Şimdi Ara

çelik kapı sabit durmuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar çelik kapım sabit durmuyor tutmazsam hangi mesafede olursa olsun kendini bırakıp duvara çarpıyor nasıl çözerim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çelik Kapı Sabit Durmuyor

Bir çelik kapı çeşitli nedenlerden dolayı sabit durmayabilir. Bu sorun, evinizin güvenliğini ve rahatlığını tehlikeye atabilir. Kapınızın sabit durmamasının nedenini belirlemek ve sorunu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

• Sürgünün Hizalanmasını Kontrol Edin: Kapının eşiğine sürgü adı verilen metal bir parça yerleştirilmiş olmalıdır. Kapıyı kilitlediğinizde sürgü, çerçevedeki bir deliğe girerek kapıyı sabitler. Sürgünün hizalı olmadığı durumlarda kapı sabit durmayabilir. Sürgüyü ayarlayabilir veya gerekirse değiştirebilirsiniz.

• Menteşeleri İnceleyin: Kapının menteşeleri gevşemiş veya hasar görmüşse kapı düzgün kapanmayabilir veya sabit durmayabilir. Menteşeleri sıkın veya gerekirse değiştirin.

• Çerçeveyi Kontrol Edin: Kapı çerçevesi zamanla eğrilebilir veya hasar görebilir, bu da kapının düzgün kapanmasını engelleyebilir. Çerçeveyi tamir etmeye veya değiştirmeye çalışın.

• Sızdırmazlıkları İnceleyin: Kapının etrafındaki sızdırmazlıklar hasar görmüş veya aşınmışsa, rüzgar veya hava akımları kapıyı hareket ettirebilir. Sızdırmazlıkları değiştirin veya tamir edin.

• Çarpmayı Kontrol Edin: Kapıyı kuvvetlice kapatmak çerçeveyi eğebilir veya menteşeleri gevşetebilir, bu da kapının sabit durmamasına neden olabilir. Kapıyı her zaman nazikçe kapatın.

• Profesyonel Yardım Almayı Düşünün: Yukarıdaki çözümleri denedikten sonra sorun devam ediyorsa, bir çilingir veya marangozdan profesyonel yardım almayı düşünebilirsiniz.

Kapınızın sabit durmaması sorunu devam ederse, güvenlik ve emniyet için bir tehlike oluşturabilir. Sorunu en kısa sürede teşhis ederek ve çözerek, evinizin güvenliğini ve rahatlığını sağlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • stableRevulation kullanıcısına yanıt

Hocam kapattığım zaman kapatıyor zaten benim dediğim kapıyı açıyorum merdivenciye su vericem kapı bıraktığım şekil değil önüne engel cıkacak kadar açılıyor.

• AMC A kullanıcısına yanıt

Hiçbi şey anlamadım

• Hocam nasıl çözdünüz aynı sorun bende var şu an.

• ABDAR' A kullanıcısına yanıt

Kapıyı aç. Kapının üst kısmına su terazisi koyup eğime bak. Terazisi bozulmuşsa genel de menteşe kaynaklıdır.

• HesaplıBilgi kullanıcısına yanıt

Hocam bozuksa ayarı nasıl düzeltiriz :D

Kapıya artık kendini topla çeki düzen ver diyerek uyarıda bulun.

Bunların menteşeleri yapışık. Sökülüp yeniden kaynak yapılması lazım. Kapı ustası gelmezi lazım.

Anladım hocam sağolasın kapıyı değiştirmek daha mantıklı geldi 7 senelik binaya taktıkları çelik kapı işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMC -- 4 Mayıs 2023; 10:55:14 >

Koskoca çelik kapısın sana kendimizi emanet ediyoruz, sarkıyorsun ayıp vallahi ayıp. Yıllarca ahşap kapı kullandım birgün sarktığını görmedim. Gelen gideni aratıyor, kıymetini bilemedim.

Mantıklı gelmeyebilir.

Musluk contasını falçatayla ufaltıp menteşenin içine koyup düzeltebilirsin.

Birde pimapenlerin menteşerinde beyaz ufak bir parça onu takarak dengeyi sağlayabilirsin.

Akşam fırsat bulursam bi terazi koyup bakayım hocam duruma göre vaziyet alayım cok sinir bozucu kapıyı açıp ayakkabı alacam alana kadar kapı duvara vuruyor bende bir şey var heralde çamaşır makinesi aldım oda bi çay versene abi diyip banyodan cıkıyor nerdeyse.

Hocam baktım dün kapı dediğiniz gibi sarkıyor yukarı kaldırmam gerekiyor milim kayma var ama 3 menteşe var hangisi olduğunu nasıl anlayacaz :D

Kapıyı aralayıp sabitle menteşeyle kapı arasındaki boşluğu ölç. Fazla olanda sarkma olabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.