için Avea'da da faturalı olacağımı düşünerek hemen telsiz ücreti alınır diyorlarmış (Yıkılan Pakete geçiyorum diye en başta özellikle belirttiğim halde). Neyse, faturasız hatta geçiş yaptığım için 2013 sonuna kadar alınmayacağının teyidini aldım sonunda. Teşekkürler gaggag
  • Bu paketi kullanıp ek dakika içeran konuşma paketleri alma imkanı var mı ? Alternatiflerim arasına aldımda bu paketi konuşma için biraz ek yapmam gerekebilir. Kısacası konuşma yetmeyenler ne yapıyor malum 60 sn bazlı olduğundan faturalıdaki 500 dk gibi olmayacak.

Birde heryöne 5000 sms kalıcı birşey mi yoksa birkaç aylık hediye mi ? Daha önceden 1000 sms idi ya o yüzden soruyorum.
  • ben mesaj gönderdim KAYIT yazıp 1991 e.

heryöne 500 neden vermiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: se(dd)at

ben mesaj gönderdim KAYIT yazıp 1991 e.

heryöne 500 neden vermiyor

numara taşıyanlar için her yöne 500 dakika

sen eğer avealı isen aveaiçi 1000 dakika alabiliyorsun................
  • Arkadaslar Avea'dan yeni hat alsam

her yöne 500 dk, her yöne 5 bin sms, 1gb internet kampanyasından faydalanabiliyor muyum?

Birde son katılım tarihi var mı bu kampanyada?

teşekkürler
  • 10 mayıs son ama katılımmı geçişmi belirtilmemiş
  • arkadaşlar ben 23 tl lik olanı aldım ilk çıktığı gün bundan 1 ay sonra 19 tl ye dönüştürdüler fakat ben hala 23 tl ödeyecekmişim paket böyleymiş enayimiyiz biz anlamadım aynı pakete 4 lira fazla vercez şimdi vodafone a geçicem
  • Sabah aradılar Turkcell'den, 90 gün olayının nedenini de öğrenmiş oldum. Telsiz ücreti yüzündenmiş. Turkcell bu ücreti sene başında topluca peşinen ödüyormuş, sonra bizden aylık olarak kesiyormuş. Dolayısıyla Turkcell'^den ayrıldıktan sonraki dönemlerin telsiz ücretini bize fatura ediyormuş, kendisi sene başında peşin ödediği için. Bunun fatura edilmesi için 90 gün beklenmesinin nedeni de, olurda 90 gün içerisinde yeniden Turkcell'e dönersek diye beklemeye alıyormuş. Dönmezsek gönderiyor faturayı, ama dönersek ya yeniden aylık kesmeye devam ediyor, ya da numara taşıma ile geri döndüğümüz için hiç kesilmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marjinal01 -- 6 Mayıs 2013; 12:29:21 >
  • quote:

Sabah aradılar Turkcell'den, 90 gün olayının nedenini de öğrenmiş oldum. Telsiz ücreti yüzündenmiş. Turkcell bu ücreti sene başında topluca peşinen ödüyormuş, sonra bizden aylık olarak kesiyormuş. Dolayısıyla Turkcell'^den ayrıldıktan sonraki dönemlerin telsiz ücretini bize fatura ediyormuş, kendisi sene başında peşin ödediği için. Bunun fatura edilmesi için 90 gün beklenmesinin nedeni de, olurda 90 gün içerisinde yeniden Turkcell'e dönersek diye beklemeye alıyormuş. Dönmezsek gönderiyor faturayı, ama dönersek ya yeniden aylık kesmeye devam ediyor, ya da numara taşıma ile geri döndüğümüz için hiç kesilmiyor.

Peki kendileri acaba 90 gün sonra bize fatura gönderip haberdar edecek mi ondan sonra 3-5 liraya faiz koyup koyup yuksek bir fyat getirmesinler önümüze

• Bugün itibari ile yıkılan tarifeye başvurmuş bulunuyorum sanırım 4 gün içinde geçiş olur artık ,hemen 500 yazıp 1991 e atacam açılınca
  • bende geçen sene numara taşıma ile başlamıştım bu tarifeye ama dün beni çıldırttı resmen avea. süresi biter bitmez kesinlikle vodafone a geçeceğim.
    beni çıldırtan olay ise, dün maça gittiğim tt arenada, saat 19dan 22ye kadar internete girememiş olmaktı. 3G diye bişey za<ten yoktu, Edge bağlı gözüküyor ama internete girmiyordu ne hikmetse. telefon dandik bişey olsa ona atıcam suçu ama o da değil sorun
  • quote:

Orijinalden alıntı: anilkoc

bende geçen sene numara taşıma ile başlamıştım bu tarifeye ama dün beni çıldırttı resmen avea. süresi biter bitmez kesinlikle vodafone a geçeceğim.
    beni çıldırtan olay ise, dün maça gittiğim tt arenada, saat 19dan 22ye kadar internete girememiş olmaktı. 3G diye bişey za<ten yoktu, Edge bağlı gözüküyor ama internete girmiyordu ne hikmetse. telefon dandik bişey olsa ona atıcam suçu ama o da değil sorun

Dostum arenada turkcell de öyle. 3g yok. mesaj hemen gitmiyor nedense uzun suruyor arayinca da ses kalitesi de dusuk oluyor.
  • aynı anda o kadar kişini belli sayıdaki kaynağa yönelmesindendir doğaldır diye düşünüyorum
  • turkcelle kavgayı gürültüyü bitirene kadar kampanya bitiyor bende bugün başvurdum bakalım 5 gün içinde(6-7-8-9-10 mayıs) geçmiş oluruz inşallah
  • quote:

Sabah aradılar Turkcell'den, 90 gün olayının nedenini de öğrenmiş oldum. Telsiz ücreti yüzündenmiş. Turkcell bu ücreti sene başında topluca peşinen ödüyormuş, sonra bizden aylık olarak kesiyormuş. Dolayısıyla Turkcell'^den ayrıldıktan sonraki dönemlerin telsiz ücretini bize fatura ediyormuş, kendisi sene başında peşin ödediği için. Bunun fatura edilmesi için 90 gün beklenmesinin nedeni de, olurda 90 gün içerisinde yeniden Turkcell'e dönersek diye beklemeye alıyormuş. Dönmezsek gönderiyor faturayı, ama dönersek ya yeniden aylık kesmeye devam ediyor, ya da numara taşıma ile geri döndüğümüz için hiç kesilmiyor.

peki bunu sorgulama imkanı oluyor mu ? Faturayı sen nasıl öğrenmiştin ?

• Henüz öğrenmedim faturayı, yarın bekliyorum inşallah. Telsiz ücreti faturası da işte ta 90 gün sonra (şayet bu süre içerisinde Turkcell'e geri dönmezsem).
  • 10 mayısı uzatırlar umarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: s0ft

10 mayısı uzatırlar umarım.

1 ay uzatsinlar bende geccem :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 232233234235236
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.