< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakaangle -- 13 Kasım 2015; 11:40:31 > |
PVC Kapı ve Pencere Ayarı Nasıl Yapılır?
PVC kapı ve pencereler, dayanıklılıkları ve enerji verimlilikleri nedeniyle popüler bir seçimdir. Ancak zamanla, düzenli bakım olmadan, ayarları bozularak sorunlara neden olabilirler. İşte PVC kapı ve pencere ayarının nasıl yapılacağına dair adım adım bir kılavuz:
Pimapen Kapı Ayarı Nasıl Yapılır?
- Boşluğu Kapatma: Pimapen kapı boşluğu, kapı kasasına göre ayarlanabilir. Boşluğu kapatmak için kapının menteşelerindeki ayar vidalarını sıkın.
- Sarktığında: Kapı sarktıysa, alt menteşe üzerindeki ayar vidasını saat yönünde sıkın.
- Sürtündüğünde: Kapı sürtünüyorsa, üst menteşe üzerindeki ayar vidasını saat yönünün tersine gevşetin.
Pimapen Pencere Ayarı Nasıl Yapılır?
- Yaz-Kış Ayarı Dönmüyorsa: Yaz-kış ayarı kolu dönmüyorsa, pencere kanadındaki kilit mekanizmasını yağlayın.
- Rüzgar Giriyorsa: Pencereden rüzgar giriyorsa, kanatlarını sıkıştırmak için pencere menteşelerindeki ayar vidalarını sıkın.
- Hava Kaçırıyorsa: PVC pencereden hava kaçırıyorsa, contayı kontrol edin ve gerekirse değiştirin.
PVC kapı ve pencere ayarını yaparken şu ipuçlarını aklınızda bulundurun:
- Her zaman küçük ayarlamalar yapın ve sonuçları kontrol edin.
- Ayar vidalarını çok fazla sıkmayın, aksi takdirde hasar verebilirsiniz.
- Gerekli tüm güvenlik önlemlerini alın ve bir profesyonelden yardım istemekten çekinmeyin.
Düzenli ayarlar, PVC kapı ve pencerelerinizin sorunsuz çalışmasını ve optimum enerji verimliliğini sağlamasına yardımcı olacaktır.