Şimdi Ara

AVENSİS HAKKINDA (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
16.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: GTO_325

ya arkdaşlar avensıs 2003 2004 modellerde 1.8 motor seçeneği vardı onu neden kaldırdılar bence o kasaya ideal bi motordu ikinci elinide göremiyorum hiç

ikinci el olarak ben bi kaç tane gördüm internette ilanlarda, ancak 1.8 motor seçeneğinin tutulmamasının sebebi hem vergiden hem de esas olarak 2.0 olanın fiyatına çok yakın olmasıdır. yani 1.8 ile 2.0 arasında 1000-1500 ytl gibi bi fark vardı ve doğal olarak millet 2.0 alıyordu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mussa

quote:

Orjinalden alıntı: GTO_325

ya arkdaşlar avensıs 2003 2004 modellerde 1.8 motor seçeneği vardı onu neden kaldırdılar bence o kasaya ideal bi motordu ikinci elinide göremiyorum hiç

ikinci el olarak ben bi kaç tane gördüm internette ilanlarda, ancak 1.8 motor seçeneğinin tutulmamasının sebebi hem vergiden hem de esas olarak 2.0 olanın fiyatına çok yakın olmasıdır. yani 1.8 ile 2.0 arasında 1000-1500 ytl gibi bi fark vardı ve doğal olarak millet 2.0 alıyordu.

bilgilendirdiğiniz için teşkkür ederim

• Yol tutuşunu merak ediyorum ben.
    Bir de insanlar 45 milyar verip Corolla alacağına neden Avensis almaz o da ayrı bir soru..
    quote:

Orjinalden alıntı: mussa

Avensisi kesinlikle tavsiye ederim ancak ben olsam ikinci eline bakardım, çünkü hem arkadaşın dediği gibi bu araç çok prim yapmıyor hem de yakın zamanda araç kasa değiştirecek, yani sıfır alırsan bi ton zarara girersin. illa almak istiyorum dersen 2006-2007 model ikinci el al derim. ama bekleyebilirsen seneye bu vakitler yeni kasa çıkacak büyük ihtimalle.
    performans konusuna gelince, bu araç diğer D sınıfı 1.6 motorların arasından en hızlısı, tabii ki 2.0 avensis kadar performans bekleyemezsin ancak seni kesinlikle tatmin edecektir, ki bizde önceden 96 model 1.6 gli vardı ve o aracın performansını herkes bilir, onunla bunu kıyaslayınca arada çok da büyük bi fark yok (tabii yine corolla daha hızlı). yakıt tüketimi ise yine sınıfın en iyilerinden, ben istanbul'da şu an ortalama 8.5lt/100km yakıyorum,yazın da 9-9.5 gibi oluyor (klima'dan dolayı).
    malzeme kalitesi ise bence çok başarılı aracın şu an hiç bir yerinden en ufak bir ses gelmiyor, ne bir gıcırtı ne de bir oynama (araç 3.5 yaşında). sessizlik konusunda ise zaten sınıfın en iyisi diyebilirim yalıtım çok başarılı.
    daha aslında sayabileceğim bir sürü şey var ama siz yine de başka bir şey takılırsa kafanıza sorunuz, elimizden geldiğince cevaplarız.

• Avensis'in yol tutuşu çok iyi, yüksek hızlarda kendini oldukça güvende hissediyorsun. ancak çok zorlarsan araç arka tarafını bırakma eğilimine giriyor.
    corolla mı avensis mi konusuna gelince, aslında mantık olarak baktığınızda herkesin gidip avensis alması gerekir, bi 2-3 milyar daha verip çok rahat alınır. ancak corolla'nın gerek yeni kasa olması gerekse donanım olarak avensisi aratmaması ve de ikinci el olarak daha cazip olması milleti corolla aldırmaya iten nedenler. tabii ki avensis genişlik olsun, kalite olsun yol tutuş olsun daha iyi, ancak yeni corolla da bundan aşağı kalır yanı yok. Zaten avensis'in kasası artık eskidiğinden fiyatlarda çok fark olmayacaktır, seneye ise muhtemelen yeni kasa avensis çıkacaktır ve o zaman doğal olarak corolla ile daha fazla fiyat farkı olacaktır.
  • 2008 yılını merakla bekliyorum alamasak da görücez herhalde yeni avensisi EMİNİM HAKKINI VERECEKTİR TOYOTA...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mrttttt

2008 yılını merakla bekliyorum alamasak da görücez herhalde yeni avensisi EMİNİM HAKKINI VERECEKTİR TOYOTA...

Aynen bende bekliyorum... Ama hem ümit hem korkuyla.. 2001 Avensis'imden birgün başka bir Avensis beni vazgeçirir mi diye üzülürken, yeni aşklara yelken açma heyecanı sarıyor bir yandan...
  • değerli arkadaşlar konuyu hortlatmış gibi olacağım ama ben şu anda 2005-2006 model avensis almayı düşünüyorum ancak otomatik şanzuman tercihim olacak, avensiste hangi tip otomatik şanzıman kullanılıyor acaba ? Bir de bilindik bir sıkıntısı var mı merakım bu yönde teşekkürler ..
  • klasik otomatik kullanılıyor,bildiğim kadarıyla...
    quote:

Orjinalden alıntı: karakobra

değerli arkadaşlar konuyu hortlatmış gibi olacağım ama ben şu anda 2005-2006 model avensis almayı düşünüyorum ancak otomatik şanzuman tercihim olacak, avensiste hangi tip otomatik şanzıman kullanılıyor acaba ? Bir de bilindik bir sıkıntısı var mı merakım bu yönde teşekkürler ..
  • Sadece 2.0 benzinlide bildiğimiz tam otomatik şanzıman.Ancak yeni kasa 2.0 modellerde CVT şanzuman mevcut buda asla hissedilemeyecek vites değişimleri anlamına gelmekte.
    quote:

Orijinalden alıntı: karakobra

değerli arkadaşlar konuyu hortlatmış gibi olacağım ama ben şu anda 2005-2006 model avensis almayı düşünüyorum ancak otomatik şanzuman tercihim olacak, avensiste hangi tip otomatik şanzıman kullanılıyor acaba ? Bir de bilindik bir sıkıntısı var mı merakım bu yönde teşekkürler ..
  • Ben kesinlikle ama kesinlikle avensis almam avensis alacağıma gider yeni accord alırım hem donanım bakımından hemde görünüş açısından yeni accord avensisle kesinlikle mukayese bile edilmez benim açımdan.
  • arkadaşlar konu madem avensis. avensisle ilgili bir şeyi çok merak ediyorum. 2005-2008 arası avensis 2.0 otomatik bir araca sıralı sistem lpg taktıranınız varmı? varsa tecrübeleri nedir? performansı nasıl oluyor? ya da takılamıyor mu? toyotanın kendisinin lpg kiti yokmudur? çok soru olduysa kusura bakmayın. saygılar...
  • merhaba arkadaslar benim xei 1.6 98 model toyota var takas yapmayı dusunuyorum bitane avensis 2.0 motor 2000 modelle var takas yapacagız ama avensis hakında bir bilgim yok bana yardımcı olacak arkaslar varmı aracın özellikleri bide en önemlısı yakıt tüketimi hakkında benzın ve lpg de ne yakıyor simdiden tesükkürler takas etmemi tavsiye edermısınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bedir65 -- 26 Şubat 2011; 18:17:40 >
  • takas yapmayı düşündüğünüz avensis benzinli ise bu araca LPG uygulanmıyor bilginiz olsun.
    quote:

Orijinalden alıntı: bedir65

merhaba arkadaslar benim xei 1.6 98 model toyota var takas yapmayı dusunuyorum bitane avensis 2.0 motor 2000 modelle var takas yapacagız ama avensis hakında bir bilgim yok bana yardımcı olacak arkaslar varmı aracın özellikleri bide en önemlısı yakıt tüketimi hakkında benzın ve lpg de ne yakıyor simdiden tesükkürler takas etmemi tavsiye edermısınız
  • merhabalar,

ben de 2009 avensis 1.6 comfort aldım. benzin fiyatları malum. şu an kafam karışık bu yüzden.. lpg takıp devam mı etmeliyim veya borcu gelecek yıl martta bitiyor, satıp dizel bi araca mı geçmeliyim? 1.6benzinli motorlarına avensislerin lpg öneriyormusunuz. yılda kaç km meselesine gelince ben Eskişehirde yaşıyorum lpg gerçekten tasarruflu olursa cidden gezerim de..

lpg önerirseniz marka ve usta önerisi alabilirim ankara/eskişehir pek fark etmez..

saygılar.
  • Avensisler Lpg ye uygun araçlar.italyan kitlerini taktırın.ben de Lovato var memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cryosync

merhabalar,

ben de 2009 avensis 1.6 comfort aldım. benzin fiyatları malum. şu an kafam karışık bu yüzden.. lpg takıp devam mı etmeliyim veya borcu gelecek yıl martta bitiyor, satıp dizel bi araca mı geçmeliyim? 1.6benzinli motorlarına avensislerin lpg öneriyormusunuz. yılda kaç km meselesine gelince ben Eskişehirde yaşıyorum lpg gerçekten tasarruflu olursa cidden gezerim de..

lpg önerirseniz marka ve usta önerisi alabilirim ankara/eskişehir pek fark etmez..

saygılar.

Bir arkadaşım 2006 aldı. Üstünde BRC kit var. Çok memnun. Başka bir tanıdığım ise aynı motor Corolla'ya Çorum'da Prins taktırdı. Çok araştırmış Prins konusunda Ankara iyiymiş.
    Satıp dizele geçme meselesi tamamen bütçe ile ilgili. Ama ben 2006 Avensis'e binince benim arabam çok yavan geldi. Fakat kesinlikle benzinliye binme taraftarı değilim. Bence hemen kararınızı verin.

• bu fiyatlarla bu gelirle millette pes dedi artık.. tam anlamıyla yarı yarıya düşürmese bile çok büyük oranda tasarruf sağladığı ortada.. istediğin kadar gezersin, cebini daha az yakacağı kesin... BRC kullanan arkadaşlar var çok memnunlar
  • arkadaşlar. yeni kasa avensis 1.6 elegant almayı düşünüyorum. tek sıkıntım yakıt konusunda (malum türkiyedeki benzin fiyatları uçmuş durumda)
    yakıt konusunda ve hantallık konusunda şüphelerim var. sizce mantıklı bir araba mı? eğer mantıklıysa neden özellikle 1.6 motorlar 2. elde daha çok var?. ne yaktığı konusunda bilgi verirseniz sevinirim. bi de son olarak tüp takılabilio mu bu araca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zafer-84

arkadaşlar. yeni kasa avensis 1.6 elegant almayı düşünüyorum. tek sıkıntım yakıt konusunda (malum türkiyedeki benzin fiyatları uçmuş durumda)
    yakıt konusunda ve hantallık konusunda şüphelerim var. sizce mantıklı bir araba mı? eğer mantıklıysa neden özellikle 1.6 motorlar 2. elde daha çok var?. ne yaktığı konusunda bilgi verirseniz sevinirim. bi de son olarak tüp takılabilio mu bu araca.

2007 yılına ait başlık resmen hortlatılmış; 2007'den 2011'e....

Sorularınızı şurada "Avensis başlığı altında" yinelerseniz cevap daha fazla cevap bulabilirsiniz:

http://forum.donanimhaber.com/m_28854973/mpage_34/tm.htm

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.