merhaba yurtdışında bir 3. dünya ülkesinde yaşıyorum ve netflix gibi online sistemler kullanılamıyor, bluray vs ürün satışı yok. tek şansım internetten içerik indirip izlemek.
yeni tv alacağım ama 4k ve hdr içeriği tvde nasıl oynatabilirim, tv de hangi girişler olmalı ek aparata ihtiyacım var mı? eğer bu konuyu netleştirebilirsem tv bakma safhasına geçebilirim.
teşekkürler
Hocam bildiğim kadarı ile 4k videoların boyutları çok yüksek 3. dünya ülkesinde isen zor o iş. 1080 indirip izleyebilirsin. Usb olur ek aparata ihtiyacın yok. Artık günümüz tvlerinde usb taktığında çalıştırmayacak bir tv olamaz diye düşünüyorum.
internet hızı iyi hocam nette içeriklere baktım güncel filmler var ve boyutları indirilebilir.
usb işi öyle kolay değil birkaç gündür araştırıyorum 4k ve hdr içerikler öyle tak çalıştır olmuyor hemen
usb3 portu mutlaka olmalı, 60 fps ye kadar mutlaka desteklemeli, h265 codec desteği zaten olmazsa olmaz. (4k görüntüler h265 codecle sıkıştırılmıştır.) harici cihaz kullanılacaksa hdmi 2 girişi. hdr içerikleri içinde tvnin hdr destekli olması gerekiyor.
türkiyede mağazalarda satılan tvlerden 4k hdr destekli olan cihazlar gerekli tüm donanıma sahip zaten.
internette 4k ultra hd hdr demo görüntüler mevcut. bitrate 75mb olan bir video indirin, fps de muhtemelen 60 olur, usb3 belleğe medya dosyasını atın ve almak istediğiniz tvde oynatın. sonuçtan memnun kalırsanız alırsınız.
supreiusS
kullanıcısına yanıt
hocam teşekkürler bende araştırmaya devam ettim dediğiniz gibi okuma hızı yüksek bir usb 3.0 la film açılabilirmiş. harici birşey için de hdmı 2.0 lazım mış. kalteli bir usb ve tv bakmaya başlayacagım bu aralar ama niyetim 60 inc civarı hdr 4k tanınmamış bir marka tv almak.
pc ye demoları indirdim 8 farklı video değişik hz fps format ve codecte videolar. deneyeceğim açanlardan ucuz olanlara bakacağım
supreiusS
kullanıcısına yanıt
Üstad merhaba ben sony 4k hdr tv aldım harici hdd den 4k hdr film donuyor açmıyor ne yapmam lazım
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme