Şimdi Ara

Avrupa Birliği reklam yazılımlarının kaldırılabilir olmasını istiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Bugün akıllı telefon üreticileri gerek kendi reklamını gerekse de sponsor ortakların reklamını yapmak amacıyla mobil cihazlara fazla sayıda uygulama yüklüyor. Pek çok senaryoda kullanıcıların bu ön yüklü uygulamaları kaldırma imkanı olmuyor.

Avrupa Birliği kararlı

Güney Kore’de uzun bir süredir mobil cihazlarda ön yüklü gelen uygulamaların kaldırılabilmesi imkanı kullanıcılara sunuluyor. Avrupa Birliği de vatandaşlarına böyle bir imkan sunabilmek için çalışmalar yapıyor.

Ayrıca Bkz.Amiral gemi katili Xiaomi Mi 10T ve 10T Pro tanıtıldı

Dijital Hizmet Kanunu adı altında yapılan çalışmalarda mobil cihaz üreticilerinin ön yüklü gelen uygulamaları kaldırma imkanı sunması isteniyor. Yani kullanıcı telefonu aldıktan sonra reklam uygulamalarını kaldırabilecek.

Diğer taraftan kanunda kişisel verilerle ilgili düzenlemeler de var. Google ve Apple gibi şirketlerin sadece reklam hizmetleri amacıyla veri toplaması istenirken kesinlikle kendi ticari aktiviteleri veya iş ortaklarının aktiviteleri için kullanmamaları gerekiyor. Yine iş ortaklarından topladıkları kurumsal verileri de kendi çıkarları için kullanmamaları isteniyor.

Dijital Hizmet Kanunu kısa süre önce örgüt ve kurumlardan tavsiyeler toplama sürecini tamamladı. Yakın dönemde Komisyonda görüşülmesi bekleniyor. Devreye girdiğinde ise üreticiler ve büyük platformlar biraz zorlanacak gibi.

Kaynak:https://www.gsmarena.com/eus_digital_service_act_will_allow_you_to_uninstall_bloatware-news-45578.php

• 👌

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drummerrrr -- 2 Ekim 2020; 11:38:59 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AB iyi çalışıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung'u falan baya üzer bu. Microsoft'un bircok uygulmasi ön yüklü geliyordu

• Şu tarz uygulamaları ilk biz başlatsak ne güzel olurdu.

• AB çalışıyor 🤯

• Rachsuchtig kullanıcısına yanıt
    Bu değişiklik önyüklü gelmesine engel değil hocam. Ama eğer bu uygulamalar kaldırılamıyorsa kaldırılabilir hale gelecek. O da çok sorun olmaz bence.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ulan Musk kullanıcısına yanıt
    Kaldırılabilir değiller

• Modemde AdGuard özelliği var istediğim cihaza istediğim dns ve ad bloku atıyorum olay bitiyor özellikle dh de çok işe yarıyor her sayfada 40 reklam

• bio technolog kullanıcısına yanıt
    Olayı yanlış anlamışsın.Telefonu aldıgında yüklü gelen ve kaldırılamayan uygulamalardan bahsediyor.

• Android de kaldırılamayan uygulama zaten yok zor kaldırılan uygulama olabilir

• Ne gerizekalıca bir şey değil mi? Adam bana paralı ya da süre sınırlı uygulamayı mecburi koymuş hatta yeri geliyor ömrü bitmiş uygulama oluyor. Ben para ödemeyeceğim, ya da istesem de kullanamıyorum ama o orada öylece duruyor ve bir şey yapamıyorum. Gerçekten bu teknoloji firmaları bazen üşütük hareketler yapıyorlar.

• bio technolog kullanıcısına yanıt
    ne marka modem öğrenebilirmiyim?

• kaireis06 K kullanıcısına yanıt
    Keenetic Extra DSL

Markanın adsl vdsl her modeminde bu özellik var illede aynısı olması şart değil

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.