Şimdi Ara

aver tv 203

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu kartı pc ye takıorum sorunsuz kurorum calıso...
    fakat programı ilk kurulumdan sonra kapatıp actıımda calısmıo ne tv moduna gece biliorum nede s-video yani kayıt icin bile kullanamiorum..
    sonra sistemi gerie alıorum tekrar kuruorum gene calısıo anlamadım gitti yardımlarınızı beklıorum

• Web kameran varsa onunla donanım çakışması yapıyordur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasok

Web kameran varsa onunla donanım çakışması yapıyordur.

Evet.. Piranha ile çakışma yapıyor..

ne olcek şimcik..?

yani.. daonanım çakışması yaptığı yazmıyo.. soru işareti falan çıkmıyo aygıt yöneticisinde ama.. msn de görüntülü görüşme yaparken karşı tarafa TV seyrettiriyo..

3 saattir o programı kur bunu kaldır.. sonra Aver TV yi kur Piranhayı kaldır... uğraşıp duruyorum..
    şimdi önce piranhayı kurdum.. AverTV yi sildim.. şimdi AverTV yi bi da kuracam bakalım düzelecekmi.? Pek sanmıyorum ama.. deniyoruz işte..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi science_is_4_ever -- 22 Mart 2006; 0:09:19 >

• 1. Avermedia aver tv studio 203 + Everest 1.3 Web cam olan bir bilgisayarda aynı sorunu yaptı.
    2. Avermedia aver tv studio 203 + Pirhana 1.3 Web cam olan iki bilgisayarda aynı sorunu yaptı.
    3. Avermedia aver tv studio 203 + Apache AWC 550 Web cam olan kendi bilgisayarımda bir sorun yapmıyor.

msn de görüntülü görüşme yaparken karşı tarafa TV seyrettiriyo..

Bu sorun için MSN de ses ve görüntü kurulumunu açıp oradan web cam i seçmen gerekiyor.

1 ve 2 nci maddelerdeki sorunu bende çözemedim. Bilgisayarları formatlladığımda her iki donanımda ( Tv kartı ve Web cam ) sorunsuzca ve aynı anda çalıştı. Restart yaptığında tekrar birinden biri veya her ikiside çalışmıyor. İlginç bir sorun. Bu sorunu yaşayıp aşmış olanlar varsa tecrübeleri bizimle paylaşsınlar.

• Ben galiba sorunu çözdüm..

msn den biri çıksa da test etsem... herkes offta yaa..
  • İşlem tamam.. sorun çözülmüştürr..

Az önce hem TV seyrettim.. hem web cam den görüşme yaptım..

Süper oluyo yaa..
  • quote:

Orjinalden alıntı: science_is_4_ever

İşlem tamam.. sorun çözülmüştürr..

Az önce hem TV seyrettim.. hem web cam den görüşme yaptım..

Süper oluyo yaa..

Iııh.. olmamış.. sabah bilgisayarı açınca Tv açılmadı...

• aten bu tv kartları kadar sorunlu baska alet yok herhalde hepsinin köküne kibrit suyu...

bende yakında aver'in ucuz modeli go 007 alıcam ve piranha web cam var deneyip size solerim
  • quote:

Orjinalden alıntı: yasimboo

aten bu tv kartları kadar sorunlu baska alet yok herhalde hepsinin köküne kibrit suyu...

bende yakında aver'in ucuz modeli go 007 alıcam ve piranha web cam var deneyip size solerim

iide sorunun AverTV'den kaynaklanıp kaynaklanmadığını bilemiyoruz.. Pegasus web cam varken böyle bir sorun hiç olmadıydı mesela..
  • eft aynen bende de prinha 1,3 webcam bak bu hic aklıma gelmemişti..
    gerci ben denemedim web cam olayını calısıp calısmadıını....

peki sorunu kokunden nasıl cozucez hem tv kartı lasım hemde web cam....

yokmu suna bi care
  • quote:

Orjinalden alıntı: 106gti

eft aynen bende de prinha 1,3 webcam bak bu hic aklıma gelmemişti..
    gerci ben denemedim web cam olayını calısıp calısmadıını....

peki sorunu kokunden nasıl cozucez hem tv kartı lasım hemde web cam....

yokmu suna bi care

yok mu sorunu çözen hala arkadaslar

• Öncelikle herkese selamlar.Foruma yeni üye oldum.Aynı sorun benim başımdada var.Bende AverPhone98 ve Pirhana 2 Mps.lik kamera var.Forumu okuyarak yaptıklarım ve sonuç şu.
    1-msconfig deki başlangıç menüsünden VM303_STI nın karşısındaki işareti kaldırdım ve pc yi yeniden başlattım.Tv ve Kamera çalıştı.Fakat pc yi tekrar kapatıp yeniden başlattığımda tv çalışmadı.msconfig teki başlangıca baktığımda VM303_STI nın karşısındaki işaretin tekrar geldiğini gördüm.
    2-msconfig deki başlangıçta bulunan VM303_STI nın karşısındaki işareti kaldırdım.Pc yi yeniden başlatmadan Windows klasörünün içinde bulunan VM303_STI yı sildim,çöpüde boşalttım.Pc yi yeniden başlattım.
    3-Pc açıldığında herşey normal olarak çalıştı.Hatta ertesi gün açtığımda gene çalıştı.Defalarca pc yi açıp kapattım,gene çalıştı.Hatta pc nin power kablosunu çıkartım.Tekrar taktım hala çalışıyor.
    4-Sorun çözüldü çözülmesine ama bu seferde tv nin ayar menüsüne girdiğiniz zaman "An unsupported oreration was attempted." diye bir yazı geliyor.Yazıya tamam dediğinizdede hata mesajı verip tv yi kapatıyor ve sadece tv nin sesi kalıyor.Tv ti tekrar çalıştırıp kapattığımız zaman seste kesiliyor.

Arkadaşlar benim gözlemim bunlardan ibaret.Hala üzerinde çalışmaktayım.Eğer bu hatayıda düzeltirsek işlem tamam olacak.Benim tahminim bu hata mesajı Windows tan sildiğimiz dosyayla ilgili olsa gerek.
    Sizlerden ricam,bu sorunu çözen olursa burada belirtmeleri.Şimdiden başarılar.Herkese sevgi ve selamlar.

• Arkadaşlar yazıma ek:
    Bu yaptığım işlemlerden sonra tv yi ilk açtığımızda karşımıza çıkan şu scan yap menüsü geliyor ya,buradan scan yapmadan çıkıyoruz.Bu durumda tv normal çalışıyor tabii.Bundan sonra ayarlara girdiğimiz zaman istediğimiz ayarı yapabiliyoruz.Eğer ilk açılışta scan yaparsak ayarlara giremiyoruz.Eğer ilk açışta scan yaptıysak,programı yeniden kurmamız gerekiyor.Sonrada scan yapmadan çıkıp,daha sonra ayarlara giriyoruz.
    Şimdi bir sorun daha var.Tv ve kamera gayet güzel çalışıyor,buraya kadar sorun yok.Önceleri tv normal çalışırken fareyle çerçeveden tutup istediğimiz gibi büyütüp küçültebiliyorduk tv yi.Maalesef bu sefer yapamıyoruz.Ayarlarda overlay a alamıyorum.Şöyle bir hata mesajı veriyor. "VGA kartınız overlay modunu desteklemiyor.Resim kalitesini arttırmak için,gösterim özelliklerini düşürün." diyor.Ne yaptıysam düzeltemedim.Ekran kartının driverini kaldırdım olmadı.Yükledim olmadı.Son problemimiz bu.Çözersek ne mutlu bize.Hepinize saygılar.

• quote:

Orjinalden alıntı: gnecmi

.........Ayarlarda overlay a alamıyorum.Şöyle bir hata mesajı veriyor. "VGA kartınız overlay modunu desteklemiyor.Resim kalitesini arttırmak için,gösterim özelliklerini düşürün." diyor.Ne yaptıysam düzeltemedim.Ekran kartının driverini kaldırdım olmadı.Yükledim olmadı.Son problemimiz bu.Çözersek ne mutlu bize.Hepinize saygılar.

overlay moduna alamamanın nedeni bana kalırsa büyük ihtimal o anda overlay gösterim modunu kullanan başka bi donanım(+yazılım) vardır. tabi o da senin kameradır kesin. açık kalan herhangi bir yazılım senin kameradan görüntü alımını o an için aktifleştirmiştir. böyle bir görüntü yakalama programı çalışmadığından emin ol. yada kullanan programların ayarlarında "select your video capture devices" gibi bi menü olur. yani video gösterimi için seçeceğin donanımların listesi. orda iki seçenek vardır biri senin tv kartı, diğeri kameran. ikisinide seçme boş kalsın :) kamera lazım olunca açar işaretlersin.
    driverları boşuna silip kurmuşsun gerek yoktu.

• İlgine çok teşekkürler arkadaşım.Şöyle bir yol denedim:
    1-Mesangerden kamerayı kapattım.Sonuç aynı,
    2-Kamerayı komple usb den çıkardım.Sonuç aynı,
    3-Mesangeri tamamen kapattım.Sonuç aynı.
    Çalışan hiçbir program yok.Geriye ne kaldı bilemiyorum.Sağol ilgilendiğin için.
  • Arkadaşlar başka bilgisayarda denedim.Gayet güzel çalışıyor.Ovarley sorunu benimkinde.Başarılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gnecmi -- 4 Nisan 2006; 18:16:29 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.