Şimdi Ara

AVOMETRE ile AMPERMETRE arasındaki fark?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Avometre bildiğimiz üzere Amper, volt ve Ohm ölçer. Ayrıca Ampermetre'ye neden ihtiyaç duyulur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sorunuza cevaben, tahminimce eskiden avometre yoktu, her biri ayri ayriydi. Birileri ugrasti etti bunu tek cihazda birlestirdi. Ibreli ampermetreleri voltmetreleri dusununce boyle akil yuruttum.

• quote:

Orijinalden alıntı: kesici61

Sorunuza cevaben, tahminimce eskiden avometre yoktu, her biri ayri ayriydi. Birileri ugrasti etti bunu tek cihazda birlestirdi. Ibreli ampermetreleri voltmetreleri dusununce boyle akil yuruttum.

Yani mantıken öyle tabi :) Acaba 3'ü 1 arada sağlıklı mı olmuyor bilemiyorum ki. Belkide kullanım alanına göre kapasiteli olanları vardır!

• Avometre genel amaçlı bir test aletidir. Devre yaparken veya diğer elektrik işlerinde ne gerekiyorsa onu ölçersiniz, her işe yarar, isviçre çakısı gibidir.

Ampermetre ise sabit bir cihazın üzerine takılabilir. Örneğin güç kaynağınızın çıkış akımını gösterme. Bunun için avometrenizi akım konumuna bağlayıp kutuya takmazdınız herhalde :) Tek başına sabit bir ampermetre iş görür.

Ölçü aleti olarak ampermetreyi kastettiyseniz, orada da şöyle bir durum var; avometre genel amaçlı olduğu için yetenekleri kısıtlıdır. Sadece ampermetre olarak yapılırsa daha yüksek ya da daha düşük akımlar ölçülebilir, pens ampermetre şeklinde yapılıp devreye hiç müdahale etmeden ölçüm yapılır vs.

Günümüzde avometrelerde kondansatör, bobin, transistör ölçümleri olmasına rağmen, tüm bu değerler için ayrı ölçü aletleri yine de yapılıyor. Hatta direnç ölçmek için bile. Tek amaçlı yapılan bu cihazların genelde doğrulukları ve ölçebildikleri aralık çok daha fazla oluyor. Eskiden yaptığım kapasitemetrem 20,000 mikrofarada kadar ölçüyordu mesela. Bunu yapabilecek kaç avometre var? :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ARCadaS

Avometre bildiğimiz üzere Amper, volt ve Ohm ölçer. Ayrıca Ampermetre'ye neden ihtiyaç duyulur?

AVOmetre ölçüm ve test için kullanılır, yapısı sürekli olarak ölçmeye uygun değildir. Ampermetre daimi olarak ölçüm yapar, elektrik panolarında gördüğünüz ampermetrelerin hepsi 0-5 Amper arası akımı ölçer, skalada yazan değere aldanmayın 5000 Ampere varan değerler görmüş olabilirsiniz. Büyük akımları ölçmek için küçük bir ölçüm aleti yapmak zordur, bu nedenle akım trafoları kullanılır.

Saygılar...
  • Bilgiler için teşekkürler. Belirtmiş oldugunuz gibi devre uüzerinden kullanılmak üzere değil ölçüm aleti olarak sormuştum. Tv, elektronik bir cihaz veya bir bilgisayar anakart tamiri için kullanıldığını duymuştum da, bu yüzden sormuştum. Bu durumda avometre yeterli olurmu yoksa ampermetre ve/veya ampermetre, osiloskop gibi cihazlara ne kadar ihtiyaç duyulabilir?

Elektronik mezunu olmama rağmen , mevcut olan temel bilgi seviyemizde uzun yıllardır işin içinde olmamamız sebebi ile körelmiş :)

Vermiş olduğunuz önemli bilgiler için tekrar teşekkürler.

• Tamir edeceksen gayet yeterli olur bence onun için kaliteli bir multimeter alırsın mis fluke nin cihazlarını araştırabilirsin ihtiyacına göre birtane bulabilirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Avometre ampermetre derken birde Multimetre çıktı başıma diyordum ama neyseki multimetrenin zaten avometre olduğunu öğrendim

Analog olanlardan vardı bende ama ben kaliteli bir dijital alayım o zaman.

Multimetre önerileriniz de olursa bekliyor olacağım. Çok teşekkür ediyorum hepinize.

• Ben samsung akademiye gidiyorun orda fluke cihazlar kullanılıyor digital olarak frekansta ölçebiliyor osilaskop olmadan da grekans değerlerini görebiliyoruz. Frekans ölçen cihazlardan alabilirsin ama profosyonel işlerde yeterli olur mu bilemem yok frekansın görüntüsünü görmen gerekir falan o işte osilaskopun görevi

• quote:

Orijinalden alıntı: ogzcndyr

Ben samsung akademiye gidiyorun orda fluke cihazlar kullanılıyor digital olarak frekansta ölçebiliyor osilaskop olmadan da grekans değerlerini görebiliyoruz. Frekans ölçen cihazlardan alabilirsin ama profosyonel işlerde yeterli olur mu bilemem yok frekansın görüntüsünü görmen gerekir falan o işte osilaskopun görevi

Samsung akademiye gitme amacınız nedir? Eğitim falan mı alıyorsunuz?

• Evet mobil sistemler üzerine eğitim veriyorlar. Telefonlara yazılım atma, imei atma, donanımsal sorunları çözme vb. işlemler hakkında eğitim veriyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.