Şimdi Ara

4K HDR MEDİA OYNATICI SADECE 4K BLURAY HDR 10 BIT REMUXLAR İÇİN...VS HTPC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çok detaya girmiycem arkadaşlar ama kafama takılan bazı hususlar var yıllardır htpc kullanıyorum ve bütün bağlantılardan tutun çözünürlüklere kadar bütün pc media oynatıcıları kullandım ve kullanıyorum : splash pro,MPC-HC,VLC,GOM,SPLAYER,POTPLAYER,POWERDVD VS VS

Şimdi 4k HDR TV'ler hdmı 2.0 arabirim ile geliyor normalde htpc'ile hdmı bağlantısında ekran kartı hdmı 2.0 destekli ise zaten 4K TV'de gerçek 10bıt panelse ekran kartı ayarlarından 3840x2160p'60 hz alabiliyoruz bknz: ekran kartım GTX 1060..

Şimdi sorum kısa ve net:Ben işin android box kısmı ile ilgilenmiyorum hiç işim olmaz öyle açim yotubedan 4k video izlim vs yok netfilix vs işim olmaz.. sadede ama sadece 4K BLURAY HDR 10 REMUX filmleri oynatacak kasmayan donmayan ve görüntü kalitesi olarak HTPC ile aynı kefede olan orta yollu bir mediaplayer arayışındayım..

HDMI 2.0 Bağlantısı olsun 3840x2160p'60hz görüntü alabilmeli ve 4K 60FPS videolarda kasma donma yapmayan ve bütün HDR içerikleri direk tv'nin algılamasını sağlayan mediaplayer..

sanırım 4ktv box'larda şu anda kodi eski adı ile XBMC ve mx player ve VLC kullanılıyor..diyeceğim PC'yi 4k tv ye bağladığımızda seçenek çok bir sürü mediaplayer var splash pro mesela çok çok iyi akabinde 4k'lar için MPC BE =LAV FİLTERS=MADVR Üçlüsü ..

kısaca görüşleriniz nedir saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERNEPTAH -- 18 Mart 2019; 0:0:23 >

• mpc-madvr-lav iyidir. ;ayrıca archos player da deneyebilirsiniz.
  • Merhaba,

" ...görüntü kalitesi olarak HTPC ile aynı kefede olan orta yollu bir mediaplayer arayışındayım.. " dediğin zaman durmak lazım.
    Çünkü hem HTPC ile aynı kefede olmasını , hemde orta yollu bir medya player olmasını istiyorsun.
    Bu tavsiye beni aşar , HTPC'yi layıkıyle kullanan eraycelik80 bu konuda gerekeni yazacaktır...
    Selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 18 Mart 2019; 13:52:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

Merhaba,

" ...görüntü kalitesi olarak HTPC ile aynı kefede olan orta yollu bir mediaplayer arayışındayım.. " dediğin zaman durmak lazım.
    Çünkü hem HTPC ile aynı kefede olmasını , hemde orta yollu bir medya player olmasını istiyorsun.
    Bu tavsiye beni aşar , HTPC'yi layıkıyle kullanan eraycelik80 bu konuda gerekeni yazacaktır...
    Selamlar...
    Papirüs anladığım kadarıyla arkadaş htpc de kullanmak için yazılımsal player arıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykutx -- 18 Mart 2019; 14:38:54 >
  • Oppo 205

• quote:

Orijinalden alıntı: aykutx

Papirüs anladığım kadarıyla arkadaş htpc de kullanmak için yazılımsal player arıyor.

Alıntıları Göster
    Hayır forumdaşım htpc değil :))

bakın htpc sizdede var ve splash pro kullandınız kesin ,ben pc yi 4k tv ye bağladığım zaman orjinal bluray neyse bd playerdan pc'dende o görüntüyü alıyorum ama mesela tv kendi usb'sinden oynattığım zaman renkler görüntü soluk ve ne tad ne tuz var..

yani şöyle söylim size pc'de seçenek sonsuz bir sürü player var SPLASH.MPC.POWER DVD.KODİ.SPLAYER.PORPLAYER.MPC-BE.daha bir çoğu ama htpc'yi farklı odaya taşıdğım için 4k remux hdr 10 bit filmleride izlemek için mediatank bakıyorum:)

yani siz htpc 4k tv bağşı remux 4k filmleri denedinizmi kıyas yaptınızmı..

bu mediapllayerlar kodic vlc mx player kullanıyor yani pc kadar iyimi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

Oppo 205
    verilmez o para sadece 4k film izlemek için
  • up
  • quote:

Orijinalden alıntı: MERNEPTAH

verilmez o para sadece 4k film izlemek için

Alıntıları Göster
    Baska cihaz yok benim denedigim 100 den fazla cihaz icinde

• hdr 10 bit dışında mi box s işini görecektir diye düşünüyorum. hdr olmayan bir remux sample linki atarsan donma olup olmadığını test edip yanıtlayabilirim.
  • android kutular yetersiz kalıyor sinema performansıda. usb mkv özellikli bi bluray player şart sanırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.