Hiremco RockTek Gx1 Yeni Ai yapay zeka Android Tv Box
Özelliklerini yazmıyorum, sadece birkaç günlük kullanıcı deneyimimi paylaşıyorum
Skyworth digital firmasının RockTek için ürettiği Hiremconun ülkemiz de satışa sürdüğü Gx1 i birkaç gündür kullanıyorum.. ATV12 ile geliyor. Realtek işlemci ve Mali G57 gpu kullanıyor.
Mali G57 ve realtek işlemci sayesinde cihaz görüntü ve ses olarak çok iyi. Kodi arayüzü 4k ve Hd seslerin hepsini destekliyor. 1000 mbps gigabit fibernet kullanıyorum Wifi 6 ile 450-500 mbps arası hız alıyorum. Ağ içi hızı ise 1200 mbps civarı. ( aynı ağa bağlı cihazların birbirleriyle olan iletişim hızı ) Ethernet adaptörü ile usb 2.0 portundan 300 mbps civarı hız alınabiliyor. Auto frame var . Stream, wifi veya usb 2.0 ile hdd ile kodi den 90gb medya oynatımında bile takılma, frame atlama gibi bir sorun yok. Görüntü kullandıgım Dune hd Solo 8k ya yakın Z9x ile birbirine çok yakındır. Ai görüntü işleme ve upscale iyi çalısıyor. Stream görüntü kalitesi nvidia shieldden daha iyi, apple tv ile de aynı olabilir, belki daha iyi.
Bunlar iyi yönleri, kötü yönleri ise Hdr oto çalısmıyor.
Hdmi çıkış hangi hdr modundaysa bütün medyaları o formatta oynatıyor. Örneğin Dolby vision modunda ise arayüz dahil dv oluyor. Netflixden hdr veya sdr film açsanız dahi dolby vision olarak oynatıyor. Ya da tersi Hdr veya Sdr ayarlıysa bütün medyaları bu formatta oynatıyor. Hangi hdr modundaysa manuel olarak ayarlanmazsa, o modda takılı kalıyor. Cihaz bu şekilde kullanmak, bütin hdr formatlarını destekleyen tv si olan için biraz zorlayıcı olabilir. Her seferinde manuel ayarlamak lazım, bu da bu da sinir bozucu bir durum. Yazılım olarak düzeltilmesi lazım ama Skyworth bu konu da biraz ağır bir firma. Gfn ve xbox cloud da cihaz da donma problemi var.
Gx1 den oynatılan, 4k medyaların görüntüsü ekliyorum.
Telefondan çekim kaynaklı resimler canlı gördüğümle aynı değil. Gerçeği çok daha iyi ve net.
Mert Temizerin incelemesini de ekliyorum.
SONY STR-DN1080 - DUNE HD SOLO 8K - FİRE TV MAX 2 - SONY 85 XH9096 - NOKİA 8010 |
Son Giriş: 4 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 5 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.111
İkinci El Bölümü Mesajları: 86
Konularının görüntülenme sayısı: 20.715 (Bu ay: 359)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 414 (Bu hafta: 2)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Ev Elektroniği ve Elektrikli Ev Aletleri