Acaba dolandırıcı mı?
Merhaba forum sakinleri. Instagramdan bir form doldurdum gemi adamlığı için. Almonia denizcilik adında bir firma. Bugün aradılar ama biraz şüpheli geldi telefondaki konuşma tarzları. Firma hakkında bilgisi olan var mı?
Entegre Devre ile Sıcaklık Kontrolü
Merhabalar forum sakinleri. Entegre devrelerle ilgili bir sorum olacak ama doğru başlığa yazdığımdan emin değilim. Yanlış isem lütfen yönlendiriniz...
Soruma gelirsek, elimdeki 12V 7W yapışkanlı ısıtıcıyı entegre bir devre ile kontrol etmek istiyorum. Şöyle ki, dijital çıkışlı bir termometreden gelen sinyal ile sıcaklık ölçülecek. Ölçülen bu sıcaklık, örneğin 40 dereceden az ise bir transistör veya mosfet tetiklenerek ısıtıcıya enerji verilecek. 60 derecenin üstüne çıktığında da enerjiyi kesecek.
NOT: Elektronik devrelerle aram vardır ancak entegre devrelerle ilgili bilgim sadece ne işe yaradıklarından ibaret.
NOT2: Biri gelip bunu yapsın bana versin gibi bir niyetim yok, yukarıda anlattığım sistemi nasıl yapabileceğimi anlatan veya nerden öğrenebileceğimi gösteren herkese şimdiden sonsuz şükranlarımı sunarım.
İyi forumlar.
Herkese merhabalar!
Yakın bir zamanda CompTIA A+ sınavına gireceğimden dolayı (online) PearsonVUE uygulamasını indirip test yapmak istedim. Her şey tamam olduktan sonra simülasyon testi sayfası açılıyor. Sorun şu ki ilk başta ekran net iken kısa bir süre sonra yazılar bulanıklaşıyor. Bulanıklaşan yazıları fare ile seçtiğimde bulanıklık gidiyor fakat seçimi bıraktığımda anında tekrar bulanıyor. İnternette çok fazla çözüm var hepsini denedim. DPI ayarları, ekran kartı ayarları vs.
Ekran kartım NVIDIA 1050 Ti
Monitörüm AOC G2260VWQ6
HDMI ve DP kablolarla denedim sorun aynı.
Aynı sorun Binance uygulamasını kullanırken de vardı. Bu sorunu hiçbir oyunu oynarken veya web browserda yaşamıyorum. World of tanks ve Red Dead Redemption 2 oynuyorum.
Bilgisi olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Herkese iyi akşamlar arkadaşlar...
Resmini eklediğim devre 5V termal sensörlü röle devresi. 5V kaynağım var lakin bağlantılarını yapamıyorum. İlk sorunum da bu, elimdeki 5V kaynaktan başka kaynak kullanmadan bağlantıları nasıl yapabilirim? Yük olarak kapton ısıtıcı denen omik yük kullanılacak yani AC yük kontrol etmeyeceğim.
İkinci sorum ise Vcc'nin yanında bulunan termal sensörün tipini nasıl tespit edebilirim? Bununla beraber bu sensör benim için çok kısa, ölçümde sapıtma olmadan daha uzun kablolu başka bir sensör kullanabilir miyim? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler!
Resimdeki Devre Regülatör Müdür?
Win7 + Kali Linux Boot Hatası
|
Akım taşıma kapasitesi
|
|
Kali Yüklerken USB Pert Oldu Lütfen Yardım
|
Androidde IP adresi alınamama sorunu biraz karmaşık
|
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 8 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 505
İkinci El Bölümü Mesajları: 4
Konularının görüntülenme sayısı: 10.020 (Bu ay: 193)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 26 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware