Şimdi Ara

4k bluray filmler aslında 4k olmayabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
4.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle konuyu yanlış yerde açtıysam kusura bakmayın forumda yeniyim.Önümüzdeki mart ayından itibaren 4k bluray filmler satışa çıkacak fakat bazı filmler aslında gerçek 4k değil.Şöyle ki bu filmler ya 4k kamera ile çekilmemiş ya da 4k kamera ile çekilse bile filmin son hali 2k çözünürlükte oluyor.O yüzden ben normalde ilgili filmin imdb sayfasına gidip teknik özellikler kısmına bakıyordum fakat şöyle bir link buldum ve yazar linki yeni film geldikçe güncelleyeceğini söyledi.Link içinhttp://referencehometheater.com/ultrahd-blu-ray-title-info/ .Burada bakmanız gereken kısım master format yani master format 4k ise filminiz gerçek 4k çözünürlüğünde fakat 2k ise o film 4k ya upconvert yani yükseltilmiş.Eğer 4k bir tvniz var ve 4k film izlemek istiyorsanız size yardımcı olacaktır.Bu arada 2k olan filmler de yine güzel gözükecektir çünkü 10bit, daha geniş renk gamutu ve hdr özelliğiyle gelecektir(4k bluray filmler için zorunlu özellikler).Fakat gerçek 4k çözünürlüğünde bir film istiyorsanız linke bakmanızı öneririm.

• bunları açıcak player çıktı mı?
  • Xit kullanıcısına yanıt
    Evet çıktı ama Amerika'da.Bize ne zaman gelir bilmiyorum.
  • Hobbit Matrix Lord Of The Rings Ve Titanic Gibi Filmler 4K Gelirse Muhteşem Olur :) Lotr 4k İzlemek Güzel Olurdu
  • 4K bluraylerin boyutu ne olacak acaba ? Hevc codec sayesinde 100gb aşmayacağını düşünüyorum.
  • aterikasedi kullanıcısına yanıt
    Fury 165 gb...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jackbauer

Fury 165 gb...

Nereden öğrendiniz acaba ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1080p tv'de 4k izlemek
    8 yıl önce açıldı
    4k filmler
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Fury bende 4k 122 GB olarak mevcut.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    İndirdim internet den hdd e ordan biliyorum..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jackbauer

İndirdim internet den hdd e ordan biliyorum..

Linkini pm atabilir misiniz rica etsem.
  • 4k bluray diskler 66gb ve 100gb olmak üzere 2 çeşit olacak.Yani 4k bluray filmler çıktığında mantıken maksimum 100gb olabilir filmin boyutu çünkü 4k bluray diskin kapasitesi o kadar olacak.Ayrıca saniyede 108megabit veriye izin verecek.1080p bluray filmlerde maksimum bitrate 40megabit iken 4k bluray filmlerde 108megabite kadar çıkabilecek.Yani sonuç olarak 100gb aşmayacak filmlerin boyutu o konuda haklısınız.Konu hakkında daha fazla bilgi almak isteyenler için http://www.digitaltrends.com/home-theater/ultra-hd-blu-ray-specs-dates-and-titles/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akengin69 -- 29 Şubat 2016; 23:27:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akengin69

4k bluray diskler 66gb ve 100gb olmak üzere 2 çeşit olacak.Yani 4k bluray filmler çıktığında mantıken maksimum 100gb olabilir filmin boyutu çünkü 4k bluray diskin kapasitesi o kadar olacak.Ayrıca saniyede 108megabit veriye izin verecek.1080p bluray filmlerde maksimum bitrate 40megabit iken 4k bluray filmlerde 108megabite kadar çıkabilecek.Yani sonuç olarak 100gb aşmayacak filmlerin boyutu o konuda haklısınız.Konu hakkında daha fazla bilgi almak isteyenler için http://www.digitaltrends.com/home-theater/ultra-hd-blu-ray-specs-dates-and-titles/

Bluray diske bağımlı kalırlarsa 100gbı fazla aşamazlar evet.Ama ssd ya da hdd şeklinde satıllırsa çok daha büyük boyutlara çıkabilir filmler.Bence ortalama 100dklık bir filmin 100gb olması 4k standartları için yeterli değil.Bitrate'ten vs kısılıyordur.Bugün 1080p blurayler bile 50gb civarı.Hadi h265 sayesinde sıkıştırıyorsun boyuttan kazancın artıyor da burada 4 kat fazla çözünürlükten ve 100mbps gibi yüksek veri akışından bahsediyoruz.Bence 100gb 4k filmler için yeterli değil.Konu dışında sinema gösterim işinde olan bi arkadaş paylaşmıştı 4k filmler sinemaya gösterim için hdd olarak geliyormuş , boyutları da 300gb civarıymış.

Bence 100gb gayet yeterli olur neden diye sorarsanız birçok teknoloji yazarı 4k bluray filmlerin asıl olayının hdr olacağını söylüyorlar ve hdr teknolojisinin 4k çözünürlüğe göre filmin görüntü kalitesine daha fazla etki edeceğini söylüyor.Ayrıca boyuta çok takılmamak lazım bitrate önemli ki 40 dan 108 megabite çıkmış.Yanlış hatırlamıyorsam h265 nin 264 e göre yüzde 40 daha efektif bir sıkıştırma tekniği olduğunu diyordu bir makale.Son olarak netflix 4k dizilerinin bitrate değeri 15megabit yani bana göre bu değerler gayet yeterli olacaktır ve hdr ,10bit ve daha geniş renk gamutu ile 4k bluray filmler çok güzel gözükeceklerdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akengin69

Bence 100gb gayet yeterli olur neden diye sorarsanız birçok teknoloji yazarı 4k bluray filmlerin asıl olayının hdr olacağını söylüyorlar ve hdr teknolojisinin 4k çözünürlüğe göre filmin görüntü kalitesine daha fazla etki edeceğini söylüyor.Ayrıca boyuta çok takılmamak lazım bitrate önemli ki 40 dan 108 megabite çıkmış.Yanlış hatırlamıyorsam h265 nin 264 e göre yüzde 40 daha efektif bir sıkıştırma tekniği olduğunu diyordu bir makale.Son olarak netflix 4k dizilerinin bitrate değeri 15megabit yani bana göre bu değerler gayet yeterli olacaktır ve hdr ,10bit ve daha geniş renk gamutu ile 4k bluray filmler çok güzel gözükeceklerdir.

Hdr filmlerin tam hakkını verebilmek için Hdr Tv-Monitor kullanmak gerekiyor.Onlar da tam olarak girmedi piyasaya.Herşey bi rayına otursun anlarız neyin ne olduğunu.

• Filmlerin aslında sadece bir bölümü gerçek 4k degildir.Yani 4k'dan daha düşük çözünürlükler mevcuttur diyebiliriz.Mad max fury road 4k blu ray formatında çıkıyormuş daha saçma bir haber duymamıştım nasılda kandırıyorlar milleti.Filmin çekim çözünürlügü 2.8k ve 1080p (1080p bazı sahneler) olurken 4k demeleri yalandan öte degildir.Analog olarak çekilseydi çözünürlügü yükseltmek mümkün olurdu ama dijital sınırlamalar olunca bu mümkün degildir.Ayrıca bir sürü 2.8k film 4k blu ray formatında satılacakmış.
    IMDB'den alıntı
    Mad Max: Fury Road
    Cinematographic Process
    - ARRIRAW (2.8K) (source format)
    - ProRes 4:2:2 (1080p/24) (source format)
    - Digital Intermediate (2K) (master format)
    Burada önemli olan (2.8k source format) yazısına dikkat etmek çünkü filmin büyük bölümü bu çözünürlükte çekilmiştir.Gelecekte 4k blu ray disc almadan önce iyi araştırmanızı öneririm.IMDB'den filmlerin specification bölümünden önce çekim tekniklerini inceleyelim o zaman alalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 1 Mart 2016; 20:01:27 >

• 4K umarım 3D ye benzemez
  • Bir yanlışı düzelteyim sizlere. Bakmanız gereken kısım master format degildir kaynak önemlidir sakın yanılmayın.Kaynagın kalitesi yüksek olunca master işlemininde kalitesi yükseltilebilir.Mesela film 35mm çekilmiş ise 2k 4k yada maksimum 6k olarak kopyalamak bile mümkün (6144×4668).Anlayacagınız kaynagın maksimum kalitesine göre 4k 6k 8k vs olarak işlemek mümkün aksi taktirde dediginiz gibi upconvert etmek gerekir ki bu da gerçek çözünürlügü ifade etmez.

• HEVC_H.265

• Vallahi film boyutlarını gördükçe 4K teknolojisi patlayacak gibi geliyor bana. Ya da 4K dan fazlası 8k vs pek düşünülmeyecek. Bugün iyi kalite bir 1080p rip film bile en az 15gb, kalitesine göre boyutta bluray 'e yaklaşıyor. Geçen bir 50GB film indirsem mi acaba dedim ama sonra üşendim :)

Türkiye için biraz patlamış bir teknoloji 4K ama sınırsız ve yüksek hızda interneti olan ülkeler için online bile izlenebilir çatır çatır. Ben daha TTnet ile 720p yi zor izliyorum youtube 'dan :) Legal yollarla izlemek istesen bile netten ulaşmak zor.

Bluray 4k oynatıcı desen zengin işi onlarda. Kim bilir kaç paradır, TR de satılan 4K uydu alıcıları şu anda 1000tl civarındayken. (bluray oynatıcılar hakkında pek bilgim yok gerçi)

USB den hevc desteği sunan her tv de bu 4K hrd vs cart curt destekliyorsa bir ara kotaya kıyıp deneyebilirim evde, hafif riplenmiş halleri çıkar herhalde 50 60gblık :)

• Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Şu an bir tane 4k bluray player var piyasada o da 400 dolar mı ne.Zaten biraz zengin işi bluray film almak bizim gibi ulkelerde dolar kurunu düşünürsek.2015 yılında satılan çoğu tv de hdr desteği yok ne yazık ki.En üst model tvlerde olabiliyor hdr.2016 yılı modellerinde ise hdr daha yaygın olacak.Benim kotam 250 gb ama 1080p bluray bir filmin 30-40gb olduğu düşünülürse benim kota bile kurtarmıyor durumu.Dediğim gbi 4k izlemek bedava olmayacak ne yazık ki.Şu an trt 4k kanalı var ücretsiz izlenebilen ama o da sürekli aynı yayınların tekrarını veriyor diyorlar.Digitürk geçerse geçer yakın zamanda 4k yayınına tabi paralı olur.Ulusal kanalların geçmesi ise benim fikrime göre en az 5 yılı bulur.Buradaki bazı arkadaşlar bluray filmleri indirip izliyordu ama 4k filmlerin boyutunu görünce kimsenin cesaret edeceğini sanmıyorum indirmeye.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.