Şimdi Ara

Avize Montajı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 4/5 kg. ağırlığında bir avizeyi beton tavana çengel ile asmak durumundayım.

Kaliteli bir dübel/çengel seti mi kullanayım yoksa bazı elektrikçilerin yaptığı gibi matkap ile açılan deliğe ahşap parçaları doldurarak çengeli bu ahşaba mı monte edeyim?

Elimde,görseldeki çengel dübel seti var. Gerekenden fazla bile olabilir diye düşünüyorum aslında. 10 luk matkap ucuna göre bu set.

http://www.fischer.de/en/Product-Range/DIY/Plugs-with-round-hooks/Universal-plug-UX-round-hook/94257-UX-10-x-60-RH-K

Avize Montajı

Teşekkürler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sparrowhawk -- 14 Mayıs 2015; 14:15:47 >

• Sorunuzun cevabı çok basit avizenin toplam ağırlığını hesaplayın en az 1.5 katını çekecek bir sistem kurun. Ancak burada ağırlıkla beraber süreklilik çok önemli bu nedenle bu yükü sürekli taşıyacağı için elinizdeki engel çok çok güvenliolacaktır.
  • merhaba,

Cevabınız için teşekkürler. Sanırım üreticiler beton veya montaj yapılacak malzemenin kalitesini bilmedikleri için taşıma gücü konusunda bilgi yazmıyorlar bu tarz ürünlere. Veya ben rastlamadım. Beton kalitesi de önemli bir faktör sonuçta.

Tahminim bu çengelin yeterli olacağı yönünde. Sanırım aynı fikirdeyiz.
  • O çengel size yeterli olacaktır dubelle takıldıktan sonra 20 kilodan fazla taşır ama dubelin çapına göre delik açmak kaydıyla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sparrowhawk S kullanıcısına yanıt
    Tavanı delerken direk yukari doğru değilde 45 derece civarinda eğilimli olarak delin. Direk yukari doğru delerseniz ağırlik surekli aşağıya cekim uygular. Ama eğik olarak delerseniz aşağıya ağırlik cekim yapsa bile çengelin oraya daha cok sıkışmasını sağlar.

Umarim anlatabilmişimdir.

Kolay gelsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • www.serviskapinda.com Türkiye çapında 21 şehirde avize montaj hizmetini sunmaktadır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.