Şimdi Ara

2001 rxt clio yol bilgisayarı nasıl bişey

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
6.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ya arkadaşlar bana satan yol bilgisayarı yok dedi ama silecek kolunun tepesinden basınca dijital km sayacında değerler çıkmaya başlıyor her basışta değişiyor... bi arkadaş rxt lerin yol bilgisayarı olur demişti forumda... başka bir arkadaşıma bunu tarif edince de işte yol bilgisayarı bu zaten dedi... halbuki ortada ayrıca bilgisayar namına görünen bişey yok... şimdi benim arabamda yol bilgisayarı var mıdır???

ikinci sorum da şu: bu tuşa basınca farklı değerler çıkıyo demiştim... mevcut yakıt tüketimi, kalan yakıtla gidilecek yol gibi... bunları anladım ancak bi değer var ki km/h diyor yani hız anlamına gelmesi lazım ama sürekli 25 km de duruyo küsuratı da var ama hatrlamıyorum... ayrıca bi de tüketim değeri var ki o da 9,5 yada 9,4 lt/100 oluyo başka değer görmedim henüz... ortalama yakıt tüketimi gibi geliyo ama ne zamandan beri? araba üretildiğinden beri mi yoksa yakıt alındığından beri mi yoksa kontak çalıştığından beri mi?... bunu çözemedim... bilgisi olan var mıdır?

• 1. Evet aracında yol bilgisayarı var.
    2. O görülen değer de senin son sıfırlamandan itibaren oluşan değerlerdir(silecek kolunun üstündeki tuşa uzun süre basınca sıfırlanır)
  • sanırım siz yol bilgisayarı diye range roverlardaki dev ekranlardan falan sandınız
  • yok dev ekran beklentim yoktu ama somut elle tutulur bi cihaz düşünüyodum... hani bazı modellerde konuşuyomuş felan.. ya zaten satan da yok demişti o da yanılmış demek ki
  • Yol bilgisayarı var ama çok fonksiyonlu bişey değil. Bende dün 2001 Clio RXT aldım. Bakalım kullandıkça öğreneceğiz. Deneyimlerimi aktarmaya çalışırım
  • Aracının yol bilgisayarında 9.5 - 9.4 gösteren rakam aracının 100 km'de benzin tüketimini gösterir ki bence gayet iyi bir değer.Bende de RTE modeli var ama 10.5 den aşağıya düşüremiyorum...
  • bi o anki 100 km lik değeri gösteren var anlık değişiyor mesela yokuş aşağı diderken 0 oluyo kökleyince 17-18 oluyo... bi de nerdeyse sürekli sabit 9,4-9,5 da duran var... acaba sabit duran son 100 kmnin gerçekleşen sarfiyatı mı yoksa son sıfırlamadan beri gelen ortalama mı?
    quote:

Orjinalden alıntı: gozden84

Aracının yol bilgisayarında 9.5 - 9.4 gösteren rakam aracının 100 km'de benzin tüketimini gösterir ki bence gayet iyi bir değer.Bende de RTE modeli var ama 10.5 den aşağıya düşüremiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hlkkln -- 7 Mart 2007; 13:46:53 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    fiat palio nasıl bir araç
    15 yıl önce açıldı
    fiat brava nasıl bir araç?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 9,4 duran senin kilometreni en son sıfırladığın andan itibaren yakıt tasaruffunu gosterir.Sen yakıt tasarrufuna gelip sıfırlama tusuna basarsan ortalama yakıt sarfiyatını sıfırlarsın. O kendisi otomatik olarak tekrar hesaplar. Ne kadar cok yol yaparsan ordaki rakam o kadar az değişir. Ama ilk sıfırladığında biraz sık değişim gösterir. Bu göstergeden sonraki ise anlık tüketimini gösterir.
  • Yol bilgisayarının düğmesine ilk bastıgında çıkan deger günlük kilometre sayacıdır, bu degeri diger degerlerden bagımsız olarak göstergedeki çubuğa basarak sıfırlayabilirsin. daha sonra çıkan deger son benzin alımında yapılan sıfırlamadan itibaren yapılan yoldur, ki bunu sıfırlarsan diger degerlerin tümü sıfırlanır, sonraki deger o ana kadar tükettigin yakıt miktarıdır (lt olarak), sonraki deger ortalama yakıt tüketimidir, sonraki deger anlık yakıt tüketimidir ( yolda bosa sallarsan 0 lt/100 km yazar, ama dedigin gibi hızlanırken 17-18 lt yazması normaldir, zaten araclarda esas yakıt tüketimini yükselten olay ivmelenmedir, o yüzden renault kitapçıklarında yumusak kullanın, spor kullanmayın yazar, ayrıca temel fizik kurallarından olan F=m x a ,güç= kütle x ivme de bize ne kadar ivme istiyorsanız o kadar güç açığa çıkarmalı, yani o kadar benzin yakmalısınız der) bir sonraki deger ortalama sürattir ki olayını ben de tam olarak anlayamadım. Son deger ise kalan yakıt ile ne kadar yola yapacagındır, bu degeri ortalama tüketimini göze alarak hesaplar ve benzin lambası yandıktan sonra bu alanda bi deger vermemeye baslar yol bilgisayarı.

quote:

Orjinalden alıntı: gozden84

Aracının yol bilgisayarında 9.5 - 9.4 gösteren rakam aracının 100 km'de benzin tüketimini gösterir ki bence gayet iyi bir değer.Bende de RTE modeli var ama 10.5 den aşağıya düşüremiyorum...

Benim 2000 1.6 16v 3 kapı modeli var ve ortalama tüketiminm sakin kullanımda şehir içi 8.5 lt/100 km. Sanki tüketimin biraz asırı yüksek gibi geldi. Belki 8v olmasının etkisi vardır ama 10.5 biraz yüksek deği mi? Ateşleme de bi problem olmasın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanahmeteren -- 29 Mart 2007; 0:11:41 >

• Bende de 2001 1.4 RXT var. Yol bilgisayarında şehir içi ortalama 8.9 dan aşağısını göremedim. Ama depoyu fulleyip ölçme yapmadım hiç. Acaba gerçek tüketimle yol bilgisayarı birbirini tutuyor mu? Deneyen oldu mu?

Benim 2000 1.6 16v 3 kapı modeli var ve ortalama tüketiminm sakin kullanımda şehir içi 8.5 lt/100 km. Sanki tüketimin biraz asırı yüksek gibi geldi. Belki 8v olmasının etkisi vardır ama 10.5 biraz yüksek deği mi? Ateşleme de bi problem olmasın?
  • bendede 2001 1.4 16V RXT var..kendimce yaptığım testte şehir içi sakin karma kullanımda 7.4'e kadar düşürebildim..ama tabi bu değeri sürekli tutturabilmek yol,trafik,hava durumu,araç ağırlığı gibi unsurlarla pek mümkün olmuyor..gösterge şuanda 8.1 gösteriyor..ayrıca yeni yağ,buji ve hava filtresinin önemi büyük..
  • Benim bakımdan öncede 9 lt. civarı tüketimim vardı. Hava, yağ filitreleri, bujiler değişti, şanzuman ve motor yağı yenilendi ama tüketim düşmedi. Ben en azından 1 lt. falan düşmesini bekliyordum ama hayal kırıklığına uğradım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: EN.ES

Benim bakımdan öncede 9 lt. civarı tüketimim vardı. Hava, yağ filitreleri, bujiler değişti, şanzuman ve motor yağı yenilendi ama tüketim düşmedi. Ben en azından 1 lt. falan düşmesini bekliyordum ama hayal kırıklığına uğradım...

3000 devri geçmeden,gaz pedalına eski tabirle altında yumurta varmış gibi basarak,ani hızlanmalardan kaçınarak ve uygun vites kullanarak bu değerleri yakalamak mümkün..
    en azından benim yaptığım denemede oldu..sabırlı olmak lazım..
  • Merhaba arkadaşlar. Bir çok defa Renault Marka araç sahibi oldum. Bu noktada bilgilerimi naçizane aktarmak isterim. Renault 25 ve Renault 21 ile başlayan yol bilgisayarı kullanımı günümüzdeki bir çok Renault ta da bulunmaktadır. Temel yapısı aynı olan bu uygulama her modelde ufak değişiklikler sunmakta olup, gayet basit ve güvenli değerler ortaya koymaktadır. Günümüzde bir çok araçta bulunan yol bilgisayarı gerçekten çok zahmetli olabiliyor. Beraberinde ölçüm değerlerinde yanılma payına da rastladım. Şimdi marka ve model belirtmek istemiyorum. Fakat Renault larda bulunan yol bilgisayarı takdire şayandır. Eğer gerçekten kullanmayı bilirseniz, sürüş karakterinizde ciddi değişiklikler meydana gelecektir. Bu yol bilgisayarları genellikle her 1000 km de otamatik sıfırlanır. Şayet kendiniz sıfırlamak isterseniz gösterge tablosunda ufak siyah düğmeye dokunarak yahut sola çevirerek gerçekleştirebilirsiniz. Son sıfırlamadan sonra;
    - Katedilen mesafe
    - Katedilen mesafe ve bu mesafedeki yakıt tüketimi
    - Ortalama hız (Araç çalışır durumda olduğu süre boyunca. Yani rölantide dahi olsa ortalamaya endikedir)
    - Araç çalışır durumda olduğu sürece geçen zaman
    - Ortalama yakıt tüketimi
    - Anlık yakıt tüketimi
    - Kalan yakıtla katedilecek mesafe (Ortalama baz alınarak hesaplama yapar)
    - Motor yağı göstergesi (Her modelde yoktur-Sayısal yahut şematik ifade ile gösterilir)
    - Depoda bulunan yakıt miktarı (Her modelde yoktur-Sayısal değer ile gösterilir)

Bu bilgilere ulaşabileceğiniz yol bilgisayarında özellikle seyir halinde iken anlık tüketim değerine sabitlerseniz, aracın hangi devirde, hangi senkronlarda, hangi yol şartlarında v.s tüketim yaptığına şahit olursunuz. Bu noktada aracın az yakıt tüketmesinin hangi kullanım şartlarına bağlı olduğunu anlamış oluruz. Bir kaç arkadaşımız Clio 1.4 yada 1.6 ile 10 Lt üzerinde ortalama sağlamışlar. Sanıyorum agresif kullanım ve yoğun şehir trafiğinde böyle bir değer ortaya çıkıyor. Ben şu an 2001 model Laguna RXT 2.0 140 hp sahibiyim. Şehir içerisinde 8,5-9,0 Lt arasında bir tüketimim var. Tabi ki bu yıllardan beri Renault kullanmanın getirdiği bir avantaj olsada Konya da yaşıyor olmam da bu noktada çok önemli. Çünkü alt yapı problemi yok. İnişli çıkışlı bir yol problemi yok ve geniş düz yollar ile trafik keşmekeşi yaşamıyoruz. Kısacası yol bilgisayarı oldukça faydalı bir ünite.

Sağlıcakla kalın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.