Dün aldım ve şu an sinirlen parçalamak üzereyim. Hayatımda bu kadar rezil ve embesil bir arayüz görmedim. Bir de forumlarda anlata anlata yer göğe sığdıramamışlar kartı. Kolayıma geldi uydu kablosunu çektim bağladım. Kanal aradım.... bi de güncel frekans listesi diye bir yama yayımlamışlar onu da ekledim. Neyse kanalları buldum.... gel gör ki kanalları izlemek mümkün değil. Avermedia center şeklinde dandik bir arayüzde şöyle giriş seçenekleri var...
analog tv (kablo tvde kullanacaktım güya) digital tv (dijital karasal yayınlar için) bileşimi (bu üstteki ikisinin birleşimi olsa gerek) s-video
peki bu girişler içinde dvb-s nerede, benim uydum nerede? Bulduğum kanalları hangi programın hangi ayarın marifetiyle izlicem... Bir kanal araması otomatik olarak yarım saatte tamamlanıyor... ve artık başında durmaktan sıkıldım... Çözüm önerisi olan varsa buyursun... Almayı düşünen varsa elli bin kere düşünsün beleş bulsa bile elini sürmesin.
bende aldım ama hala kuramadım
Avermedia trinity 4in 1 tv kartı
Avermedia tv kartını benimde alalı 3 gün oldu ve.. ve dün akşam uydu satın alıp servisine bağlattım.programı ilk kurduğumda evdeki kbalolu yayına gore kurmuştum.. uydu ayarları yapmamışm. bi türlü çalıştıramadım..sonra internet sayfasında son sürümünü indirip kurdum.. kurduktan sonra sihirbaz çıkıyor... tüm frekansları ara dedim.. ve 15 dk da buldu. arkasından dijital radyoları ara dedim.. i 10-15 dk arasıda ona gitti toplam da yarım saatte bütün herşeyi çozdum.. son surumunda kanal geçişleri gayet hızlı uyduya gore. kendi yazılı gayet iyi. tek dez avantajı kanalları sıraya sokmak biraz zor ama.. bi defaya mahsus yapacağın için o kadar uğraşma olsun tabiki.. Birbir kardeşim progmdan çok yakınmışın ama.. program gayet başaılı çalışıyor. kaldıkı progdvd prgramlarına ayarlıncada düzgün çalışıyor ama kumandayı kullanamıyorsun. onun için kendi yazılı benim çok hoşuma gitti.. sen bence programı kaldırıp yeniden kur güncel sürümünü. uyduyu kuranadam bana bi sürü frekans verdi onu gir bunu girdiye... ki hiç girmeden yarım saatte bütün işimi bitirdim.. bu kadar kısa oldupunu bilseydim daha once uydu taktırırdım.. Avermedia gayet başarılı bi kart yapmış bence... ben çok çok memnunum... kurulumu ve kullanımı çok basit ... ayar yapmana bile gerk kalmıyo..En onemli nokta ilk kurululumdaki sihirbazı düzgün bir defeya mahsus yapabilmekte. ve sonrası sorunsuz çalışıyor...
konuyu birbilen arkadaşımızın yaklaşılmları ile açığa çıkarabiliriz sanırım.
ben de bi hafta önce aldım pci-e versiyon avermedia trinity.
bence çok başarılı değil. %90 sinyal frekansı olan lnb ve çanağımdan bi çok kanalı rahat izleyemiyorum. adamlar öyle dedi %90 dedi sinyal gücü... neyse mesla NTV, Kanal D, Cnbc-e, e2 NTV Spor, MTV falan izleyemiyorum. daha bi çok kanal da var da aklıma gelmiyo. Evde aynı güçte yayın alan (%90) D-smart var tüm kanalları sorunsuz izliyorum zaten onda var 200 kanal bunda reklam kanallarını çıksan en fazla 30 kanal var. gerçi bu aydıklarım tamemen çanak ve lnb'nin marifetleri.
Yazılım konusu için şunu söylemeliyim: Tam bir kabus. Mesela evde d-smart var ya adamlar her şeyi kendi otomatik güncelliyo uydu üzerinden. Bizim internet bağlı bilgisayarımız var nerde kendini güncellemek kendisi ilkel bi yapıya sahip mesela yayın akışı (EPG) zaman çizelgesi bi sürü ek gösterge var d-smartta ama bunda hiç bi yazılımsal çalışma yok. bence bu tip kartlar tamamen tırt.
Bi de tivibu abonesiyim. o yine süper. hatta yazılım olarak d-smart makinasının bile canına okur. harbiden süper yazılım yapmışlar. bu yayın akışı olayı iç içe ekran olayı alarm kurma vs. süper. kanal sayısı da baya iyi. zaten kannalr software olduğu için sorunsuz sayılır. Kalite biraz düşük digital yayından ama tatmin eder. Tek sıkıntı bağlantı akşamları kasıyo biraz. aslında takılma hiç yok gibi bi şey ama sadece diğer ekranda internet gezintisi yavaşlıyor.
Progdvb diye bi program var onu kurdum onda da bazı kanalları gösteriyo ama o da başka kanalları eksik gösteriyor. Valla öyle yaslanıp arkana rahat rahat tüm programları izleyebileceğin sorunsuz bir yapı yok.