Şimdi Ara

AVİZEDEKİ İĞNE BACAKLI LED AMPULLER ÇOK ÇABUK PATLIYOR!!!... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
13.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • beslemesi trafo değil sms oyüzden çalışmaz sizinki yansa bile ya kıpraşır yada düşük yanar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

beslemesi trafo değil sms oyüzden çalışmaz sizinki yansa bile ya kıpraşır yada düşük yanar..

Evet Kadircitak arkadaşın dediği gibi halogen smps beslemeler ancak belli bir akım geçmesi dahilinde aktif olur , tek halogen takmanızla daha yüksek akım geçirgenliği ile tetiklenmiş olan smps trafosu aktif hale gelir . tüm led lambalar düşük akım çektiğinden halogen smps yi tetikleyemiyor .
    Mümkünse uyugun voltajda led smps trafosu almanız gerekir .
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Mrb.hocam cok eski konu kusura bakma
    Bahsedilen olayi bende yasiyorum arastirirken konuyu buldum bu bahsettiginiz trafo olayi nedir acaba nasil yapilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • randa R kullanıcısına yanıt
    Şimdi en üst resimlere bakarsanız orda bir trafo var , spiral sarım , trafonuz bu şekilde ise şayet ona ancak normal ampüllerin ufaltılmışı olur , ama plastik bir box için de ufak bir kutu ise ve AC alıp DC ye çevirip ampüllere çıkış veriyorsa.. Led ampül takabilirsiniz , led ler daha dayanıklıdır kaliteli markalara yönelin derim içine baktığınızda , normal ampüldeki Y bacak gibi arada bir tel görebiliyor iseniz o led değildir uyanık olmanız lazım
    Smps trafolar günümüzde çok kullanılmakta ,az yer kaplaması ve ucuz maliyet açısından tercih edilir olmuştur .
    led veya halojen sistemizin çektiği akımı veya toplam watt değerini biliyorsanız bunun en az %30 fazlası kadar smps trafosu gücü olanı satın almanız gerekmektedir
  • Psycho53 P kullanıcısına yanıt
    elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Cevap icin tesekkurler
    AC ceviri olayini bilmiyorum ama o resimdeki gibi sarmali degil plastik kutu seklinde trafo mevcut cinden bikac led alip takmistim sadece led takinca yanmadi araya birtane normal lamba takinca yaniyo ama kisik sekilde pek aydinlatmadi
    Acaba ledlerin gucunumu azdi yoksa ne takarsam ayni sekilde kisikmi yancak ona gore tekrar yuksek aydinlatma gucunde siparis vermeyi dusunuyorum

plastik smps olması illa dc çıkışı olacağı anlamına gelmez output kısmına bakın dc mi yazıyor multi metre var ise ölçün bir gariplik var bu işte..
    Smps kaynağınız maksimum kaç Amper ?,kaç volt ?.
    ledler DC akıma ihtiyaç duyar AC akım verirseniz ya çok az yanar veya kısa sürede bozulur . fazla voltaj ve az voltaj ledin az ışık vermesine nedendir .

Besleme kaynağı ile ledin voltajı aynı olmalıdır .
    Suan avize takili uzerinde ne yaziyo hatirlamiyorum en iyisi yuksek led alip gormek sanirim

ledlerin amper leri burda faktör dür , çok yüksek akım tüketebilen bir led takarsanız trafonun gücü yetmez ise kısık yanar , idealı trafo uygun takmaktır 4 amper veriyorsa 4 amperi geçmemek gibi.. led avizeler tekli olmadığı için watt cinsinden bir avizenin bir adet led inin Watt ı bellidir

voltajı amper le çarpıp watt ı bulun (trafonun) bu Watt değerini ampül sayısına bölün , ampül (led) başına düşen Watt miktarını bulursunuz gidin onu satın alın.
    Anladim musait bi zamanda avizeyi sokmem lazim once sonra takildigim bisey olursa yardim isterim
    Tesekkur ederim iyi aksamlar

Rica ederim , başka bir prüz çıkar ise elimizden geldiği kadar yardım etmeye çalışırız

İyi akşamlar
  • Hocam 6 ad G4 20 wat ampul olan avize var. Bende led takmak istiyorum. Avizenin kutusunda bunlar var. Direkt olarak 3 wat led ampullerden alıp takabilir miyim?
     AVİZEDEKİ İĞNE BACAKLI LED AMPULLER ÇOK ÇABUK PATLIYOR!!!...

Hocam 6 ad G4 20 wat ampul olan avize var. Bende led takmak istiyorum. Avizenin kutusunda bunlar var. Direkt olarak 3 wat led ampullerden alıp takabilir miyim?

• oosmancetin O kullanıcısına yanıt
    takamazsınız bu DC akım üretimiyor fabrika voltajını lambalara uzaktan kumanda ile açıp kapamanızı sağlıyor sadece
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.