Şimdi Ara

AVPLAYER HD ye 1080p güncellemesi geldi, yeni IPAD de 1080P mkvler sorunsuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
1
Favori
6.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Alican09turk arkadasimiz cevirme islemlerinde buyukbir basariya ulasmis gozukuyor, lutfenson mesajlarina bakalim. Bir baska arkadasimiz ec player adli bir uygulama tavsiye etti, en kisa zamanda deneyecegim.

Bende inat ettim ve 25 dolarlik bir itunes kart alip itunes kutuphanesindeki en kallavi hd filmlerden biri olan darkknight i hd indirdim, indiriyorum. Itunes kendi kutuphanesinden indiriyor, 2 gblik bir kismi indi ve imax sahneleri de aynen daha once dedigim gibi buyuk ekranda,takilmadan aciyor.

YENI IPAD 1080P dosyalari takilmadan acabiliyor, en azindan itunes store daki filmlerin hd versiyonlari icin durum boyle, bununla yetinmedim ve gidip defalarca rip, convert edip takildigim sunshine i kiraladim, oda 3,5 gb itunes ta, oda 1080p de takilmadi, kalite muazzam.

Yani 1080p sorunsuz izlenebilyor. Yeterki dogru videolar veya uygulamalar olsun, biraz zor ve benim icin pahali oldu ama oldu. Herkese hayirli ugurlu olsun.

14/05/2012 güncellemesi

alican09turk'ten iyi haberler geldi, bir şekilde 1080pleri takılmadan oynatabildiğini söyledi, içinde imax sahneleri de olan, dark knight gibi bir filmin 16gblık 1080p mkv dosyasının uygun bir programla convert edilip, takılmadan yeni ipad de oynatabilmesini umuyoruz. katkılar icin tum arkadaşlara teşekkürler.

arkadaşlar selam, yeni iped aldık retinasına kanıp, iyi de ettik, ekran muhtesem ama gelin görün, 1080p film izleyemiyorum.

zaten mkv takilmadan acan uygulama yok, 1080p icin iki uygulama var, goodplayer ve avplayer hd ama ikisi de 1080p de takılıyorlar.

bende dun deneme maksatlı 15gb boyutundaki dark knight 1080p mkv filmi (bir iki film daha cevirdim, babel bir tanesi 17gblık dosya) mov a convert ettim, az buz değil 2-3 saat suruyor film basına ve sabah bir umut acar diye mov dosyaları ipad e aktardım.

hem kendi oynatıcısı, hem avplayer hd, hem de goodplayer takılarak actı, daha doğrusu acamadı, bilmiyorum mkvleri mov a cevirirken herseyi yuksek tuttum onda mı, ama resmen hayal kırıklıgı yaşadım.

an itirbariyle 15-16gblık bir mkv filmin mov en yüksek kaliteden cevirimde yeni ipad başarısız olmuştur.

donanım haberde merak eden cok arkadas vardı, onlar icin yazdım.

bir özel test daha yaptım, apple ın sitesinden, resmi sitesinden 1080p fragman indirdim, prometheus, dark knight in son gelecek filmi, bunları takılmadan actı ve goruntu kalitesi de muhtesem. herhalde bir yerde ayar sorunu var,

mkvleri en yüksek kaliteden ve yeni ipad in acabilecegi sekilde mov a cevirme ayarları ve program lazım arkadaslar, forumun ustalarını davet ediyorum bu başlığa bende katkıda bulunacagim, hepimiz uğraşırsak bir yol buluruz diye dusunuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nejat_80 -- 25 Temmuz 2012; 15:24:07 >

• bu konuyu bende merak ediyorum ipadim gelince çok sıkı bir teste tabi tutacağım kendisini bu konuda
  • quote:

Orijinalden alıntı: 78erhan78

bu konuyu bende merak ediyorum ipadim gelince çok sıkı bir teste tabi tutacağım kendisini bu konuda
    takip
  • New iPad kesinlikle ara bı cihaz oldu sırf su konulardan basım ağrımasın diye gittim bugün ipad2aldim. İnşallah yeni bı yazılımla duzeltirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sezgintr

New iPad kesinlikle ara bı cihaz oldu sırf su konulardan basım ağrımasın diye gittim bugün ipad2aldim. İnşallah yeni bı yazılımla duzeltirler.
    Gom encoder çok başarılı bu konuda.
    Bir de ipad denen cihazın tüm codecleri düzgün açabileceğini nerden çıkarıyorsunuz. Saniyede kaç mbps işleyebiliyor bunu deneyip kendin çevircen veya gom encoder gibi hazır (ipod,iphone 3, iphone 4 vs.) ayarlar bulan bir program kullanmalısınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sezgintr

New iPad kesinlikle ara bı cihaz oldu sırf su konulardan basım ağrımasın diye gittim bugün ipad2aldim. İnşallah yeni bı yazılımla duzeltirler.

Hocam tablette ara cihaz olacağını sanmiyorum daha ne yapsın adamlar.Birdahaki versiyonda kamera 8 4 çekirdek tasarım biraz daha ince o kadar aynı tas aynı hamam alın birtane yolunuza devam edin
  • ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emryrgc -- 12 Mayıs 2012; 23:12:40 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1080p tv'de 4k izlemek
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • apple in kendi programi gpu kullandigindan kendi formatlarini hizli acar ama digerleri cpu kullanir dolayisiyla kasar. normal
  • quote:

Orijinalden alıntı: charmander

apple in kendi programi gpu kullandigindan kendi formatlarini hizli acar ama digerleri cpu kullanir dolayisiyla kasar. normal
    ben tipard total converter programıyla ipad 2 için 720p video çözünürlüğüne çeviriyorum. daha sonra altyazı ekleyip mkv uzantılı olarak yeni iPad'de AVplayer HD programıyla izliyorum. 15 GB filmi benim ilk nesil i7 işlemcili bilgisayarım bile oynatırken deli gibi fan çalıştırıyor. 720p nin görüntü kalitesi de gayet yeterli. ayrıca şarjı da düşünmek gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alican09turk -- 12 Mayıs 2012; 23:27:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alican09turk

ben tipard total converter programıyla ipad 2 için 720p video çözünürlüğüne çeviriyorum. daha sonra altyazı ekleyip mkv uzantılı olarak yeni iPad'de AVplayer HD programıyla izliyorum. 15 GB filmi benim ilk nesil i7 işlemcili bilgisayarım bile oynatırken deli gibi fan çalıştırıyor. 720p nin görüntü kalitesi de gayet yeterli. ayrıca şarjı da düşünmek gerek.

Alıntıları Göster
    15-17 gb lik filmleri pc de zor açarsın kardeş

• Arkadaslar selam, ara bir cihaz oldugu dogru, birazcik macbook air gibi oldu. 1080p lerde sorun yasamamak icin 4 cekirdek islemci gerekiyor saniyorum, yeni jenerasyon air im da var sorunsuz takilmadan aciyor 1080pleri. Eve donunce birde avatar i apple store dan alip test edecegim. 1080p videolari hd kalitesinde mkv den mov a cevirip takilmadan acan olursa lutfen codec ve program ayarlarini paylassin.

720p lerimeski ipad de, iped 2 de takilmadan acabiliyordu.
  • quote:

apple in kendi programi gpu kullandigindan kendi formatlarini hizli acar ama digerleri cpu kullanir dolayisiyla kasar. normal

Arkadasin indirdigi 1080 p mp4 ipad onlari cok kolay acar ama mkv dedin mi onda kasiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: prank31

quote:

Arkadasin indirdigi 1080 p mp4 ipad onlari cok kolay acar ama mkv dedin mi onda kasiyor

Alıntıları Göster
    iPadinizin bilgisayarla aynı wifi ağında olduğu durumlarda Air Video kullanmayı da deneyebilirsiniz. Hem filmi çevirmekle uğraşmaz, hem iPadi yormaz, hem de retina ekranın tadını çıkartabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncum

iPadinizin bilgisayarla aynı wifi ağında olduğu durumlarda Air Video kullanmayı da deneyebilirsiniz. Hem filmi çevirmekle uğraşmaz, hem iPadi yormaz, hem de retina ekranın tadını çıkartabilirsiniz.

+1907
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaironeya

quote:

Orijinalden alıntı: turuncum

+1907

Alıntıları Göster
    ben yeni ipadin ekran çözünürlüğünü abartı bulanlardanım,
    1080p film izliceksin,bunu çevirmesi var bide ipade atması var ki 16-17gb çok üzün sürer.ayrıca kaç tane atabilirsin ki 64gb lık olsa bile 4 filmden fazla bile atamıyorsun..

saçmalıktan başka birşey değil bu çözünürlük olayı gerçekten abartı ki ipad 2 ile new ipadi ayırt etmek çok zor ilk bakışta normal insan gözüyle bakınca..

• quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

1080p film izliceksin,bunu çevirmesi var bide ipade atması var ki 16-17gb çok üzün sürer.ayrıca kaç tane atabilirsin ki 64gb lık olsa bile 4 filmden fazla bile atamıyorsun..

saçmalıktan başka birşey değil bu çözünürlük olayı gerçekten abartı ki ipad 2 ile new ipadi ayırt etmek çok zor ilk bakışta normal insan gözüyle bakınca..

Alıntıları Göster
    benim iPad 2 1080p videoları çok güzel oynatıyorsa new iPad niye oynatamasın ?

• quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

+1

Yeni ipad'i olan arkadaslar tablet ekraninda 1080p izlemek yerine bir appleTv alsinlar dev Lcd ekrNlarda stream etsinler... Dosya donusturme derdi yok, ipad'e tasima derdi yok...

Forumda ilgili siteleri bulabilirsiniz...

Iyi forumlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbbatu

Ipad2 sadece 720p oynatiyor diye biliyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cK2oo7

quote:

Alıntıları Göster
    Merhaba arkadaşlar,kesin olarak yeni ipad 32gb +4g versiyonu almaya karar verdim.Ama bildiğiniz gibi fiyatları yüksek ve alınca pişman olmak istemiyorum.Şimdi merak ettiğim bir kaç şey var;
    1-Ipad 2 youtube'da 720p destekliyor diye biliyorum new ıpad 1080p destekliyormu youtube içince ve kasma oluyormu?
    2-Ipad ıtunes'da 1080p film indirerek sorunsuz açabiliyor sanırım.İnternetten indirdiğim filmleride izlemek istiyorum ama genelde mkv.Ve bildiğim kadaryla mkv desteklemiyor.Mkv açmak için kullanıla programlar var ama bunlar 720p'de sorunsuz oynatıyormuş.1080p'de ise kasmalar oluyormuş.Bu kasmalar aletin gücünün yetmediği için mi yoksa programların düzgün uyarlanmadığı için mi?O okadar para verip 1080p film izleyemezsem kötü olur.Birde alet kendi formatındaki 1080p filmlerde hiç kasılma yaşıyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: cK2oo7

quote:

Alıntıları Göster
    1080p filmleri convert etmek hatta açmak bile sıkı bilgisayarları dahi zorlarken ipadin de patlaması normal bence.

1080p gibi hayvani çözünürlükte bir filmi ufacık tablet ekranından izlemek de çok anlamlı gelmiyor bana 1080p dediğin hd tvde geniş geniş izlenir.

evde lcd varsa al bi apple tv keyfine bak

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.