Şimdi Ara

Hiremco RockTek Gx1 Yeni Ai yapay zeka Android Tv Box

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
7
Favori
1.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Özelliklerini yazmıyorum, sadece birkaç günlük kullanıcı deneyimimi paylaşıyorum

Skyworth digital firmasının RockTek için ürettiği Hiremconun ülkemiz de satışa sürdüğü Gx1 i birkaç gündür kullanıyorum.. ATV12 ile geliyor. Realtek işlemci ve Mali G57 gpu kullanıyor.

Mali G57 ve realtek işlemci sayesinde cihaz görüntü ve ses olarak çok iyi. Kodi arayüzü 4k ve Hd seslerin hepsini destekliyor. 1000 mbps gigabit fibernet kullanıyorum Wifi 6 ile 450-500 mbps arası hız alıyorum. Ağ içi hızı ise 1200 mbps civarı. ( aynı ağa bağlı cihazların birbirleriyle olan iletişim hızı ) Ethernet adaptörü ile usb 2.0 portundan 300 mbps civarı hız alınabiliyor. Auto frame var . Stream, wifi veya usb 2.0 ile hdd ile kodi den 90gb medya oynatımında bile takılma, frame atlama gibi bir sorun yok. Görüntü kullandıgım Dune hd Solo 8k ya yakın Z9x ile birbirine çok yakındır. Ai görüntü işleme ve upscale iyi çalısıyor. Stream görüntü kalitesi nvidia shieldden daha iyi, apple tv ile de aynı olabilir, belki daha iyi.

Bunlar iyi yönleri, kötü yönleri ise Hdr oto çalısmıyor.

Hdmi çıkış hangi hdr modundaysa bütün medyaları o formatta oynatıyor. Örneğin Dolby vision modunda ise arayüz dahil dv oluyor. Netflixden hdr veya sdr film açsanız dahi dolby vision olarak oynatıyor. Ya da tersi Hdr veya Sdr ayarlıysa bütün medyaları bu formatta oynatıyor. Hangi hdr modundaysa manuel olarak ayarlanmazsa, o modda takılı kalıyor. Cihaz bu şekilde kullanmak, bütin hdr formatlarını destekleyen tv si olan için biraz zorlayıcı olabilir. Her seferinde manuel ayarlamak lazım, bu da bu da sinir bozucu bir durum. Yazılım olarak düzeltilmesi lazım ama Skyworth bu konu da biraz ağır bir firma. Gfn ve xbox cloud da cihaz da donma problemi var.

Gx1 den oynatılan, 4k medyaların görüntüsü ekliyorum.

Telefondan çekim kaynaklı resimler canlı gördüğümle aynı değil. Gerçeği çok daha iyi ve net.

Mert Temizerin incelemesini de ekliyorum.

Hiremco RockTek Gx1 Yeni Ai yapay zeka Android Tv BoxMert Temizeryoutube
    #merttemizer #androidbox #rocktek #işbirliği #satışortaklığı #reklam Rocktek markasının Gx1 modeli uzun süredir beklediğim bir modeldi. Çünkü farklı bir işlemci, farklı bir grafik yongası ve ai özellikleriyle dikkatimi çekmişti. Cihazı yurtdışından sipariş vermiştim ama Hiremco'da görünce siparişimi iptal ettim ve hemen aldım.  Satın alma linki - https://www.hiremco.com.tr/urun/rocktek-gx1-ai-yapay-zeka-android-tv-box Blog yazısı - https://merttemizer.com/2025/01/18/dunyanin-ilk-yapay-zeka-destekli-android-box-rocktek-gx1-incelemesi/ Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın: https://www.youtube.com/channel/UCEsOZOhNkjMR8vpfU_mh27g/join
    https://youtube.com/watch?v=JR-84qvlusY&si=naDUGcTORa0wqzfj

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bitsede gitsek mi -- 20 Ocak 2025; 14:7:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilgi için teşekkürler. Bazı youtube kanallarda çok abartılı anlatılınca neredeyse sıparış verecektim. Normal hd görüntüleri uhd ye dönüştürdüğünü anlatıyorlar. Sizin yazınız çok yararlı oldu. Fiyatta çok abartılı geldi. Piyasaya rakipler girerse fiyat normale düşer diye düşünüyorum.

İyi akşamlar.

• Hocam hdr meselesini varsa diğer sorunları rocktek 'e yazar mısınız, ne yanıt verilecek.

• Durumu video ya da çektim, hiremco ve üretici skyworth digitale iletildi. Konudan haberleri var. İlgilenecekler belirttilerde, skyworth yazılım konusunda ağır bir firma ne zaman çözülür bilemiyorum.

HB üzerindende firmaya yazdım.

• mamoste1 kullanıcısına yanıt

Ai yapay zeka ile görüntüyü işleme ve upscale özelliği var.

Bu konuda çok iyi diyemem ama belirli bir miktar iyileştirme ve yükseltme yapabiliyor.

• bir de bunun RockTek G2 4K modeli var arasında ki fark nedir?

• Ben de cihazı yeni aldım 2 gündür test ediyorum. Eski bir Nvidia Shield Pro kullanıcısı olarak cihazı çok beğendiğimi söyleyebilirim. Nvidia kadar olmasa da AI upscale özelliği de gayet başarılı. Dolby ve diğer HDR modları arasındaki geçiş sorunu düzeltildiği zaman hem yetenekleri hem de fiyatıyla dört dörtlük olacaktır. Bir de böylesine güzel bir cihazda USB 3.0 olmaması canımı sıktı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bitsede gitsek mi B kullanıcısına yanıt

Homatics box r 4k plus ile karşılaştırınca görüntü kalitesi nasıl geldi hocam size. Arayüz, video oynatma yeteneği vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mu5tafa -- 21 Ocak 2025; 21:46:28 >
  • mu5tafa kullanıcısına yanıt

Homatics de amilogic islemci, Mali G31 gpu var. Gx1 de realtek işlemci ike Mali G57 gpu var.

Bende ikiside var, Gx1 çok üstün görüntü olarak.

Gx1 arayüz ćok hızlı, akıyor cihaz.

• BABA kullanıcısına yanıt

Gx1 ağdan wifi ile nas dan sorunsuz akıcı oynatıyor.

Usb 2.0 porta da 5 tb 2.5 hdd taktım orada da herhangi bir takılma yok.

Usb porta adaptörsüz hdd takmayı düsünenler, original adaptörü 12v 1 amp. onu 12v 2 amp kaliteli bir adaptörle değisirse. Sıkıntı yaşamadan kullanabilir.

• m184 M kullanıcısına yanıt

Ozelliklerini netten karşılastırabilirsin.

Gx1 daha hızlı, görüntü daha iyi.

G2 Atv, Gx1 google tv.

• Hiremco web sayfasında vade farksız 6 taksit avantajı. Bende yarın sıparış vermeye karar verdim. Nvidia sheld pro,apple 4k,Nokia 8010,dream mini 4k , Gtcombo dan sonra arşive

RockTek GX1-AI Yapay Zeka Android Tv Box ekliyorum.

• mamoste1 kullanıcısına yanıt

Hiremco web iptal iade de sıkıntılı, Hb de aynı fiyata 3 taksit sorunsuz alışveriş olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bitsede gitsek mi -- 22 Ocak 2025; 1:12:23 >

haklısınız Hb sorunsuz. Ülkemizde herşeyin çivisinin çıktığı,köşe başlarında çakalların siperde beklediği bir dönemde, Hb super çalışıyor. İadeyı gelıp adresten alıyor.teslimat akşamı para iadesi,daha ne olsun...

Bu konuyu takip ediyorum hocam. Bir mail update gelir ise belirtiniz.

• Hdr auto sorunu acil çözülecek gibi gözükmüyor.

Benim kullanım konforumu etkiliyor. İade süresi dolana kadar beklerim olmazsa iade edilecek mecburen.

Daha sonra bir gelişme olursa buradan yazarım.

2025 yılı içerisinde çıkacak yeni lisanslı cihazlar var.

İmkan olursa onları da test eder yazarım.

Amilogic S928X işlemcili, 8K lisanslı cihaz çıkacaktı ama sanırım ya ertelendi ya da iptal oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bitsede gitsek mi -- 23 Ocak 2025; 12:20:53 >
  • Kullanan arkadaşlar homatics box r 4k plus 4/32 - rocktek gx1-aı yapay zeka android tv box hangisini tavsiye edersiniz fiyatlar birbirine yakın. Ben birisini almayı düşünüyorum. karşılaştırmalara baktım ama yine de kullananlardan fikir bekliyorum.

• osman tur O kullanıcısına yanıt

Hangi tür medya ile kullanmak istiyorsun. Kullandıgınız tv neydi, görüntüye önem veriyormusunuz.

Kriterlerinize göre secim yapmak lazım.

• iptv +yasal bazı abolenikler EXXEN gibi, hız, stabil çalışma ve tabiki görüntü kalitesi

• Merhaba arkadşlar xiaomi tv box kullanıyorum.Samsung 4k tv aldığımdan tv box da 4k destekli olacak şekilde degiştirmek istiyorum.tv boxa kurmuş oldugum apk lar ile film dizi izliyorum.RockTek Gx1 yapay zeka ile görüntü kalitesini artırdığını duyunca doğrusu heycanlandım.Bu konuda ne kadar iyi bana bilgi verirmisiniz.Apk larda şu ana kadar hep 1080 izledim.Bu cihazla görüntü kalitesi gerçekten çok fark edecekmi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.