Şimdi Ara

Avrupa Birliği mobil operatörlerdeki dolaşım ücretlerini kaldırıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
0
Favori
2.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İngiltere'de yaşayanlar Türkçe bilmeyecek gibi bir kaide yok.
    En nihayetinde ben bir Türküm ve ana dilim de Türkçe. Evet, İngiltere'de yaşıyorum. Ne kadar İngilizce bilsem de bir İngiliz gibi olamam belki aynı şekilde bir İngiliz de ne kadar Türkçe bilirse bilsin benim gibi konuşamaz. İnanamayacağın derecede Türkçe bilen İngilizler de tanıyorum.

İngiltere'ye gel buyur beklerim.
    İngiltere hakkında detaylı bilgi almak isteyenler PM atsın.
  • ardaq kullanıcısına yanıt
    seni tutan yok. hemen vatandaşlık da veriyorlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz ab'de olsak sadece bizim vatandaş öder dolaşım ücretini, yabancıdan dolaşım ücreti de almazlar.

Örn. Bize Vize uygulayan ülkelerin vatandaşları tr girişlerinde vizesiz giriş yaptıkları gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: thedukeof

İngiltere'de yaşayanlar Türkçe bilmeyecek gibi bir kaide yok.
    En nihayetinde ben bir Türküm ve ana dilim de Türkçe. Evet, İngiltere'de yaşıyorum. Ne kadar İngilizce bilsem de bir İngiliz gibi olamam belki aynı şekilde bir İngiliz de ne kadar Türkçe bilirse bilsin benim gibi konuşamaz. İnanamayacağın derecede Türkçe bilen İngilizler de tanıyorum.

İngiltere'ye gel buyur beklerim.
    İngiltere hakkında detaylı bilgi almak isteyenler PM atsın.

Yok hocam benim hem anne hem baba tarafimdan akrabalarimin %90 i İsviçre Avusturya ve Fransa'da yaşıyor. Ve benim yaşıtım olan kuzenlerimden dolayı vs. alıştım bozuk konuşmalarına. Orda doğup büyüdükleri için normal bi durum yadirgamiyorum artik.

Sizin se Türkçenizin gayet düzgün olması ve karakterlere de dikkat etmeniz dikkatimi çekti o yüzden sonradan çıktığınızı düşünüp merak edip sordum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Felina. kullanıcısına yanıt
    Elimden geldiğince dikkat etmeye, unutmamaya çalışıyorum ama inan bana bazen en basit kelimeleri unutup açıp sözlüğe bakıyorum İngilizce-Türkçe olarak sonra kendime kızıyorum. People are shouldn't forget where they came from.
  • gelişmişlik böyle birşey.

• Eyyy AB bizi kıskanmaa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

1 GB icin adamlar 7.7 Euro oduyor 7.7 TL gibi dusunelim bizim turkcell bakalim

​Cepten İnternet Paketiniz yoksa, standart mobil internet tarifesi ile aynı fatura dönemi içinde, günlük 0-50 KB arası kullanımlarınız için sabit 1 TL, 50 KB - 100 MB arası için 6 TL, 100 MB üzeri kullanımlarınız için ise 0.0049 Kr/KB ile ücretlendirilirsiniz. Tarife ücretine tüm vergiler (%18 KDV ve %5 ÖİV) dahildir.

Hani bir video izlesen unutup gidip araba anahtari birakicasin

Onlar kontörü taneyle alıyorlar kardeşim.

• Ya ne enayi adamlar şu Avrupa'lılar değil mi ? Turkcell olasaydı en azında beş katı fiyat çekerdi, benim gibi insanlar şikayet ettiklerinde de "serbest piyasa gardeşim" diye savunanlar çıkardı. Türkiye'de şu adamların şu yaptığı hareketi neden yaptıklarını anlayabilecek kapasitede olan insan sayısı birkaç bini geçmez.

• I love BELGIUM

Je t'aime Belgium

• whatsapp, skype, viber gibi uygulamaların uluslararası sesli görüşmeyi ücretsiz yapma imkanı vermesi operatörleri son zamanlarda bir hayli zorlamaya başladı. Bu durumun karşısında daha fazla direnebilmeleri zor olduğundan roaming ücretlerini kaldırmaya başladılar.

• Hizmet gibi hizmet.
  • Biz de hala akk tartışalım

• quote:

​Cepten İnternet Paketiniz yoksa, standart mobil internet tarifesi ile aynı fatura dönemi içinde, günlük 0-50 KB arası kullanımlarınız için sabit 1 TL, 50 KB - 100 MB arası için 6 TL, 100 MB üzeri kullanımlarınız için ise 0.0049 Kr/KB ile ücretlendirilirsiniz. Tarife ücretine tüm vergiler (%18 KDV ve %5 ÖİV) dahildir.

Bu nasıl hesap?

6gb internet ve 10 saat konuşmaya 72 tl veriyorum.
  • Elbette teknoloji ve sanat istenilmeli ve alınmalı ama bazı yorumlarda oyle bir ifade ve hayranlık varki adamlar kertenkele deliğine girecek olsalar takip edecekler..

"Ey bu vatan gençleri! Frenkleri taklide çalışmayınız. Âyâ, Avrupa’nın size ettikleri hadsiz zulüm ve adâvetten sonra, hangi akılla onların sefahet ve bâtıl efkârlarına ittibâ edip emniyet ediyorsunuz? Yok, yok! Sefihâne taklit edenler, ittibâ değil, belki şuursuz olarak onların safına iltihak edip kendi kendinizi ve kardeşlerinizi idam ediyorsunuz. Âgâh olunuz ki, siz ahlâksızcasına ittibâ ettikçe, hamiyet dâvâsında yalancılık ediyorsunuz. Çünkü şu surette ittibâınız, milliyetinize karşı bir istihfaftır ve millete bir istihzâdır"(Bediuzzaman)

• quote:

Orijinalden alıntı: ø

quote:

Bu nasıl hesap?

6gb internet ve 10 saat konuşmaya 72 tl veriyorum.

Merhaba ,

Haberi okudunuz mu ?

Sanmıyorum .

• quote:

Orijinalden alıntı: El_domingo

Elbette teknoloji ve sanat istenilmeli ve alınmalı ama bazı yorumlarda oyle bir ifade ve hayranlık varki adamlar kertenkele deliğine girecek olsalar takip edecekler..

"Ey bu vatan gençleri! Frenkleri taklide çalışmayınız. Âyâ, Avrupa’nın size ettikleri hadsiz zulüm ve adâvetten sonra, hangi akılla onların sefahet ve bâtıl efkârlarına ittibâ edip emniyet ediyorsunuz? Yok, yok! Sefihâne taklit edenler, ittibâ değil, belki şuursuz olarak onların safına iltihak edip kendi kendinizi ve kardeşlerinizi idam ediyorsunuz. Âgâh olunuz ki, siz ahlâksızcasına ittibâ ettikçe, hamiyet dâvâsında yalancılık ediyorsunuz. Çünkü şu surette ittibâınız, milliyetinize karşı bir istihfaftır ve millete bir istihzâdır"(Bediuzzaman)

Bize diyor ki Batıya hayran olmayın

Sonra da SOBAYLA konuştum peygamberim diyen adamın sözünü paylaşıyor

Bi çektim baba kafa Jupiter

• quote:

Orijinalden alıntı: celibar

seni tutan yok. hemen vatandaşlık da veriyorlar.

Neresi veriyor hocam

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Aydınlık ve ilericilikten bahedip okumamak araştırmamak boyle birsey...
    “İlim ve hikmet, Müslümanın yitiğidir. Nerede bulursa onu alır."
    Esas mesele avrupanın koru korune taklit etmeyinken başka bi konu geldi.

İddalarınızla ilgili,
    Mübarek soba, benim teessüratımı ve tazarruatımı dinleyen tek ve menfaatli arkadaşım"
    Bahsettiğiniz cumle hapiste yazılmıstır.Cansız varlıklar ile konuşmak ya da onları konuşturmak edebi bir sanattır.
    Yani soba bile bana yapılan haksız ve zulümlere dayanamayıp tepki ve ses veriyor,
    ama kalbi cansız ve hareketsiz olan zalimler bu duruma gözlerini ve kulaklarını kapamışlar"
    demek sureti ile sitemini ifade ediyor.

Beduizzamana peygameberlik idda ediyor muhtemelen Risâle-i Nur’la ilgili olarak “yazdırıldı” ifâdesinden bahsediyorsun.

Risâle-i Nur Küllliyatın’da bu ifadeyle ilgili olarak bazı iddiaların tâ Bedîüzzamân Hazretleri hayattayken mahkemelerde sorulduğu da görülmektedir. İlgili iddialar ve Bedîüzzamân Hazretleri’nin verdiği cevap şöyledir:
    “Üçüncü sehiv: Yanlış mânâ vermekle raporda: ‘Saîd bâzen kerametler yazar. ‘Yazmak istemezdim; bana yazdırıldı.’ Hem bâzen: ‘Bu cevap mânevî canibden geldi ve hakîkat âleminden bildirildi.’ Hem bâzen: ‘Kudsî bir müjde veriyor.’, ‘Her yüz senede bir müceddid gelir’ fikriyle kendisinin zamanın müceddidi olduğu fikrini uyandırıyor.’ demişler.” Bu iddialara Bedîüzzamân Hazretleri şu cevapları vermektedir:
    “Elcevap: Hâşâ, bin defa hâşâ. Benim haddim değil ki, o kerametleri benliğime mal edeyim. Belki benim pek çok kusurlarımla berâber Risâle-i Nur ile îmân hizmetinde çalışmamıza bir ikrâm-ı İlâhî ve o hizmetin makbuliyetine dâir bereketten gelen bir emâreyi göstermek ve ‘Ne ile yaşıyor, nasıl geçiniyor?’ diyenlere karşı da, bereket-i İlâhiye bu hizmetimizi dünya maîşetine âlet etmeye mecbur etmiyor, demektir.
    “Hem bu yazdığım hakîkatler benim fikrim, malım değil; belki herkesin kalbinin bir köşesinde bulunan bir lümme-i şeytânî ve vesveseci bulunduğu gibi, bir lümme-i ilhâm ve melekî bulunduğuna ehl-i hakîkat ve diyanetin hükümlerine binâen, benim kalbimde dahi herkes gibi, bâzen ihtiyarım haricinde ve fikrimin fevkinde hatırıma bir hakîkat hutur eder. Yani, Kur’ân’dan mânevî bir canibden bir nevî ilhâm hükmünde, bir güzel nükte ifhâm edilir, demektir.
    “Ve hiç hatırıma gelmiyor ki, Yeni Saîd zamanında ve nefsin şerrinden ve benliğinden çok korkan ve belâsını çeken şahsıma böyle bir mevki verdiğimi veya vermek istediğimi tahattur etmiyorum. Belki, Risâle-i Nur’da isbat edilmiş ki: Bu zaman cemaat zamanıdır. Şahs-ı mânevî hükmeder. Eski zamanda dalâlet bir şahıstan geldiği cihetle, karşısına bir dâhi-i hidayet çıkardı. Şimdi ise cemaat şeklinde bir şahs-ı mânevî olmasından, onun karşısında ancak bir şahs-ı mânevî mukabele edebilir.
    “Yalnız eskiden beri ehl-i hakîkat mabeyninde carî ve üstâdına karşı fart-ı muhabbetten gelen fevkalhad hüsn-ü zanları ta’dil etmek ve nimet-i İlâhiyeye karşı küfran ve inkâr etmemek niyetiyle, müceddidlik vazîfesi olabilir. Fakat benim değil, Risâle-i Nur’undur. Belki bu zamana bakan Kur’ân’ın bir cilve-i hakîkatidir. Risâle-i Nur onu temsil eder. Ben neci oluyorum ki, kendim dâvâ edeyim.”1
    Görüldüğü gibi Bedîüzzamân Hazretleri bu tür iddialara gerekli cevapları vermiştir. Risâle-i Nur eserlerinde buna benzer epey izahât mevcuttur. Uzun tutmamak için bu kadarını yeterli görüyoruz.
    Kur’ân-ı Kerîm’de Enfal Sûresi, 17.âyette “Ey Rasûlüm, düşmanların gözlerine bir avuç toprak attığın zaman da sen atmadın, ancak Allah attı.2” buyuran Allah (cc), zahirde Efendimiz’in (asm) attığı toprağın hakîkatte onun atmadığını, kendisinin attığını beyan etmektedir. Bu noktada mes’eleye kader noktasından yaklaşmak gerekiyor. Çünkü bir fiilin bidâyeti irâde-i cüz’îyeye, neticesi irâde-i külliyeye aittir. Yani kul ister, Allah yaratır. Böylece Nisa Sûresin’de de “Sana her ne iyilik erişirse Allah’tandır. Sana her ne kötülük gelirse, o da kendi nefsindendir.3” denilmiştir. Öyleyse cüz-ü ihtiyarînin icada kabiliyeti yoktur. Bir emr-i itibarî hükmünde olan kisbden başka, insanın elinde birşey bulunmuyor. İnsan ubûdiyet cihetinde hayat-ı ebediyeye müteveccihtir. “Öyle bir bîçare mahlûktur ki, sermayesi, yalnız, ihtiyardan bir şa’re (saç) gibi cüz’î bir cüz-ü ihtiyârî; ve iktidardan zayıf bir kesb; ve hayattan, çabuk söner bir şule; ve ömürden çabuk geçer bir müddetçik; ve mevcudiyetten çabuk çürür küçük bir cisimdir.4”
    Madem âyetin hükmü gereğince Allah (cc), Efendimiz’e (asm) “Attığın zaman sen atmadın!” diyor ise, insan da iyiliklere sahip çıkmamalıdır. Çünkü insanın “hasenatta iftihara hakkı yoktur. Onda onun hakkı pek azdır. Çünkü hasenâtı isteyen, iktiza eden rahmet-i İlâhiye; ve icad eden kudret-i Rabbâniyedir.5” “Elhasıl, insan her ne kadar fâil-i muhtar ise de, fakat ‘Allah dilemedikçe siz hiçbir şeyi isteyemezsiniz.6’ sırrınca, meşiet-i İlâhiye asıldır, kader hâkimdir. Meşiet-i İlâhiye, meşiet-i insaniyeyi geri verir, ‘Kader gelince göz kör olur.’ hükmünü icra eder. Kader söylese, iktidar-ı beşer konuşmaz, ihtiyar-ı cüz’î susar.7”
    Öyleyse “Ey insan! Senin elinde gayet zayıf, fakat seyyiatta ve tahribatta eli gayet uzun ve hasenatta eli gayet kısa, cüz-ü ihtiyarî namında bir iraden var.8” İşte böyle bir mâhiyete sahip olan insanın ben yaptım, ben i’câd ettim, ben yazdım demeye hakkı olabilir mi? Bu haddi aşmak olmaz mı?
    Bedîüzzamân Hazretleri Risâle-i Nur’un te’lifi için kullandığı “yazdırıldı” ifadesini öyle boşu boşuna kullanmamıştır. Bu kelimenin kullanılışında Allah’a tevekkül ve teslimiyet vardır. Başka mânâlar aramak abesle iştigaldir. Çünkü Risâle-i Nurların müteferrik yerleri bu iddia sahiplerini tekzip etmektedir.(sorularlasaidnursi)

• Biz akk ile uğraşıyoruz adamlar neyle uğraşıyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.