Şimdi Ara

avensis yol bilgisayarı arıza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
8.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba geçenlerde 2005 model avensisimin yol bilgisayarı dondu değerler ekranda sabit kaldı hiç bir tuş da görev yapmıyordu kontağı kapattığım zamanda ekran kapanmıyor öylece kalıyordu. bende akü kutup başını söküp taktım ondan sonra bilgisayarda hiç bir faaliyet yok ekrana hiçbir görüntü gelmiyor.
    servise gittiğimde kontağı açıp kapatıp çalışmıyor bozulmuş yenisini takıcaz tahminen 1500 tl bi fiyatı vardır dediler. Bilgisayarı söküp baktığımda iki adet devreden 4-5 tane devre elemanından oluşan basit bir elektronik devre olduğu dikkatimi çekti. Tamam üzerindeki devre elemanları o araç için özel olabilir ama elektronikten anlayan arkadaşlar eşdeğerleriyle bu devreyi tamamlayabilirler diye düşünüyorum. Bir kaç resim ekliycem konu hakkında önerisi olacak bu tamiri bursada yada ankarada ucuz yollu yapabilecek birilerini tanıyan yada bana yol gösterebilecek birileri çıkarsa sevinirim. şimdiden teşekkürler.

avensis yol bilgisayarı arıza

•  avensis yol bilgisayarı arıza
  • Geçmiş olsun hocam. Elektronikçi değilim ama devreye bakılırsa yol bilgisayarının yazılımının yüklendiği chip ısınmadan dolayı tahrip olmuş. Diğer devre elemanları bozulmuş olsa çok kolay muadili blunur ama bu chip özel olarak programlanmış olduğu için piyasadan bulunabileceğini pek sanmıyorum. Ama tabiki elektronikçi arkadaşlar daha iyi bilir ben sınırlı bilgimle bir tahminde bulundum sadece. Umarım en ucuz yollu halledersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

Geçmiş olsun hocam. Elektronikçi değilim ama devreye bakılırsa yol bilgisayarının yazılımının yüklendiği chip ısınmadan dolayı tahrip olmuş. Diğer devre elemanları bozulmuş olsa çok kolay muadili blunur ama bu chip özel olarak programlanmış olduğu için piyasadan bulunabileceğini pek sanmıyorum. Ama tabiki elektronikçi arkadaşlar daha iyi bilir ben sınırlı bilgimle bir tahminde bulundum sadece. Umarım en ucuz yollu halledersiniz.

sağolun cevabınız için. çıplak gözle o chipin görüntüsünde tahrip olmuş bi görüntü yok.Resimde öyle gözüküyor ama o görüntü chipin üzerine yapıştırılmış silikonun görüntüsü.(chipin üzerine ve geniş bir alana silikon eritilmiş ). Bu arıza kronik bir sorunmuş ve ççözdüğünü söyleyen ustalar,elektronikçiler var

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kardeş hiç bi yerde oynatma yada dokunma kayseride beyinci alaaddin isminde birisi var 2 yıl garantili onarıyor benimde başıma geldi aracı ona götürdüm sorunsuz çalışıyor bilgin olsun telefonunu verebililirim 05359353669 ara sorunu anlat çözüm üretir sana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmett38 -- 1 Aralık 2012; 11:30:04 >
  • Bu konuyla ilgili yardım edebilecek kimse var mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzer bir şey şu an bizim de başımıza geldi. Aile aracımız olan 2005 model Avensis'in yol bilgisayar ekranı kendi kendine kapandı ve bir daha açılmadı. Sigortası gitti belki de, hani ufak bir arızası olabilir. Siz nasıl arızayı giderdiniz acaba?

Çözüm bulunduysa buraya yazın lütfen, çünkü dediğiniz gibiyse servise götürürsek yandık.
  • iimiş, basit bi elektronik devre 1500tl, Allah bereket versin, para böyle kazanılıyor demek
  • Avensis yol bilgisayarı ekranını 200TL'ye tamir eden birini buldum ve kendi arızamı tamir ettirdim.
    Bendeki sorun, ekrandaki yazıların sürekli hareket etmesi ters dönmesi gibi hareketlerdi. Entegre değişimi yapıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahony -- 14 Kasım 2013; 18:01:26 >
  • mehmett38 M kullanıcısına yanıt
    beyinci alaaddin
  • Çıkma arayın bence.
    Çip yanmış gibi duruyor. Pek anlamam ama hobi diyelim.
  • Selamlar,

Toyota yol bilgisayarlarınızı tamir edebiliriz.
  • 🚗💯🈲🆗🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷

TOYOTA AVENSİS YOL BİLGİSAYARINDA MEYDANA GELEN ARIZALARI TAMİRİNİ UYGUN FİYATLARA YAPIP AYNİ GÜN İÇİNDE GÖNDERİYORUZ

🚗💯🈲🆗🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷

ARACINIZDA MEYDANA GELEN TAMİR ETTİĞİMİZ BAZI ARIZALAR

👉EKRAN HİÇ YOK

👉EKRAN DONUKTU KUTUP BAŞINI ÇIKARIP TAKTIM EKRAN GELMEDİ

👉EKRAN TAM GELECEK GİBİ OLUYOR GERİ GİDİYOR

👉EKRAN VAR LAMBALAR YANMIYOR (AYDINLIK DEĞİL)

👉EKRAN YARISI VAR YARISI KARANLIK VEYA SİLİK TUŞLAR BASMIYOR,AYAR YAPILAMIYOR.

👉EKRAN YARISI NDA YAZILAR VAR YARISINDA YAZILAR SİLİK

👉EKRANDA YAZILAR VAR FAKAT YAKIT DEGERLERİNİ GÖSTERMİYOR

👉EKRANDAKİ YAZILAR YARIM ÇIKIYOR TERS ÇIKIYOR BAZEN DÜZELİYOR.

SİZİN ARACINIZDA'DA BU ŞEKİLDE ARIZANIZ VARSA GÖNDERİN TAMİRİNİ YAPIP GÖNDERELİM. 0507 150 1393

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Auto electronic -- 13 Mart 2020; 17:51:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.