arkadaslar merhaba. avertv 6 marka tv kartı var bende. fakat canaktan nasıl pcye kablo cekebilirim bilmiyorum. 2 canaktan ortak bir kablo cekmek için neye ihtiyac var. çift cıkışlı lnb yetermi bu lnbnin markası canakla aynımı olması lazım?pcye bağlamak için direkt canaklardan kablo cekmeliyim değilmi?
hacı ne yapmaya çalışıyorsun ben birşey anlamadım
iki çanagada çift çikişli lnb al iki tanede 4'lü , eger bulabilirsen 2'li Diseq al.
Türksat ve hotbird var büyük ihtimal : her iki canaktan tek kablo ile (çanaklarin yanında diseq'i bagla) her iki canaktan gelen iki kabloyu diseq'e bagla diseq'ten bir tane çıkış olarak tek kablo cikacaktir. bu senın tv kartina.
lnb'ler çift çıkışlı oldugu için aynı düzenekten 2 aynı çeşit olcagi için baglantiyi aynı şekilde yaparak onuda tv'ye gönderirsin.
biraz karişik oldu ama diseq'leri incelersen ne demek istedigimi anlayacaksin
anladığım kadarıyla lnb ler tvyle pcyi ayırmak için kullanılacak.diseqc ise her iki canaktan gelen kabloları birleştirmek için. lnb diseqc bağantısı için 1 er metrelik iki kablo yetermi? bide ben bunu yaparken elektrik carpmaz demi?:D
quote:
Orjinalden alıntı: McCarty
iki çanagada çift çikişli lnb al iki tanede 4'lü , eger bulabilirsen 2'li Diseq al.
Türksat ve hotbird var büyük ihtimal : her iki canaktan tek kablo ile (çanaklarin yanında diseq'i bagla) her iki canaktan gelen iki kabloyu diseq'e bagla diseq'ten bir tane çıkış olarak tek kablo cikacaktir. bu senın tv kartina.
lnb'ler çift çıkışlı oldugu için aynı düzenekten 2 aynı çeşit olcagi için baglantiyi aynı şekilde yaparak onuda tv'ye gönderirsin.
biraz karişik oldu ama diseq'leri incelersen ne demek istedigimi anlayacaksin
evet yeterli 1 metre hatta 1.50 olsa daha iyi olur. bu arada diseq'ler cok hassastir. kablo receivera takili olmasin yoksa diseq'leri yakarsin. (elektrik akimi kesinlikle olmasin fişleri çek.) ayrica elektrik carpmaz hafif karincalaştirir senı
tamam yardımın için tesekkürler. biz zaten suan uydudan tv izliyoruz yani sadece pcye kablo cekcem.iki tane çift cıkıslı lnb almalıyım. fakat diseqc bir tane yeter değilmi çünkü zaten tv için diseqc kullanılıyodu önceden. gercekten cok yardımcı oldun sağol, varol.
quote:
Orjinalden alıntı: McCarty
evet yeterli 1 metre hatta 1.50 olsa daha iyi olur. bu arada diseq'ler cok hassastir. kablo receivera takili olmasin yoksa diseq'leri yakarsin. (elektrik akimi kesinlikle olmasin fişleri çek.) ayrica elektrik carpmaz hafif karincalaştirir senı
hacu hayırlı olsun güzel tv kartı almışsın.Programda süper ben de euro2008 den beri kullanıyorum.maşallah daha tık demedi.Tek eksiği şifreli kanalları kırmıyo.Örneğin euro2008 i atv den avertv6 ile izleyemedik.Bunun yerine progdvb yi kullandım ama bunun haricinde avertv6 mükemmel.
eyvallah sağol umarım hallederim de bende izlyebilirim. yapma ya şifreli kanalları acmıyo demek kötü oldu bu. prgdvb dediğin sey nasılki benim tv kartı ile onu kurabilirmiyim?aver tvnin kendi programı yerine bu program ile mi tv seyretcem yani progdvb ile?
quote:
Orjinalden alıntı: appachii
hacu hayırlı olsun güzel tv kartı almışsın.Programda süper ben de euro2008 den beri kullanıyorum.maşallah daha tık demedi.Tek eksiği şifreli kanalları kırmıyo.Örneğin euro2008 i atv den avertv6 ile izleyemedik.Bunun yerine progdvb yi kullandım ama bunun haricinde avertv6 mükemmel.
progdvb yi de avertv 6 yı da kullanabilirsin.bi problem olmaz.ama avertv6 dan şaşma sen
quote:
Orjinalden alıntı: forumut
eyvallah sağol umarım hallederim de bende izlyebilirim. yapma ya şifreli kanalları acmıyo demek kötü oldu bu. prgdvb dediğin sey nasılki benim tv kartı ile onu kurabilirmiyim?aver tvnin kendi programı yerine bu program ile mi tv seyretcem yani progdvb ile?
quote:
ama şifreli kanallar için progdvb kullanmalıyım değilmi? sen nasıl yapıyosun peki şifreli kanal gerektiğinde averi kaldırıp progdvb yimi kuruyosun.ikisi de aynı anda kurulu olamaz değilmi?
quote:
progdvb yi de avertv 6 yı da kullanabilirsin.bi problem olmaz.ama avertv6 dan şaşma sen
quote:
Orjinalden alıntı: forumut
quote:
ikisi de aynı anda kurulu olur.problem yok.şifreli kanaldan kastım örneğin ntvsporda maç var ve şifre giriyo.o tarz yani adult bi olay yok Böyle bir durumla karşılaşırsan pm at bana çözeriz
yardımların için cok sağol. hele su canaktan kablo cekme olayını halledeyim de şifreli kanalları da sonra düsünürüz artık tekrar tesekkürler.
quote:
ikisi de aynı anda kurulu olur.problem yok.şifreli kanaldan kastım örneğin ntvsporda maç var ve şifre giriyo.o tarz yani adult bi olay yok Böyle bir durumla karşılaşırsan pm at bana çözeriz
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme