Şimdi Ara

AVR Hakkında uzmanlardan yardım... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
2.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: {PeGaSuS}

Denon 1910 özelliklerinde daha uygun fiyatlı bir avr tercih etmem gerekse ne önerebilirsiniz? Benim için gerekli olan şeyler 7+1 ses,en az 4hdmi giriş,analog yayınları 1080p upscale yapabilme yeteneği..Çok kuvvetli bir şeye ihtiyacım yok,dediğim gibi sesi zaten çok fazla açamıyorum apartmanda oturduğumdan ötürü..Düşük sesde temiz bir ses versin yeterli..

Pioneer VSX-919 1.300 tl 12 taksit
    Pioneer VSX-1019 2.200 tl 12 taksit

pioneer avr kendi aralarında kıyasla
    http://www.pioneer.eu/eur/products/42/98/405/overview.html

quote:

Orijinalden alıntı: 0sedan

Net 4 adet fark şunlardan ibaret yani 1019 un ekstraları şöyle

- 1080p videp UP SCALİNG Yani görüntü yükseltme özelliği ( 919 da yok )
    - Analok Kaynakları HDMI bağlantıya çevirme UP CONVERTE ( 919 Da yok )
    - HDMI giriş sayıdı 1019 da 4 / 919 Da ise 3 adet
    - Coaxical bağlantı 1019 da 2 / 919 da 1 adet ...

Yukarıdaki özellik farklılıklarından coaxical bağlantı sayısı benim açımdan pek önem arzetmemekte fakat diğer 3 özellik yeni nesil bir avr için önemli özelliklerdir . bu iki model arasında seçim yapacak kullanıcıların buna mutlaka dikkat etmesi gerek ...

Yukarda belirttiğim fiyat 0sedan adlı arkadaşın bana verdiği fiyat. (Fiyatı aldığım tarih 4 Kasım 2009)
    Kendisi bu işin içinde olduğu için daha iyi yardımcı olur

• quote:

Orijinalden alıntı: greenk

quote:

Denon 1910 özelliklerinde daha uygun fiyatlı bir avr tercih etmem gerekse ne önerebilirsiniz? Benim için gerekli olan şeyler 7+1 ses,en az 4hdmi giriş,analog yayınları 1080p upscale yapabilme yeteneği..Çok kuvvetli bir şeye ihtiyacım yok,dediğim gibi sesi zaten çok fazla açamıyorum apartmanda oturduğumdan ötürü..Düşük sesde temiz bir ses versin yeterli..

Pioneer VSX-919 1.300 tl 12 taksit
    Pioneer VSX-1019 2.200 tl 12 taksit

Yukarda belirttiğim fiyat 0sedan adlı arkadaşın bana verdiği fiyat. (Fiyatı aldığım tarih 4 Kasım 2009)
    Kendisi bu işin içinde olduğu için daha iyi yardımcı olur

Tamamda yukarda {PeGaSuS} arkadaşım "Denon 1910 özelliklerinde daha uygun fiyatlı bir avr tercih etmem gerekse ne önerebilirsiniz?" diye bir soru sormuş.

verdiğiniz 2 modelden vsx-1019 7*90 watt 8ohm özelliği ile Denon 1910 ayarında ama ne yazıkki fiyatı sizin verdiğiniz gibi daha pahalı,yani üstteki daha uygun sıkalasına girmiyor

{PeGaSuS} dostum denon 1910 için ne fiyat aldın ve AVR için ne fiyat ödeyebilirsin bunuda belirt ama anladığım 7*90watt 8ohm klasmanındaki AVR ler işinimi görecektir diyorsun.

Yanlız pcden farklı olarak her Amfinin ses karekteristiği farklıdır olayı devreye giriyor,

sana özellik olarak Onkyo,Denon,Yamaha önerebiliriz ama her ne kadar özellikleri yakın olsada hoparlörlerden çıkan ses farklı olacaktır.

Sen hemşerin tamerege ile irtibat kursana kendi deneyimli biridir sana yardımcı olacaktır diye umuyorum.

Belkide beraber dinletide yapma şansınızda olur.

• quote:

{PeGaSuS} dostum denon 1910 için ne fiyat aldın ve AVR için ne fiyat ödeyebilirsin bunuda belirt ama anladığım 7*90watt 8ohm klasmanındaki AVR ler işinimi görecektir diyorsun.

denon 1910 için 1530lira peşin fiyat buldum bir sitede Şefik hocam..Benim ayırabileceğim bütçede 1200 civarı max sanırım,belki biraz daha fazla..1 sene onu öderiz artık napalım (:

http://www.meteormarket.com/asp/show_stock.asp?product=14033

Pioneer VSX-919 da aklıma yatan bir model ancak 3hdmi olması,analog yayınları upscale yapamaması gibi dezavantajları olduğu için biraz daha soğuk bakıyorum bu ürüne..

Ayrıca Asefik dostumun söylemiş olduğu gibi 7*90watt 8ohm klasmanındaki AVRler işimi görecek benim fazlasıyla..Yüksek ses çıkış gücünden ziyade ekstra özellikler daha çok dikkat ettiğim hususlar avr konusunda..

• quote:

quote:

denon 1910 için 1530lira peşin fiyat buldum bir sitede Şefik hocam..Benim ayırabileceğim bütçede 1200 civarı max sanırım,belki biraz daha fazla..1 sene onu öderiz artık napalım (:

Pioneer VSX-919 da aklıma yatan bir model ancak 3hdmi olması,analog yayınları upscale yapamaması gibi dezavantajları olduğu için biraz daha soğuk bakıyorum bu ürüne..

Ayrıca Asefik dostumun söylemiş olduğu gibi 7*90watt 8ohm klasmanındaki AVRler işimi görecek benim fazlasıyla..Yüksek ses çıkış gücünden ziyade ekstra özellikler daha çok dikkat ettiğim hususlar avr konusunda..

dostum pm atıyorum...
    yalnız şu var,analog yayınların upscale edilme meselesi işin içine girince otomatik olarak fiyat
    yükseliyor.yani senin limitlerin içinde bu özelliklere sahip bir cihaz alman biraz zor gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zyvox -- 22 Ocak 2010; 9:37:38 >

• quote:

quote:

Denon 1910,Onkyo 607,Yamaha 765 i sınır olarak seçmelisin,bu ürünlerden seçtiğinin fiyatına göre kendi şartlarını zorlamalısın.

1200 tl fiyata göre ürün belirlemeye çalışırsan ödeyeceğin parayada yazık etmiş olursun

Özetle 1.500tl ve üstü bütçe oluşturmalısın,imkan dahilinde değilse beklemeni tavsiye ederim.

Sırf AVR alınacak diye çok zayıf bir avr almanı istemem,biraz uzun vadeli düşünmek lazım....

• evet upscalling işin içindeyse sınır bu amfiler olmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asefik

Tamamda yukarda {PeGaSuS} arkadaşım "Denon 1910 özelliklerinde daha uygun fiyatlı bir avr tercih etmem gerekse ne önerebilirsiniz?" diye bir soru sormuş.

verdiğiniz 2 modelden vsx-1019 7*90 watt 8ohm özelliği ile Denon 1910 ayarında ama ne yazıkki fiyatı sizin verdiğiniz gibi daha pahalı,yani üstteki daha uygun sıkalasına girmiyor

Vsx-1019 7 X 140w üstüne cihaz 2000 tl ve 12 taksit imkanı var.
    1080p Upscaling yapabilme istemese vsx-919 al 1300 tl 12 taksit. Bence çok iyi vsx-919'da da 7 x 140w
    Fiyat performans açısından bu 2 ürün gayet mantıklı tercih olucaktır.

• quote:

quote:

1080p Upscaling yapabilme istemese vsx-919 al 1300 tl 12 taksit. Bence çok iyi vsx-919'da da 7 x 140w

90 değilde 95 wattmış şimdi baktım pdfsini indirip ama 140watt ne alaka sen cevap yazarken daha 8 ohm 6 ohm olayından haberin yok galiba

senin verdiğin değerler 6 ohm değerleri yani 7*140 watt 6 ohm - 7*95 watt 8 ohm bu ikiside doğru pioneer için,

avr lerin 6 ohm değerleri her zaman yüksektir,bu 6ohm değerlerini özellik olarak kullanamayız anlamına gelmez,

ama {PeGaSuS}'un hoparlörleri 8 ohm olduğu için 8 ohm değerleri üzerinden konuşalım...

artı bahsi geçen kişi 1.200 tl lerden bahsediyor limit olarak biz rica ediyoruz 1.500tl ye çıkta güzel bir şey al sen 2000tl 12 taksit diyorsun...

2000tl verdikten sonra biraz daha verir onkyo 807 alır ama ne gerek eldeki hoplar 60-70watt

• quote:

quote:

quote:

90 değilde 95 wattmış şimdi baktım pdfsini indirip ama 140watt ne alaka sen cevap yazarken daha 8 ohm 6 ohm olayından haberin yok galiba

senin verdiğin değerler 6 ohm değerleri yani 7*140 watt 6 ohm - 7*95 watt 8 ohm bu ikiside doğru pioneer için,

avr lerin 6 ohm değerleri her zaman yüksektir,bu 6ohm değerlerini özellik olarak kullanamayız anlamına gelmez,

ama {PeGaSuS}'un hoparlörleri 8 ohm olduğu için 8 ohm değerleri üzerinden konuşalım...

artı bahsi geçen kişi 1.200 tl lerden bahsediyor limit olarak biz rica ediyoruz 1.500tl ye çıkta güzel bir şey al sen 2000tl 12 taksit diyorsun...

2000tl verdikten sonra biraz daha verir onkyo 807 alır ama ne gerek eldeki hoplar 60-70watt

Konu ile hiç alakası yok ama yanlış ifade edilmiş bir şeyi düzeltmek istedimki, alım yapacak arkadaşlar yanlış yönlenmiş olmasın.

Avr lerin değil her amfinin(güç katının) 6 ohm'da ürettiği watt değerleri daha yüksek ohmajlara göre yüksek, daha düşük ohmajlara göre daha düşüktür. Hoparlörün ohmajı ile avr veya stereo amfinin ohmajının aynı olması veya paralellikte benzer değerlerden bahsediyor olmak ne tek başına, nede bir bütün data seti içinde belirleyici değil.

• Yanlış ifade etmiş olabilirim...yukarda yazıyı yazma sebebim şudur...

konusu geçen amfilerin pdflerinde şöyle yazıyor.

onkyo 807 8ohm 7*135 iken 6ohm 7*180 watt

denon 1910 8ohm 7*90 iken 6ohm 7*125watt

pioneer 1019 80hm*95 iken 6ohm 7*140 watt

@greenk,sürekli 6ohm 7*140watt değerlerini vsx-1019 için verip bu amfiden bahsedince,konuya başlarken verilen denon 8ohm 7*90 watt zayıf görülecek.

Aynı ohm değerlerindeki watt özelliklerini verelimi anlatmaya çalıştım,araya hakim olmadığım konudan birkaç yanlış şey serpmiş olabilirim.

Amfilerin pdflerinde her zaman 8ohm değerlerini bulma şansımız var,bu daha önemli bir standartmıdır bilmiyorum ama sony ve yamaha 6 ohm değerlerini özellik olarak site veya pdflerinde ben bulamadım.

O yüzden ben 8ohm özelliklerini verdim sizde tavsiye ettiğiniz cihazın 8ohm özelliklerini verinde insanların kafası karışmasın anlamında idi yazılan yazı...

Yukardaki 3 avrnin amfi güçlerinindende 6ohm 8ohm güç farkı anlaşılmaktadır.

• Başka bir örnek,

@Altanpsx Bey sizin Onkyo 876 mesela, 8ohmda 140*7 iken 6ohmda 7*200watt yazıyor pdfsinde...

Şimdi diyelim yamaha rx-v1900 ile onkyo 876 arasında alma konsunda kalan kişiye şöyle dersek doğru olurmu?

Onkyo 7*200watt yamaha rx-v1900 7*130 watt oknkyo çok güçlüymüş sen onkyoyu al...

Benim yukarda anlatmaya çalıştığım sadece buydu üstüne eklediklerim gereksizdi...

overclock işlerinden Türkiye takımı,yok süper pi Türkiye rekoru yok 3dmark rekoru vs tam kurtarmışken bu bölümede takılmam artık gereksiz olmaya başladı benim için!!!

Herkese elindeki sistemle mutlu mesut yaşam diliyorum....
  • Dostlar şiddetle bu güç değerlerine çok ta fazla takılmamanızı öneriyorum.
    Zira elimdeki marantz Sr5001 ile Ahmet ten aldığım Onkyo 875 i kısmet kıyasladığımda..
    (bu arada PDF lerde Marantz 8ohm:90W - Onkyo 8ohm:140W yazıyor.)
    Aradaki güç farkının beklediğimden çook daha az olduğuna şahit oldum. Bu değerlerin neye göre ve nasıl hesaplandığı muamma.

Arada güç farkı yokmu elbet var ama tahmin ettiğim kadar yada yüksek beklentilerime cevap verecek kadar bir fark değil. Yani biri 90 mış diğeri 100 müş çokta takılmayın derim. Marantz 90W değeri cidden 90W olmalıki şimdiye kadar kıyasladığım bir çok amfideki değerleri yerle bir ediyor.
    Bu güç değerleri içindeki tecrübem şimdiye dek gerçeğe yakınlık açısından yamaha ve marantz ı bir adım öne geçirdi diyebilirim.
    Bir çok kişinin burun kıvırdığı 90W lık marantz ın ürettiği güç cidden şaşırtıcı. Ki.. ben 6ohm luk hop. kullanıyorum ve bu deger 110W olarak gözüküyor. Onkyo da ise 6 ohm değer 170W olarak gözüküyor.

Bu yazımdan farklı sonuçlar çıkarmaya çabalayanlarda olacaktır Yanlış anlaşılmasın şu iyi bu kötü kıyaslaması değildir yaptığım.
    Sadece aradaki 3er 5 er sayı farkları amfi seçiminde tek kriteriniz olmasın önerisidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oronra -- 24 Ocak 2010; 13:19:28 >

• quote:

1080p Upscaling yapabilme olucak hertürlü giriş çıkış olucak tüm ses kodeklerini çözücek watt'ı yüksek olucak, sıfır olucak, garantili olucak, taksit olucak o olucak bu olucak da kusura bakmayında fiyatı 1000 tl olmaz.
    2000 tl avr alsam vsx-1019 olurdu.

• @tamerege

quote:

dostum pm atıyorum...
    yalnız şu var,analog yayınların upscale edilme meselesi işin içine girince otomatik olarak fiyat
    yükseliyor.yani senin limitlerin içinde bu özelliklere sahip bir cihaz alman biraz zor gibi.

pm gelmedi hocam bir daha atabilirseniz memnun olurum..

@greenk

quote:

1080p Upscaling yapabilme olucak hertürlü giriş çıkış olucak tüm ses kodeklerini çözücek watt'ı yüksek olucak, sıfır olucak, garantili olucak, taksit olucak o olucak bu olucak da kusura bakmayında fiyatı 1000 tl olmaz.

watt yüksek olucak demedim o nereden çıktı anlamadım..Konuyu okumamışınız belliki,apartman dairesinde oturup sesi çok fazla açamadığım için yüksek sesten ziyade multimedya özellikleri benim için daha önemli diye belirtmiştim..

Sıfır olucak garantili olucak vs diye bir isteğimde yok açıkcası,çünkü ikinci el forumlarında da çok aktif olarak bulunuyorum ve çoğu ihtiyacımı buralardan karşılıyorum..Hatta harmony 890 kumandayı 120tl gibi komik bir rakama almıştım,ikinci elle aram çok iyidir yani (:

-----------------

http://www.blu-ray.com/community/?action=&page=21

Buradaki sistemlerden yola çıkarak oldukça fazla bilgi sahibi oldum..Kule tipi yada kaba görüntülü hoparlör istemeyen yada bütçeleri yetmeyen kullanıcılarda benim yapmak istedeiğim gibi z5500 yada creativenın efsanevi megaworks uydularını avrlere bağlayıp kullandıklarını gördüm..

• {PeGaSuS} amfiyi kullanım amacını ve hangi cihazları bağlayacağını yazarmısın lütfen.
    Daha önce yazdıysanda ben kaçırdıysam affola.

Şu sebepten soruyorum ki..
    istedeğin özellikleri ayırdığın bütçe dahilinde bulmak cidden güç. Bu sebeple hangi özelliği nerelerde kullanıcağına göre belki yorum yapıp, şu özellik senin için olmazsa olmaz değil bundan vazgeç diyerek maliyeti düşürebiliriz diye düşünüyorum.

WD bağlıyken upscale yapabilmesi özelliği bence elzem degil, ama TV seyredeceksen faydalı olabilir.
    Yeni nesil sesleri elinde kaç adet kaynak var? Eminimki kullandığın Z5500 hop. ile TrueHD vs DD farkı %5 i geçmez.

Kısacası anlatmaya çalıştığım şudur ki..
    Upscale yeni nesil ses vs. derken diğer komponentlerinde buna ayak uydurması icap eder. Eğer bu özelliklerde ısrarcıysan ve bütçende esnek degilse, ya istediğin cihazı istediğin fiyata bulana kadar bekleyeceksin. Yada bazı elzem olmayan özelliklerden feragat edeceksin.

Seçim senin dostun.
    Sevgiler..

• Sn. Asefik,

Dediğim gibi buradaki konu ile alakası yok. Sizi eleştirmek içinde yazmadım. Sadece yanlış ifade edildiğini bildiğim bir noktayı düzelttim.

Sorunuza gelince tabiki iki amfi karşılaştırması yaparken, aynı ohm yani dirençte ürettikleri güçleri karşılaştırmak lazım. Ancak amfilerin nominal empedansı cinsinden bu güç üretimlerini vermek olağan bir yaklaşım, üreticilerde bunu böyle veriyor.

Bütün bunların yanında avr ler sektörün en alt kalitedeki üretimleri olduğu için bu güç kavramını, aynı segmentteki iki avr yi karşılaştırırken bile çok ciddiye almamak lazım. Keza benim kullandığım Onkyo 876 kendisinden kaç kat pahalı olan stereo amfimden daha fazla güç üretiyor, hemde 7 kanalda birden. Güç üretimi, güç, antidamping, dirençlerdeki peak değerler, hoparlörlerin duyarlılığı ve ohmajları vs.vs. çok zor ve çoğu zaman denemeden görmenin, kağıt üstü değerlerin bir şey ifade etmediği konular.

• quote:

Orijinalden alıntı: Oronra

Dostlar şiddetle bu güç değerlerine çok ta fazla takılmamanızı öneriyorum.
    Zira elimdeki marantz Sr5001 ile Ahmet ten aldığım Onkyo 875 i kısmet kıyasladığımda..
    (bu arada PDF lerde Marantz 8ohm:90W - Onkyo 8ohm:140W yazıyor.)
    Aradaki güç farkının beklediğimden çook daha az olduğuna şahit oldum. Bu değerlerin neye göre ve nasıl hesaplandığı muamma.

Arada güç farkı yokmu elbet var ama tahmin ettiğim kadar yada yüksek beklentilerime cevap verecek kadar bir fark değil. Yani biri 90 mış diğeri 100 müş çokta takılmayın derim. Marantz 90W değeri cidden 90W olmalıki şimdiye kadar kıyasladığım bir çok amfideki değerleri yerle bir ediyor.
    Bu güç değerleri içindeki tecrübem şimdiye dek gerçeğe yakınlık açısından yamaha ve marantz ı bir adım öne geçirdi diyebilirim.
    Bir çok kişinin burun kıvırdığı 90W lık marantz ın ürettiği güç cidden şaşırtıcı. Ki.. ben 6ohm luk hop. kullanıyorum ve bu deger 110W olarak gözüküyor. Onkyo da ise 6 ohm değer 170W olarak gözüküyor.

Bu yazımdan farklı sonuçlar çıkarmaya çabalayanlarda olacaktır Yanlış anlaşılmasın şu iyi bu kötü kıyaslaması değildir yaptığım.
    Sadece aradaki 3er 5 er sayı farkları amfi seçiminde tek kriteriniz olmasın önerisidir.

bu konu benimde dikkatimi çekti. ve son nesil avr'lerde daha ayyuka çıkmış durumda 7 kanala birden 170 watt verebilmesi için o cihazın en azındanmasa kadar olması lazım. sanırım bazı cihazların hoparlörlere gönderdikleri watt değeri güç teknolojilerileri farklı ama tam bilimsel açıklamasını bilmiyorum.

bakarsak bazı cihazlar gerçek değerleri yazıyor. mesela harman'a bakın en kralı 70-80 watt.. arkadaşımın dediği gibi hakkıyla 7 kanala 100 watt veren sistem hatrı sayılır ağırlıkta ama bakıyorsunuz 3-4 kg cihazlar her kanala 100 watt verdiğini idda ediyor. bunların pazarlama stratajeside lcd tv'lerin contrast değerlerine döndü. ultra mega kontrast falan gibi..
    bu işin teknik ayrıntısını anlatabilecek bi usta varmı ?..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokayozyer -- 24 Ocak 2010; 16:59:26 >

• quote:

{PeGaSuS} amfiyi kullanım amacını ve hangi cihazları bağlayacağını yazarmısın lütfen.

istedeğin özellikleri ayırdığın bütçe dahilinde bulmak cidden güç. Bu sebeple hangi özelliği nerelerde kullanıcağına göre belki yorum yapıp, şu özellik senin için olmazsa olmaz değil bundan vazgeç diyerek maliyeti düşürebiliriz diye düşünüyorum.

WD bağlıyken upscale yapabilmesi özelliği bence elzem degil, ama TV seyredeceksen faydalı olabilir.
    Yeni nesil sesleri elinde kaç adet kaynak var? Eminimki kullandığın Z5500 hop. ile TrueHD vs DD farkı %5 i geçmez.

Upscale yeni nesil ses vs. derken diğer komponentlerinde buna ayak uydurması icap eder. Eğer bu özelliklerde ısrarcıysan ve bütçende esnek degilse, ya istediğin cihazı istediğin fiyata bulana kadar bekleyeceksin. Yada bazı elzem olmayan özelliklerden feragat edeceksin.

Seçim senin dostun.
    Sevgiler..

Teşekkürler ilgi ve alakan için Oronra..Sayayım o zaman neler bağlancak hangi sistemede bana uygun birşey bulalım hep birlikte (: Gerçi yukarda kaba taslak yazmıştım ama detaylı şekilde yazayım o zaman..

Tv olarak samsung 40a656 mevcut..Hdmi ile wd tv live,ps3 slim,xbox elite ve ebat olarak büyükçe bir kasa mevcut bu tvye bağlı olan..Ayrıca komponentle bağlı bir adet next2000de receiver mevcut ki asıl upscale olayını receiver için istiyordum zaten..Bütün bunlarıda harmony 890 ile kontrol etmekteyim..

Şu an hdmi'li bir avr sahibi olmadığım için hepsini optikten kullanıyorum ve etraf karıştı iyice bu yüzden..Çünkü pc,ps3,xbox,receiver,wd tv hepsininde görüntüyü hdmidan alıp sesi optikten almak zorundayım buda tek girişi olan z5500de büyük sıkıntı yaratıyor..

Benim asıl avr almak istememin amacıda hem görüntüyü hem sesi hdmi ile avrye verip görüntüyü ordan tvye taşımak..Seside avr'nin ayırıp hoparlöre vermesını istiyorum yoksa böyle optik kablo sök tak yapmaktan heba olduk (:

Optik bağlantı için switch mevcut bende ancak sadece 3 adet cihaz kontrol edilio ve yine manuel olarak idare ediliyor..Tam çin işi bir görüntüye sahip oldukları içinde kullanmak istemiyorum bu tür aletleri pek..Ayrıca kablo seçiyorlar ve seslerde takılmalar falan meydana gelebiliyor bu tür switchlerde..

Derdimi kısa ve öz olarak ancak bu kadar anlatabilirdim sanırım..İyice detaya girmeden son vereyim msjıma (:

• {PeGaSuS}

Hoparlör takımınız varmı?
    Yok ve z5500 ile kullanacaksanız
    Onkyo 607 size önerim(HQV sd yayınların upscale olayı zayıftır ama Kaynaktan gelen görüntüye dokunmadan TV ye akrarabilir)
  • quote:

quote:

{PeGaSuS} amfiyi kullanım amacını ve hangi cihazları bağlayacağını yazarmısın lütfen.

Seçim senin dostun.
    Sevgiler..

Teşekkürler ilgi ve alakan için Oronra..Sayayım o zaman neler bağlancak hangi sistemede bana uygun birşey bulalım hep birlikte (: Gerçi yukarda kaba taslak yazmıştım ama detaylı şekilde yazayım o zaman..

Tv olarak samsung 40a656 mevcut..Hdmi ile wd tv live,ps3 slim,xbox elite ve ebat olarak büyükçe bir kasa mevcut bu tvye bağlı olan..Ayrıca komponentle bağlı bir adet next2000de receiver mevcut ki asıl upscale olayını receiver için istiyordum zaten..Bütün bunlarıda harmony 890 ile kontrol etmekteyim..

Şu an hdmi'li bir avr sahibi olmadığım için hepsini optikten kullanıyorum ve etraf karıştı iyice bu yüzden..Çünkü pc,ps3,xbox,receiver,wd tv hepsininde görüntüyü hdmidan alıp sesi optikten almak zorundayım buda tek girişi olan z5500de büyük sıkıntı yaratıyor..

Benim asıl avr almak istememin amacıda hem görüntüyü hem sesi hdmi ile avrye verip görüntüyü ordan tvye taşımak..Seside avr'nin ayırıp hoparlöre vermesını istiyorum yoksa böyle optik kablo sök tak yapmaktan heba olduk (:

Optik bağlantı için switch mevcut bende ancak sadece 3 adet cihaz kontrol edilio ve yine manuel olarak idare ediliyor..Tam çin işi bir görüntüye sahip oldukları içinde kullanmak istemiyorum bu tür aletleri pek..Ayrıca kablo seçiyorlar ve seslerde takılmalar falan meydana gelebiliyor bu tür switchlerde..

Derdimi kısa ve öz olarak ancak bu kadar anlatabilirdim sanırım..İyice detaya girmeden son vereyim msjıma (:

Sevgili {PeGaSuS} tekrar merhaba,

Şimdi anladığım kadarıyla amfideki upscale olayını sadece next 2000 için istiyorsun. Faka şunu atlıyorsunki sana upscaleden ziyade up convert yapabilen bir cihaz lazım. Yani komponentle bağlı cihazı HDMI ye upconvert yapıp tek çıkıştan verebilmen lazım. Bunun içinde çok yukarda ve illa upscale yapabilen bir cihaz ihtiyacın aslında çokta yok. Sadece upconvert yapabilen bir cihaz işini görür.
    Zaten kullandığın player ve tv ninde upscale veya resim işleme yetileri mevcuttur.

Diğer konu ise ses ve görüntüyü HDMI üzerinden taşıyabilen bir HDMI özelliği. Bununda illa HDMI 1.3 olması icap etmez. HDMI 1.1 ve 1.2 de bunu yapabilir.

Bu kriterler doğrultusunda cebinide düşünerek bakacağın cihazda upscale den ziyade upconvert yetisi ve HDMI den hem sesi hem görüntüyü taşıyabiliyor olması yeterlidir. PS3 ünü, Xbox ını ve WD live ını bu amfiye bağlayıp. Amfinede Z5500 ün hop. lerini bağlayarak çözüme ulaşabilirsin.
    Hem amfiden Tv ye tek HDMI ile çıkmış olursun, hemde ps3, xbox ve WD live dan amfiye birer adet HDMI ile bağlantı kurmuş olursun.

Burdaki tek dez avantaj yeni nesil ses kodları olur. Bunuda ne kadar önemsiyorsun yada elinde kaç adet yeni nesil ses ihtiva eden kaynak var onu sorugulamak lazım. Zaten yeni nesil sesleri downmix ile DD yada DTS olarak alma şansında mevcut. Yani ses almayacağını düşünme, sadece TrueHD olarak değilde DD olarak yada DTS HDMA yerine DTS ses alırsın ama alırsın. Ayrıca daha öncede dediğim gibi z5500 ün hop. leriyle TrueHD, DD farkı %5 i geçmez, belki o kadar bile sezilmez. Elindeki imkanlar ve cebindeki kapital dahilinde şu an tek göz ardı etmen icap eden özellik olarak yeni nesil ses formatları diye görüyorum.
    Fakat nihai karar ve tercihler senin insiyatifinde tabiki.

Umarım anlatabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oronra -- 24 Ocak 2010; 18:46:35 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.