Şimdi Ara

AVPLAYER HD ye 1080p güncellemesi geldi, yeni IPAD de 1080P mkvler sorunsuz (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
1
Favori
6.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alican09turk

quote:

Orijinalden alıntı: onursevin99

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GALDER

quote:

quote:

m4v formatı 6 mbps ile çok başarılı görüntü elde ettim ancak dönüşüm çok üzün sürüyor hiç cazip değil. Bir de bahsettiğiniz Tipard dönüştürücüyü deneyeyim :)

GPU'yu kullandığı için daha hızlı olacaktır eğer ekran kartınız destekliyorsa tabi :) ben 15 mbps çevirdim 2,5 saatte.

HD 6970 ekran kartım yeter sanırım ama Tipard'ın full versiyonunu bulamadım :)

bu en yeni sürümü ama full olup olmadığından emin değilim. bende bir eski sürüm vardı. Ben de yüklüyorum şimdi yenisini :)

http://www.sadecegir.com/2012/05/06/tipard-total-media-converter-v6-1-32-video-donusturme-ve-duzenleme-programi/

http://freakshare.com/files/ym7m2idq/Tipard-Total-Media-Converter-v6.1.32.rar.html

Verdiğim adreste program full sürümdür. Tabi patch'i uyguladığınız zaman. Yapamayan olursa onu da anlatırım zaten çok basit bir işlem. Ayrıca bir şeye dikkat ettim AVPlayer HD yeni ipad'in retina display'i için sürüm güncellemiş ama GPU acceleration özelliği hala yok. Yakın zamanda bunu da eklerler o zaman muhtemelen çevirme işlemine bile gerek kalmadan videoları izlemek mümkün olur özellikle 1080p mkv uzantılı filmleri.

2 hafta içinde bu güncelleme olurmu veya yeni ipad'in 1080p mkv açacak gücü var mı?

Olmasaydı şu an mp4 formatında da 1080p çözünürlükte seyredemezdim. Sadece programın optimize edilmesi gerek. Bunun tarihini ben veremem. Ama sonuçta yeni ipad çıkalı daha iki ay oldu uygulamaları uyarlamaları için belli bir süre geçmesi gerekiyor haliyle.

peki izlediğin filmin bit rate'i kaç? Mesela bende 12546 kbps 13 gb ve 2 saatlik mkv film var.Bunu mp4'e hiç ayarları ile oynamadan çevirip atarsam sorunusuz çalıştırır mı? Birde youtube'daki 1080p videolarda nasıl?

• quote:

peki izlediğin filmin bit rate'i kaç? Mesela bende 12546 kbps 13 gb ve 2 saatlik mkv film var.Bunu mp4'e hiç ayarları ile oynamadan çevirip atarsam sorunusuz çalıştırır mı? Birde youtube'daki 1080p videolarda nasıl?

İzlediğim film The Dark Knight 2.5 saat 15000 bit rate 15.8 GB'lık film. Elinizdeki filmden daha güç isteyen bir film yani. Rahatlıkla oynatıyor mp4 olarak. Youtube'daki HD videolar da gayet güzel. Hiçbir sorunla karşılaşmadım.
  • quote:

quote:

İzlediğim film The Dark Knight 2.5 saat 15000 bit rate 15.8 GB'lık film. Elinizdeki filmden daha güç isteyen bir film yani. Rahatlıkla oynatıyor mp4 olarak. Youtube'daki HD videolar da gayet güzel. Hiçbir sorunla karşılaşmadım.

artık gönül rahatlığı ile alabilirim.Program çıkana kadarda çevirerek atarım.Yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim

• quote:

quote:

quote:

artık gönül rahatlığı ile alabilirim.Program çıkana kadarda çevirerek atarım.Yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim

rica ederim. Program zaten var ama güncelleme gelmesi gerek sadece

• quote:

yeni sürümde yeni ipad için profil oluşturulmuş zaten benim söylediğim ayarlardan oluşuyor ne tesadüf ki :))

Gerçekten çok hızlı bir program. Film süresi ile aynı sürede dönüştürüyor. Ancak bende AAC 160 kbps son seçenek seslerde.
  • 16 gb ta 1080p şansımız nedir
  • quote:

quote:

yeni sürümde yeni ipad için profil oluşturulmuş zaten benim söylediğim ayarlardan oluşuyor ne tesadüf ki :))

Gerçekten çok hızlı bir program. Film süresi ile aynı sürede dönüştürüyor. Ancak bende AAC 160 kbps son seçenek seslerde.

Yeni iPad için hazırlanan profilde 160 kbps ile sınırlı. HD profillerde mp4'te ise 320'ye kadar yolu var onu tercih edebilirsiniz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: vector x-31

16 gb ta 1080p şansımız nedir

16,32,64 fark etmez. :) İşlemci ve graphic card aynı olduktan sonra. :D
  • quote:

quote:

quote:

Yeni iPad için hazırlanan profilde 160 kbps ile sınırlı. HD profillerde mp4'te ise 320'ye kadar yolu var onu tercih edebilirsiniz :)

Çok teşekkürler 160 da yeter ama 320 de deneyeyim :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Çok teşekkürler 160 da yeter ama 320 de deneyeyim :)

Peki benden de bir soru. Bu program altyazıları seçmemize izin vermiyor. O yüzden altyazı olayını nasıl çözümleriz? :) Eskiden çevirdiğim filmi mkvmerge programına atardım altyazıyı da atar birleştirirdim. Sonuçta ortaya mkv uzantılı ve altyazılı film çıkardı. Şimdi 1080p mkv uzantılı sorun olduğu için bu yöntemi uygulayamıyorum. O yüzden hem mp4 olarak kalsın hem de altyazı olsun istiyorum. Çok şey istemiyorum bana kalırsa :))

• quote:

Peki benden de bir soru. Bu program altyazıları seçmemize izin vermiyor. O yüzden altyazı olayını nasıl çözümleriz? :) Eskiden çevirdiğim filmi mkvmerge programına atardım altyazıyı da atar birleştirirdim. Sonuçta ortaya mkv uzantılı ve altyazılı film çıkardı. Şimdi 1080p mkv uzantılı sorun olduğu için bu yöntemi uygulayamıyorum. O yüzden hem mp4 olarak kalsın hem de altyazı olsun istiyorum. Çok şey istemiyorum bana kalırsa :))

Avplayer zaten aynı klasörde dosya ile aynı adda olunca altyazıyı da açmıyor mu? Ama gömme seçeneği için başka programlar denemek lazım mesela Format Factory. Nasıl performans verir bilemiyorum gerçi. Bigasoft da gömüyor altyazıyı ama Tipard çok hızlı bunlara göre.
  • quote:

quote:

Avplayer zaten aynı klasörde dosya ile aynı adda olunca altyazıyı da açmıyor mu? Ama gömme seçeneği için başka programlar denemek lazım mesela Format Factory. Nasıl performans verir bilemiyorum gerçi. Bigasoft da gömüyor altyazıyı ama Tipard çok hızlı bunlara göre.

Aynı isimle olduğunda açıyor sanırım ama gömme olayı için alternatif arıyordum ama converter programları içinde Tipard bence açık ara önde diğerlerine kıyasla. Kullanmaya başlayınca ve basitliğini görünce insan bırakamıyor :)

• quote:

Aynı isimle olduğunda açıyor sanırım ama gömme olayı için alternatif arıyordum ama converter programları içinde Tipard bence açık ara önde diğerlerine kıyasla. Kullanmaya başlayınca ve basitliğini görünce insan bırakamıyor :)

Kesinlikle çok haklısınız, çok başarılı programmış. Bİraz daha kurcalayalım bakalım belki birşeyler, başka alternatif programlar buluruz gömmek için. Ya da aynı ayarlarda çıktı alınarak başka bir programla altyazı gömülür ama çok gereksiz ekstra iş :)
  • quote:

quote:

Kesinlikle çok haklısınız, çok başarılı programmış. Bİraz daha kurcalayalım bakalım belki birşeyler, başka alternatif programlar buluruz gömmek için. Ya da aynı ayarlarda çıktı alınarak başka bir programla altyazı gömülür ama çok gereksiz ekstra iş :)

AVPlayer 1080p mkv için tam anlamıyla destek verdiğinde yavaşlama falan olmadığında eski usül mkvmerge kullanmaya başlarım. O zamana kadar aynı isimli altyazı dosyasını atarız bizde napalım :)

• Yeni iPad resmen hayalkırıklığı demek ki netten indirdiğim "Justice.League.Doom.2012.1080p.BluRay.x264.DUAL-HDChina.HDM.mkv" iPad 2 avplayer de nerdeyse hiç takılmadan (altyazı veya çift dil seçeneği ile ve çok rahat ileri geri alarak) oynatıyor boyutu 4.1 gb
  • Arkadaslar, sorun yok, 1080p oynatabiliyor yeni ipad gunlerce ugrasmadan sonra cozdum bende, itunes tan hd film alarak, kanitladim, birde yeni aplikasyon aldim, avplayer hd nin yeni guncellemesinde sorun cozulur diye dusunuyorum, suphesi olan herkes musterih olabilir, birazdan huzurla uyucam.
  • avplayer hd de wifiden film atıyoruz ya, onun kota ile bir ilgisi yok değil mi, kendi yerel ağımızdan mı oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fushia -- 14 Mayıs 2012; 23:55:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: myfranco

Ben de deneyimlerimi paylasayim, belki faydasi olur:

Ipad 2 jailbreak yaptiktan sonra XBMC yukledim ve 1080p 20gblik Avatar hd filmini actim. Sonuc inanilmaz, en ufak bir takilma olmadan yag gibi oynatiyor. Ayni filmi Avplayer ile oynatinca resmen cakiliyor.

Su anda yeni ipad var ve avplayerda 720p filmleri guzel oynatiyor ancak yag gibi degil. Air video programi ile pcden stream ediyorum, sonuc gayet basarili. Ote yandan filmleri pcde aaesoft ipad video converter ile cevirip atiyorum, o da guzel. Maalesef Apple mp4 codec icin gpu kullaniyor ancak diger codeclere destegi ozellikle geride tutuyor. Yeni ipade jb ciktigi anda ilk kuracagim eklenti XBMC olacak. XBMC hardware accelaration kullandigi icin inanilmaz sonuc veriyor. Zamaninda ilk nesil xboxim varken kurmus ve resmen bir media playera donusturmustum aleti.

xbmc yi pcde kullanıyorum.ipadte olması süper.ipad almayı düşünüyorum şuan.
    sbmc ile uydu alıcısına bağlanıp hd kanalları izleyebilirmiyiz peki ?
    bitrateler max 11000kbit oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

quote:

Orijinalden alıntı: myfranco

Ben de deneyimlerimi paylasayim, belki faydasi olur:

Ipad 2 jailbreak yaptiktan sonra XBMC yukledim ve 1080p 20gblik Avatar hd filmini actim. Sonuc inanilmaz, en ufak bir takilma olmadan yag gibi oynatiyor. Ayni filmi Avplayer ile oynatinca resmen cakiliyor.

Su anda yeni ipad var ve avplayerda 720p filmleri guzel oynatiyor ancak yag gibi degil. Air video programi ile pcden stream ediyorum, sonuc gayet basarili. Ote yandan filmleri pcde aaesoft ipad video converter ile cevirip atiyorum, o da guzel. Maalesef Apple mp4 codec icin gpu kullaniyor ancak diger codeclere destegi ozellikle geride tutuyor. Yeni ipade jb ciktigi anda ilk kuracagim eklenti XBMC olacak. XBMC hardware accelaration kullandigi icin inanilmaz sonuc veriyor. Zamaninda ilk nesil xboxim varken kurmus ve resmen bir media playera donusturmustum aleti.

xbmc yi pcde kullanıyorum.ipadte olması süper.ipad almayı düşünüyorum şuan.
    sbmc ile uydu alıcısına bağlanıp hd kanalları izleyebilirmiyiz peki ?
    bitrateler max 11000kbit oluyor.

Hic uydu alicina baglama olayini yapmadim acikcasi. Benim esas amacim hd filmleri hicbir cevirme islemine sokmadan seyretmekti.

• 15 mbps mp4 30fps 1080p çok rahat bir şekilde oynatıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GALDER -- 15 Mayıs 2012; 8:10:03 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.