Şimdi Ara

AVİZEDEKİ İĞNE BACAKLI LED AMPULLER ÇOK ÇABUK PATLIYOR!!!...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
13.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar evimde 2 adet 6'lı led ampulle çalışan avizem var yalnız bunların ampulleri 3 ayda patlıyor acaba sorun neyden kaynaklanıyor olabilir?Trafodanmıdır ampullerim alttaki resimdeki gibi..
    [simage]http://img.donanimhaber.co AVİZEDEKİ İĞNE BACAKLI LED AMPULLER ÇOK ÇABUK PATLIYOR!!!...m/upfiles/1285819/07ca52ea-776b-43fb-8467-d5d5f6929da1.jpg[/simage]

• değerleri bilmiyorum bakmadım hiç açıkcası tavanda asılı çünkü hafta sonu indirip bakıcam hafta sonu söylerim umarım derdime bir çare bulursunuz çok sıkıldım çünkü 7 ayda yaklaşık 20 tane ampul değiştirdim belkide ucuza kaçtığım için böyle oluyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: asihancan

değerleri bilmiyorum bakmadım hiç açıkcası tavanda asılı çünkü hafta sonu indirip bakıcam hafta sonu söylerim umarım derdime bir çare bulursunuz çok sıkıldım çünkü 7 ayda yaklaşık 20 tane ampul değiştirdim belkide ucuza kaçtığım için böyle oluyor..
    iğne ampüllerin ledli olanları var onları kullan.asansör tavanındada aynı ampüllerden vardı çabuk patlıyor diye lede çevirdik.
    http://www.osmanelektrik.com/led_avize_ampulu_urunu_283.aspx

• Takarken elinizle ellemeyin peceteyle tutup takin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dhyegirdimkendimegeldim

Takarken elinizle ellemeyin peceteyle tutup takin.

elle takmanın zararı olduğunu bilmiyordum dün karaköyden osram marka olandan aldım birde onu deneyeceğim.
    forumlarda baktığıma göre en dayanıklı olanlardan biriymiş..
  • quote:

Orijinalden alıntı: topcu197877

iğne ampüllerin ledli olanları var onları kullan.asansör tavanındada aynı ampüllerden vardı çabuk patlıyor diye lede çevirdik.

bunlardan verim alırım yani birde bunları denerim olmadı..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: topcu197877

bunlardan verim alırım yani birde bunları denerim olmadı..

Alıntıları Göster
    Elle tutmamak lazım. Peçete ile tutun. Ayrıca 220 V ile çalışıyorsa ömürleri kısa oluyor. 12 V olsa uzun ömürlü olur fakat öyle yapmak için de trafo gerekiyor iş çetrefilli hale geliyor.

Bu şekilde 12 v avize trafoları var fakat avizenin üst kısmında bunun sığacağı bir bölüm olması gerekiyor. Yoksa estetik açıdan da mümkün değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Farlarda Led ampül ve yangın riski
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkandnc

Trafodan yuksek akim geliyorsa olabilir. Trafonun uzerindeki degerler ne

elektronikci olcek bide akım gelmez çekilir...
    onların yerine ledli olanlardan takhttp://www.aliexpress.com/item/3W-LED-LAMP-bead-LED-bulb-LED-light-lamp-Ceramic-led-lighting-Crystal-LED-G4-light/1203468232.html
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

quote:

Trafodan yuksek akim geliyorsa olabilir. Trafonun uzerindeki degerler ne

elektronikci olcek bide akım gelmez çekilir...
    onların yerine ledli olanlardan takhttp://www.aliexpress.com/item/3W-LED-LAMP-bead-LED-bulb-LED-light-lamp-Ceramic-led-lighting-Crystal-LED-G4-light/1203468232.html

Senin benimle sorunun ne l . Bastircan kendine illa küfuru

herşeyi bilir havaların....

• quote:

Arkadaşlar evimde 2 adet 6'lı led ampulle çalışan avizem var yalnız bunların ampulleri 3 ayda patlıyor acaba sorun neyden kaynaklanıyor olabilir?Trafodanmıdır ampullerim alttaki resimdeki gibi..
    [simage]http://img.donanimhaber.co AVİZEDEKİ İĞNE BACAKLI LED AMPULLER ÇOK ÇABUK PATLIYOR!!!...m/upfiles/1285819/07ca52ea-776b-43fb-8467-d5d5f6929da1.jpg[/simage]

arkadaşlar karakoyden osram halostar ampul den aldım 12v 20w 320l sanırım onu deniyorum yaklaşık 1 aydır bir problem yaşamadım ve ampule elle dokunmamakta lazımmış peçete yardımıyla felan takmak lazımmış zaten aldığım ampulleri kutusundan çıkardığımda naylon bir poşet içinde duruyor rahatça takabildim ve ayrıca kadıkoyde felan 3,50 liraya satılıyor karaköyde de öyle eğer gidip almak isteyen olursa hırdavatçıların olduğu bir sokak var onun içinde bir elektrikçide tanesini 2 liradan satıyorlar bilginize..

• quote:

quote:

Arkadaşlar evimde 2 adet 6'lı led ampulle çalışan avizem var yalnız bunların ampulleri 3 ayda patlıyor acaba sorun neyden kaynaklanıyor olabilir?Trafodanmıdır ampullerim alttaki resimdeki gibi..

arkadaşlar karakoyden osram halostar ampul den aldım 12v 20w 320l sanırım onu deniyorum yaklaşık 1 aydır bir problem yaşamadım ve ampule elle dokunmamakta lazımmış peçete yardımıyla felan takmak lazımmış zaten aldığım ampulleri kutusundan çıkardığımda naylon bir poşet içinde duruyor rahatça takabildim ve ayrıca kadıkoyde felan 3,50 liraya satılıyor karaköyde de öyle eğer gidip almak isteyen olursa hırdavatçıların olduğu bir sokak var onun içinde bir elektrikçide tanesini 2 liradan satıyorlar bilginize..
    ben led olanlardan o kadar çok aradım ki karaköyde bulamadım sadece perpa da vardı ama çok pahalıydı 1.5 wat olanlara 10 tl fiyat istiyorlar internette daha da pahalı sadece şuhttp://www.bitmezki.com/u1873/tv-urunleri-televizyonda-cikan-urunler/igne-bacakli-led-lambalar-24-ledli-ampul.html sitede uygun fiyata vardı 3 watt 5 tl sipariş verdim 10 tane geldi gayet sağlam kullanıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: sekosan

ben led olanlardan o kadar çok aradım ki karaköyde bulamadım sadece perpa da vardı ama çok pahalıydı 1.5 wat olanlara 10 tl fiyat istiyorlar internette daha da pahalı sadece şuhttp://www.bitmezki.com/u1873/tv-urunleri-televizyonda-cikan-urunler/igne-bacakli-led-lambalar-24-ledli-ampul.html sitede uygun fiyata vardı 3 watt 5 tl sipariş verdim 10 tane geldi gayet sağlam kullanıyorum

anladım bende şu osram markadan memnun kaldım bir problem yok eski olanlar patladı 3 tane daha şimdi elimde kalan son osramlarıda kullanıcam senin dediğin siteye giriş yapamıyorum şirket neti izin vermiyor eve geçince bakıcam.

• Nipp10 N kullanıcısına yanıt
    Elle tutmamanin muhabbeti nedir hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kesici61

Elle tutmamanin muhabbeti nedir hocam?

elle tutma muhabbeti su bu ampuller elle temas edince omru kisaliyormus bende mantik yurutemedim ama ampulun paketinde yaziyor ve burdaki tecrubeli arkadaslarda soylemisti zaten
  • asihancan A kullanıcısına yanıt
    Bildigimiz 3W yada 7W olan led ampullerden bahsediyoruz degil mi? Bugun led fuarinda konustugum ELC elektronikten bir elemana sordum bunu, alakasi yok dedi. Belki bilgisi yoktur ben hic bilmiyorum bu isleri tabi.
  • quote:

elle tutma muhabbeti su bu ampuller elle temas edince omru kisaliyormus bende mantik yurutemedim ama ampulun paketinde yaziyor ve burdaki tecrubeli arkadaslarda soylemisti zaten

El üzerindeki yağlar ampulün camına yapışıyor. Bu yağ da ısınma, soğuma, genleşme karakteristiğini etkileyebilir.

Ne derece etkisi vardır, şehir efsanesi midir bilemiyorum. Ama açıklaması bu olsa gerek. Ampulü sonradan güzelce silerseniz sorun olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pea.

quote:

El üzerindeki yağlar ampulün camına yapışıyor. Bu yağ da ısınma, soğuma, genleşme karakteristiğini etkileyebilir.

Ne derece etkisi vardır, şehir efsanesi midir bilemiyorum. Ama açıklaması bu olsa gerek. Ampulü sonradan güzelce silerseniz sorun olmaz.

Evet dediğiniz mantıklı bence
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pea.

quote:

Evet dediğiniz mantıklı bence

Alıntıları Göster
    ampüller halojen olduğundan dolayı çok ısınıyor elinizle temas halinde 1. derece yanıkla hastanenin yolunu tutarsınız. ayrıca lambalar uzun süre yüksek ısıya maruz kaldığından dolayı belli bir süre sonra kesiyor tıpkı eskı ampüller gibi kullanım ömürleri çok kısa oluyor oyuzden herkeze şiddetle lede geçmesini öneririm benim 100 tl den aşağı düşmeyen fatıra 70 tl ye düştür. Evdeki sık kullandığım lambaları lede çevirdim

• quote:

Orijinalden alıntı: sekosan

ampüller halojen olduğundan dolayı çok ısınıyor elinizle temas halinde 1. derece yanıkla hastanenin yolunu tutarsınız. ayrıca lambalar uzun süre yüksek ısıya maruz kaldığından dolayı belli bir süre sonra kesiyor tıpkı eskı ampüller gibi kullanım ömürleri çok kısa oluyor oyuzden herkeze şiddetle lede geçmesini öneririm benim 100 tl den aşağı düşmeyen fatıra 70 tl ye düştür. Evdeki sık kullandığım lambaları lede çevirdim

Alıntıları Göster
    Arkadaslar bende de kumandalı 6 ampullu bır avıze var uzerındekı halojen ampullerı cıkarıp aliexpress ten aldıgım "http://www.aliexpress.com/item/New-G4-SMD3014-led-bulb-3W-6W-24led-48led-Silica-Gel-LED-g4-3014smd-lamp-AC12V/32381621600.html?spm=2114.01020208.3.21.yc56AF&ws_ab_test=201556_6,201527_1_71_72_73_74_75,201560_4 " linkteki ledleri taktıgımda yanmıyor ama bu ledlerden bırını sokup halogen taktıgımda beyazlarda yanıyor ama hepsı full led olunca avıze calısmıyor anlamadım gıttı sebebı nedır? tskler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Green35

Arkadaslar bende de kumandalı 6 ampullu bır avıze var uzerındekı halojen ampullerı cıkarıp aliexpress ten aldıgım "http://www.aliexpress.com/item/New-G4-SMD3014-led-bulb-3W-6W-24led-48led-Silica-Gel-LED-g4-3014smd-lamp-AC12V/32381621600.html?spm=2114.01020208.3.21.yc56AF&ws_ab_test=201556_6,201527_1_71_72_73_74_75,201560_4 " linkteki ledleri taktıgımda yanmıyor ama bu ledlerden bırını sokup halogen taktıgımda beyazlarda yanıyor ama hepsı full led olunca avıze calısmıyor anlamadım gıttı sebebı nedır? tskler.

Alıntıları Göster
    Halogen ampuller elle tutulmaz ,Doğrudur . sebebini sormayın kimyager değilim
    Halogen ampullerin ömürlerinin kısa olmasının ilk sebebi üretim kalitesi ve monte edildiği soketin kötü olması ,kesinlikle çok sıkı geçme olmalı , gevşek bağlantı halogenlerin ömrünü kısaltır .
    Halogenler ilk açışta veya kapatırken genelde patlarlar ,ani yüksek akım soketi kötü olan halogene zarar verir . 12V AC çıkış trafosunun sekonderine paralel 10 nf 250 Volt AC koındansatör bağlamanız halinde ani yüksek akımları bir şekilde absorbe edersiniz,eğer halogen 220V ile çalışıyorsa avize içinde nötr ve canlı hatta paralel aynı değerde kondansatörü klemansle bağlamanız . ama öncelikle soketlerin sıkı geçmesi ve halogenin kaliteli Osram veya G.E olmasını tavsiye ederim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 12 Ekim 2015; 11:26:49 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.