Şimdi Ara

Avermedia DVI Box 7 KabloTV Sorunsali

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

5 dk once kablonet yayin kablosu tam boxin anten girisinden baya baya alev kivilcim cikartarak yaninca konu acma istegi duydum. Bu basima 2. kez geliyor daha oncede masaustu pcnin tv kartina giden kablo tv kablosu ortasindan biryerlerden catir catir kivilcimlar cikartarak yanmisti. Toprak hatti dediginizi duyar gibi oldum daha yeni elektrikci getirdim kacak akim rolesinden topragina kadar herbir olaya baktirdik daha ne yapacam evin zeminine kova kova toprak mi dokecem yoksa teknolojiyi birakip daglara mi cikacam bilemedim. Bunedir neden olur nasil bir topraktir? Cin mali elektronik aletler illa ki vatanim deyip Cin topragi istiyor Turk topraklarini kabul mu etmiyor anlamadim... Olan kabloya olsa acimayacam Samsung 226BW ile Avermedia DVI box 7 de yandimi o kabloyla herhalde cildirirdim ki az daha uyanmasam ikiside gidiyordu... Aksam aksam da tvsiz kalmam cabasi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.paprat -- 25 Eylül 2007; 21:57:27 >

• bak tv kartından olmayabilir kablo tv kutusu var örneğin bizim aparmanda bodrumda.... o kutu bozuk olabilir senin yapman gereken türksatı aramak ve ölçüm yaptırmak önce sorunu orda ara.. kutu düzensiz kablo tv sinyalini yükseltiyor diye düşünüyorum... bu sorun senin tv kartını ve televizyonu bozabilir...... onun için servisi ara izah et durumu...
  • Daha gecen hafta cagirdim turksatcilari baktilar hicbirsey soylemeden hatta benden aldiklari bodrum anahtarini hic alakasiz bir emlakciya birakip cekip gittiler... Bir daha cagiracam bu sefer cemkirecem sanirim.
  • kullandığın prizin topraklı üçlü olması mühim değil, evin toprak hattı var mı oarsı önemli, bizim millet pratik zekalı ya ikinci bir toprak hattı çekip gerçek toprak hattı çekmek yerine prizde toprağı nötr hatta bağlayıp aklı sıra toprak yapıyorlar, gerçek toprak hattı olsaydı kıvılcım çakmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sgerrard

kullandığın prizin topraklı üçlü olması mühim değil, evin toprak hattı var mı oarsı önemli, bizim millet pratik zekalı ya ikinci bir toprak hattı çekip gerçek toprak hattı çekmek yerine prizde toprağı nötr hatta bağlayıp aklı sıra toprak yapıyorlar, gerçek toprak hattı olsaydı kıvılcım çakmaz.

Onceki mesajda soyledigim gibi Toprak Hatti ve Kacak Akim Rolesi mevcut... Notr`un toprak olarak kullanilmadigina eminim tum prizler tek tek kontrol edildi...
  • Kablo Tv nin eve girdigi yere bir seperator taktirdim simdilik problem yok gibi elektrik problemini kesecek sanirim. En azindan simdilik anten girisinin isisi dusmus durumda. Ayni yada benzer problem ysayanlara tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.paprat -- 27 Eylül 2007; 21:14:15 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: e.paprat

Kablo Tv nin eve girdigi yere bir seperator taktirdim simdilik problem yok gibi elektrik problemini kesecek sanirim. En azindan simdilik anten girisinin isisi dusmus durumda. Ayni yada benzer problem ysayanlara tavsiye ederim.

seperator nedir.....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nasil adsl de telefon hattiyla adsl hattini ayirmak icin splitter kullaniyorsun buda onun kablotv versiyonu. Boyle bir sorunun varsa gelen kablo tv elemanlarina soyle onlar anlayacaktir zaten.
  • separator ayırıcı demek,
    daha çok belli frekansları biribirinden ayırmak için kullanılır, kablo tvde frekansların birbirinden ayrılması gerekmez, parçanın ismi seperatör değil splitterder, tek kablo girer iki kablo çıkar.

splitter bölücü demek,
    adsl modemlerdeki splitter denen parçanın tek görevi kablo bölmek değil, isim olarak niye splitter derler orası tuhaf, splitter denen parçanın ismi seperatör olmalıydı mantığa göre, kabloları frekansa göre bölüyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sgerrard

separator ayırıcı demek,
    daha çok belli frekansları biribirinden ayırmak için kullanılır, kablo tvde frekansların birbirinden ayrılması gerekmez, parçanın ismi seperatör değil splitterder, tek kablo girer iki kablo çıkar.

splitter bölücü demek,
    adsl modemlerdeki splitter denen parçanın tek görevi kablo bölmek değil, isim olarak niye splitter derler orası tuhaf, splitter denen parçanın ismi seperatör olmalıydı mantığa göre, kabloları frekansa göre bölüyor.

sgerrard: Ben seperatorun yalancisiyim uzerinde tam olarak GALVANIC SEPERATOR yaziyor ve tek kablo girisi tek kablo cikisi var. Sorunumu cozdu mu evet cozdu simdilik bir problem yok....
  • çalışır tabi isminin separatör olması garibime gitti, frekans bölmek gerekmiyor kabloyu çoğaltmak yeter onu düşünerek yazmıştım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.