Şimdi Ara

banyoda sürekli ampul patlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
9.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    banyoya ampul yetiştiremiyorum.
    normal - tasarruflu - led ampul hepsini denedim.
    ya açarken gidiyor, ya da yanıkken bir bakıyorum biri sönüyor gidiş o gidiş.
    led spot kaldı denemediğim .
    neden olabilir nasıl bir çözüm önerirsiniz. asma tavan var mecbur spot/spot içi duylu bişey kullanmam lazım.
    7.5cm lik spot içi duy var.
    delikler olmasa tekli camlı bişey takacam ama o da olmuyor.
    yardımlarınızı bekliyorum.

tşk

• Avometre ile duyun gerilimini olcer misiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anahtarı değiştir bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Duya 380 volt gelmesi problemini mi düşünüyorsunuz?
  • Anahtarı ve duyu değiştirin .
  • modrizzt kullanıcısına yanıt
    cihazım yok ayrıca bulsam bile nasıl ölçeçeğimi bilmiyorum
  • goçhisar kullanıcısına yanıt
    bişey düşünemiyorum :) bu voltaj amper işlerinden pek anlamam anahtar duy priz sök tak haricinde .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Evdeki tüm lambalar titriyor
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • porsche911turbo kullanıcısına yanıt
    anahtardan olsa açıkken patlama olur mu yine de ?

ben bu gidişle hem anahtarı hem duyları değiştireceğim, de tavanda asma tavan var. nasıl yaparım bilmiyorum. onu sökmeden değişirse öyle yapayım.

acaba nemden falan mi etkileniyor ? olabilir mi böyle birşey ama eski evde ayna önünde klasik mum gibi ampuller var ya onlardan var açıkta. ne patladığını bilirim ne bişey olduğunu yıllarca yandılar .
  • Bendede aynı problem vardı duyu değiştirdim ve philipsin led ampulunü taktım problem kalmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ArmaganT

Bendede aynı problem vardı duyu değiştirdim ve philipsin led ampulunü taktım problem kalmadı.

ben de öyle yapacağım bir de anahtarı değiştireceğim. müteahitin taktığı duylu spotlardan. asma tavan için olanlardan.
    yenileyeyim bir de öyle deneyelim.

şu üründen alayım mı? pelsan iyi midir? en azından dandik çin değildir değilmi?

http://urun.gittigidiyo...xid=14489-145818-2357-0

yarı fiyatına bu var birde
    http://urun.gittigidiyo...xid=14489-145818-2357-0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nocnoc -- 13 Nisan 2015; 15:53:46 >

• bizim banyoda aynı sorun vardı fırca sapıyla bir tane vurunca lamba tekrar çalışıyor
  • nocnoc kullanıcısına yanıt
    kardeş sanırım nemden dolayı bozuluyor bizdede aynı sorun var ama duyu ve anahtarı değiştirmekte fayda var.
  • Nemden dolayı duy düzgün temas etmiyor. Temasın düzgün olmaması voltajda dalgalanmalara ve arka sebep olup ampülleri patlatıyor. Led ampüller için dc ye çevrilen gerilimi önce uygun akımı çekebileceği bir dirençten geçirip ardından seri bir küçük kondansatör bağlanarak lede daha stabil bir gerilim gitmesi sağlanabilir kanımca.Bu olmazsa basit bir soft start devresi de uygulanabilir. Bayadır aklımda ama üşengeçlikten halen denemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 26 Ocak 2021; 23:29:12 >
  • Ev sistemin trifaz ise nötr kopmuş veya duya nötr yerine faz bağlanmış olabilir. Çünkü ledler sadece yüksek gerilimden dolayı bozulurlar. Aman dikkat evdeki elektrikli eşyalar yüksek voltajda yangın bile çıkarabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.