Şimdi Ara

AVR Hakkında uzmanlardan yardım... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
2.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Ahmet

{PeGaSuS}

Hoparlör takımınız varmı?
    Yok ve z5500 ile kullanacaksanız
    Onkyo 607 size önerim(HQV sd yayınların upscale olayı zayıftır ama Kaynaktan gelen görüntüye dokunmadan TV ye akrarabilir)

Hoparlör takımı ilk aşamada mali sebeplerden ötürü alamayacağım..1 sene kadar z5500 uydularını ve sub'ını kullanacağım..ONkyo 607 güzel cihaz ancak 1750 civarı fiyatı var bazı sitelerde..Daha uygun bir fiyata bulursam bunuda tercihlerimin arasına alıyorum..

@Oronra

quote:

Burdaki tek dez avantaj yeni nesil ses kodları olur. Bunuda ne kadar önemsiyorsun yada elinde kaç adet yeni nesil ses ihtiva eden kaynak var onu sorugulamak lazım.

Ps3 için bluray filmlere sahibim ,ayrıca 6tb civarı full film bulunmakta pcde riplenmemiş m2ts şeklinde...Gerekli olduğu takdirde pcden ati vga ile sesi bitstream olarak avrye çözdürmek istiyorum..Yeni nesil ses formatları olmazsa olmazım açıkcası..Dediğim gibi yüksek sesler wattler ilgimi çekmiyor benim sadece işimi görecek kapasitede ve yetisinde olsun yeterli benim için..

• {PeGaSuS} o halde Denon 19xx serilerine bakmanızı tavsiye etmek durumundayım.
    Hem kesenize uydurabilirsiniz hemde istediğiniz yeni nesil ses formatları desteğini ihtiva ediyor. Fakat alacağınız ürünün upconvert yetisini sorgulamanızda fayda var.

Aynı şekilde kesenize uygunsa onkyo 607 de düşünülebilir fakat upconvet konusundaki yetilerinden ne yazıkki bi haberim.

Konunun aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık benzemine girmemesi adına ya bütçe artırılmalı ya beklemeye geçilmeli yada aradığınız özelliklerden en ihtiyacınız olmadığına karar verdiğiniz özellik elenerek tercih yapılmalı. Gönül isterki tüm istediklerimiz bir arada ve kesemize uygun olsun ama ne yazıkki bu her daim mümkün olmayabiliyor.

Ör: Benim elimde 6tb lık arşiv yada m2ts formatında film yok ama elimdeki blueray filmlerdede hem HD sesler hemde DD yada DTS sesler mevcut, kullandığım marantz amfim yeni nesil sesleri desteklemediği halde son derece keyifle bu blueray leri izlediğimi anımsıyorum.

Yarın öbürgün WD live a yeni nesil ses formatlarını ihtiva eden bir FW geldiğinde amfinin yeni nesil ses desteği konusunda cebinizden çıkacak olan farka deyip deymeceğinide tekrar sorgulayın derim.

Sevgiler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oronra -- 24 Ocak 2010; 19:21:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: {PeGaSuS}

watt yüksek olucak demedim o nereden çıktı anlamadım..Konuyu okumamışınız belliki,apartman dairesinde oturup sesi çok fazla açamadığım için yüksek sesten ziyade multimedya özellikleri benim için daha önemli diye belirtmiştim..

Sıfır olucak garantili olucak vs diye bir isteğimde yok açıkcası,çünkü ikinci el forumlarında da çok aktif olarak bulunuyorum ve çoğu ihtiyacımı buralardan karşılıyorum..Hatta harmony 890 kumandayı 120tl gibi komik bir rakama almıştım,ikinci elle aram çok iyidir yani (:

Yok ben zaten işi abarttım sizin için demedim.
    Sizin isteklerinizi okumuştum zaten. Mesela bende isitiyorum wd player var hd kalitede ses almak istiyorum fakat çözücek cihaz yok. Vsx-1019 gayet ileriye dönük bir cihaz elbette pahalı gelebilir. Bana pahalı geliyor Ama hakkını verir.
    Şuan bile z5500 sesini sonuna kadar demiyorum biraz altında bile açamazsınız çünkü komşularınız rahatsız olur.
    Vsx araştırdığım diğer avr cihazlar arasında kendi sitesinde ses çözme konusu olsun giriş çıkış olsun gelecek vaad eden bir cihaz.

• z 5500 hakkında bişey geldi aklıma ; uyduları 5 kanala bağlayabilirsin ama subwofer'ı nasıl bağlayacaksınız. onun sub'ı dışartdan sinyal alamaz hatırladığım kadarı ile..
    yanlış hatırlamıyorsam sub dekodere kalın bi kablo ile bağlanıyor uydularda sub üzerindeki klipsli çıkışlara + - şeklinde bağlanıyor. uyduları avr'ye bağlayabilirsiniz ama sub'a nasıl sinyal vereceksiz avr'den ? sub'ı line in girişi şeklinde beslemek olanaksız.
  • kullandığınız z5500 bu şekilde bağlantılara sahipse uyduların fişlerini kesip tek tek acarak avr'ye bağlamanız lazım. ama sub için umut yok gibi görünüyor.

AVR Hakkında uzmanlardan yardım...
  • bu şekilde ise uçları açmanıza gerek kalmadan uyduları avr'ye bağlarsınız. ama sub konusu yine olumsuz. çünkü sub'ı single olarak kullanmanız imkansız.

• Pre-Out olan bir AVR alırsa
    Z5500 ü power anfi niyetine kullanabilir.

Örnek onkyo 707
    Veya Optic Yada coaxial çıkışlı bir AVR alarak ta power olarak kullanabilir z5500 ü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gökay-52

bu şekilde ise uçları açmanıza gerek kalmadan uyduları avr'ye bağlarsınız. ama sub konusu yine olumsuz. çünkü sub'ı single olarak kullanmanız imkansız.

Kullandığım z5500 ilk çıkan serilerden olduğu için arka soket yapısı böyle..Avrye uyduları bağlamak pek sorun olmucak inşallah bu şekilde olduğu için..

quote:

Pre-Out olan bir AVR alırsa
    Z5500 ü power anfi niyetine kullanabilir.

Yani her halükarda bir sub daha alıp sistemimde çift sub kullanabileceğimi anladım bu yazıdan (: pre-out özelliğinin tam karşılığı bu oluyor sanırım..

• Yanlış anlamışsın. Söylenmek istenen şu ki..

Amfiin arkasında 7.1 kanal için pre-out çıkışları olursa..
    Bu çıkışlardan Z5500 ün girişlerine bağlantı yaparak hem hop. takımına sahip olursun hemde subwooferın olur.
    Amfiden gelen sinyal Z5500 ün amfisinde güçlendirilerek çalınır. Z5500 den max. performans almış olursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: {PeGaSuS}

@tamerege

quote:

dostum pm atıyorum...
    yalnız şu var,analog yayınların upscale edilme meselesi işin içine girince otomatik olarak fiyat
    yükseliyor.yani senin limitlerin içinde bu özelliklere sahip bir cihaz alman biraz zor gibi.

pm gelmedi hocam bir daha atabilirseniz memnun olurum..

@greenk

quote:

1080p Upscaling yapabilme olucak hertürlü giriş çıkış olucak tüm ses kodeklerini çözücek watt'ı yüksek olucak, sıfır olucak, garantili olucak, taksit olucak o olucak bu olucak da kusura bakmayında fiyatı 1000 tl olmaz.

watt yüksek olucak demedim o nereden çıktı anlamadım..Konuyu okumamışınız belliki,apartman dairesinde oturup sesi çok fazla açamadığım için yüksek sesten ziyade multimedya özellikleri benim için daha önemli diye belirtmiştim..

Sıfır olucak garantili olucak vs diye bir isteğimde yok açıkcası,çünkü ikinci el forumlarında da çok aktif olarak bulunuyorum ve çoğu ihtiyacımı buralardan karşılıyorum..Hatta harmony 890 kumandayı 120tl gibi komik bir rakama almıştım,ikinci elle aram çok iyidir yani (:

-----------------

http://www.blu-ray.com/community/?action=&page=21

Buradaki sistemlerden yola çıkarak oldukça fazla bilgi sahibi oldum..Kule tipi yada kaba görüntülü hoparlör istemeyen yada bütçeleri yetmeyen kullanıcılarda benim yapmak istedeiğim gibi z5500 yada creativenın efsanevi megaworks uydularını avrlere bağlayıp kullandıklarını gördüm..

dostum tekrar attım pm ama gelmediyse buradanda yazayım telefon numaramı 0 533 600 03 26...

• Merhaba,

Ben tamamiyle baska birsey sormak ve dusucelerinizi, tecrubeleriniz ogrenmek istiyorum.
    Bu kadar kılı kırk yararak sectigimiz sonra para toparlayip evimizin en güzel kosesine koydugumuz AVR'lari elektrik problemlerinden nasil koruyoruz?
    UPS, regülator, akim koruyucular...??

Ben regulartor ve UPS'i beraber kullanma taraftariyim ama en iyi koruma yontemi nasil olmalidir ki?
  • http://forum.donanimhaber.com/tm.asp?m=37326769 link teki topik size yardımcı olabilir
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.