Dr. Doom nedense çok abartılıyor Marvel'da. Tamam zeki ama Tony Stark kadar veya Thanos kadar değil. Ultron çok kolay harcandı bence en kaliteli villian oydu, Hela ile birlikte. |
Avengers: Doomsday'in oyuncu kadrosu açıklandı; Bazı önemli isimler kadroda yok (2. sayfa)

-
-
Çok iyi bir film geliyor gibi. İlk X-men tayfasındaki oynayan isimler falan. Son zamanlarda Marvel Dr.Strange multiverse filminden sonra hiç birini izlemedim ama bu film beni yeniden Marvel filmlerine götürebilir.
-
Dediğinizle biraz çelişmişsiniz, yine önceki kurulan evren üzerine inşa etmeye devam ediyorlar. Nostaljiden kastınız tam olarak nedir? Bu karakterlerin her biri 70-80 yıllık maziye sahip, arka planları çizgi roman (ÇR) evreninde olsa da dolu doludur. Amerikan kültür havzası veya hatta tüm anglo sakson dünya için bilindik yüzler bunlar. İnsanların hayal ve fantazi dünyalarını besleyen bu yapımların her zaman müşterisi olur.
End Game ile tamamlanmış "görünen", görünen diyorum zira ÇR'de bir ana anlatı sayıları ve crossoverlarla devam eden macera biterken sonrası için ortam hazırlanır. Kendi içinde yaşayan bir dünyadır. Önceki yaşananlar, sonrasını etkilemeye devam eder, retcon yapılmadıktan sonra kahramanların hafızalarında deneyim olarak kalır, onunla yaşamaya devam ederler. Eski sayılara, maceralara, başka kahramanların sayılarında atıf yapılır vs.
Bu gelecek yapım önceki hikaye örgüsü kadar başarılı olabilir mi, o ayrı tartışma konusu olabilir.
Benim bu filmden anladığım X-Men ve FF gibi karakterleri MCU'ya dahil edecek bir başlangıç yapmak, yani yine eski yöntemle devam ediyorlar.
Sonrasında ÇR evreninde anlatılacak sayısız hikaye var, ÇR'yi son dönemde Hollywood için çekici kılan da bu hazır koskoca evrendir.
-
2 film olacağı için, sürprizler bir sonrakine taşacaktır.
-
Ben bu listenin tam olarak doğru olmadığını düşünüyorum. Başta Scarlet Witch karakterini oynayan oyuncu Elizabeth Olsen ne Dr. Doom ne de Secret Wars da olmayacağını belirtmiş. Ancak Dr. Doom u çizgi romandan bilenler bilir ki Scarlet Witch in gücünü kullanmaya çalışan bir karakter. Scarlet Witch olmadan nasıl bir doomsday olacak merak ediyorum. Hiç yoksa secret wars da kesinlikle olacağını düşünüyorum. Bekleyip göreceğiz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bence daha açıklanmayan çok fazla karakter var Spiderman gibi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kadro şampiyonlar ligi gibi . En yüksek bütçeli projelerden biri olacağı kesin
Hocam Iki karekterinde helvası yendı fakat. Heralde paralel evren varki Scott Summers geri gelmiş
Kadro benim için tamamen hayal kırıklığı madem xmen diyorsunuz en güçlü xmen hatta en güçlü kahramanlardan Jean grey yani Phoenix neden yok onu geçtim Chris evans bile yok moon knight yok Hulk yok Dr.strange yok kaptan Marvel MS Marvel scarlet witch hawkeye Deadpool Wolverine say say bitmez
-
La Vision Patrick Wilson değil laaa Paul Bettany Paul Bettany
-
Kendimizi kandırmayalım. Önceki evrene son noktayı 2019'da koydular; devam evreni önceki evrenin enkazından gidiyor ve bu enkazın üzerine genel olarak bıraktığı miras yeni bir enkaz katmanı. Yeni evren önceki evrenin ayarında bir evren kurmuyor. Bu da eski karakterlerin çakması olan veya yeterince ilginç olmayan zayıf karakterleri, daha zayıf hikayeleri ve daha özensiz efekfleri ruhsuz veya bayağı biçimde öne sürmeleri, millet ne olursa olsun tüketecek varsayımıyla piyasayı bunlarla doldurmaları yüzünden oldu. Ama seyircide ivme hızla düştü ve varsayımları tutmadı. Gişede defalarca kez çuvalladılar. Dizi tarafında da yaptıkları birçok dizi ellerinde patladı.
Karakterlerin popüler kültürde klasikleşmiş olmaları nostalji sömürüsünden çok farklı bir dava. Nostalji karakterlerin klasik olması değil, en popüler sinematik versiyonlarını zamanında canlandırmış eski aktörleri ilgili karakterler öldükleri veya başka bir bağlamda yer aldıkları halde o karakterleri oynamaları için getirmek. Eski Örümcek Adamları ve Hugh Jackman'ın Wolverine'ini ya da eski Magneto aktörünü Magneto'yu oynamak için geri getirmek bu kapsamda. Bunların istisnai gişe başarısı ne kadar orijinal veya sürdürülebilir bir başarı sayılabilir? İnsanlar zaten her türlü gidip bunları izleyecek. Marifet bunların ayarında yenilerini yaratabilmek. Ama güncel haliyle MCU bunu yapamıyor. Öyle bir becerileri bence yok - vardıysa da kalmamış.
Çizgi roman dünyası şöyle, böyle, öyle diye bahsetmek bence çok yersiz kalıyor. Kalitesiz işi meşrulaştırma gibi duruyor. Sinematik evren zaten çizgi romanlara birebir sadık da değil. Kendi bağlamı var. Yani çizgi romanlardaki birbirine ilişik bağlamı izliyorlar da - eğer argümanınız buysa - geçerli bir argüman değil. Çizgi romanlardan esinleniyorlar bu doğru. O malzemeyi değerlendiriyorlar. Ama bir veya birkaç sebeple iyi değerlendir(e)miyorlar. Ne halde oldukları da ortada. Yapımları devamlı ellerinde patlıyor. Aleyhlerine işleyen dış faktörler bir tarafa kendi kendilerini bitirdiler.
Ortada orijinal oyuncu kadrosuyla klasik sinematik Avengers ya da - onlar artık ekarte edildikleri için - onlara muadil olabilecek yeni kahramanlar olmadıktan sonra Fantastik Dörtlü veya X-Men'i MCU'ya dahil etsen kaç yazar? 😄 MCU diye bir şey mi kaldı Allah aşkına? 😄 Şu an MCU dedikleri varlık bir zombi. Bir hortlak. Eski MCU'nun gölgesinden veya kalıntısından ibaret. Yan veya çakma karakterler popüler olma gayesindeki bir süper kahraman sinematik evrenini sırtlayamaz; kusura bakmayın. Bu çok net görülebiliyor. Çaresizlikten yönetmenler dahil tüm eskileri geri getirmeye çalışmışlar. Bir yandan eskilerin gölgeleme riski taşıdığı halde yeni karakterler (yeni aktörleri ve beyaz perdede bir süredir görünmemeleri itibarıyla yeni karakterler) getiriyorlar.
Burada kullanıcılar her tuşa basıyorlar demişler ve bu ifadeye sonuna kadar katılıyorum. Bu zayıflıklarının yanında ucuz komedisi, hantal ve banal ahlak-hayat felsefesi anlayışıyla da MCU zaten izlenebilir olmaktan çoktan çıkmıştır. MCU şu anki haliyle Amerikan avamlığının ve iş bilmezliğinin dibidir. Çizgi roman nerd'liğinden aslında fazlasıyla uzaklaşmıştır ama bu iddiayı açıkça tartışmak veya öne sürmek biraz daha zor. Çünkü ilk bakışta o kadar belirgin değil. Ama öyle.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
wolverine hugh jackman olmazmıydı şimdi bu filime :S
-
-
hocam Ultimate Evreninde geçerse eğer bu evrende büyü olmadığı için çekiçle istediğini yapabilir bunun dışında normalde
çekici kontrol edebilir fakat fiziksel olarak kontrol çekici kaldıramaz
Magneto, Thor'un çekicini kontrol edebilir çünkü çekici metalden yapılmıştır. Çekiç bir "değerlilik" büyüsü altındadır, ancak aslında kendisi büyülü değildir. Ancak büyü, onu fiziksel olarak kaldırmaya çalışanlar için geçerlidir, Magneto'nun (elektro)manyetizma manipülasyonu nedeniyle bunu yapmak zorunda değildir, bu da metale yol açar. Çekice yön verebilir durdurabilir
Ayrıca Magneto'nun tek başına tüm Avenger ekibini yendiği bir hikaye
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamer007_ -- 28 Mart 2025; 8:17:5 >
-
Avengers öylr bir duruma geldi ki her filmin ciddi başarı göstermesi zorunlu hale gelmiş durumda, şöyleki bu kadar kalabalık oyuncu kadrosu zaten bütçeyi göçertmek için yeterli bir sebep gibi duruyor, bunun efekt kısmı da zaten aylarca sürecek maliyetli bir iş.... oyuncu kadrosu çorba gibi, geriye kalan şey insanları sinemaya çekecek senaryoyu yazmak. :)
-
X-Men ve Fantastic Four ekibinin MCU evrenine zamanında dahil edilmemesinin sebebi o iki ekibinin yayın haklarının Disney'in elinde olması değil miydi? Yoksa keyiflerinden MCU evrenine dahil etmemezlik etmediler herhalde?
-
Shang chi ne 😡😡😡😡 filminide sevmemistim
Çindeki marvel kitlesine yanlamak icin
mi koymuslar😄
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 28 Mart 2025; 2:21:1 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Filmini nasıl sevmezsin ya çok iyi dövüş kareografileri vardı
Aynen yayın hakları ellerinde değildi . Secret warsdan sonra evren reboot yiyecek ve mutant saga başlayacak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X