Şimdi Ara

Avrupa mobil pazarında dengeler değişiyor: Apple yükselirken Samsung düşüşe geçti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
0
Favori
982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Avrupa mobil pazarında dengeler değişiyor: Apple yükselirken Samsung düşüşe geçti
    Güney Koreli dev Samsung, akıllı telefon pazarına uzun süredir hakim olmaya devam ediyor. Özellikle Huawei yasağından sonra dokunulmaz gibi görünen bu pazar hakimiyeti etkisini kaybetmeye başladı. Son zamanlarda yapılan bir analiz, Avrupa akıllı telefon pazarında büyük bir değişim olduğunu gösteriyor.

Apple ve Samsung'un 2010-2023 arası Avrupa mobil cihaz pazar payı verileri paylaşıldı

Stocklytics.com'un bulgularına göre, Apple Avrupa pazar payında yüzde 39'luk bir büyüme görürken Samsung yüzde 10 düştü. Stocklytics'in bu yüzdesel analizi 2019'dan 2023'e kadar olan 5 yıllık bir süreyi kapsıyor.

Sitenin finans analisti Edith Reads, "Samsung baskın bir güç olmaya devam etse de Apple'ın üstün kullanıcı deneyimi sunma ve sağlam veri koruması sağlama konusundaki vurgusu 2019'dan bu yana tüketiciler nezdinde giderek daha fazla yankı bulmaya başladı" dedi.

Ayrıca Bkz.Meta CEO'su Mark Zuckerberg: Tanrı yaratmaya çalışıyorlar

2019'da Samsung, yüzde 34,4 ile Avrupa akıllı telefon pazar payının çok önündeydi. Apple ise yalnızca yüzde 26,5'te kaldı. Ancak yıllar geçtikçe işler değişti. 2023'ün sonunda tablo Apple'ın lehine döndü. Yukarıdaki veriler Apple'ın Avrupa pazar payında dikkate değer bir büyüme gösteriyor.

Bu büyüme birkaç Apple ürünü tarafından destekleniyor. Bu tür ürünlerin tipik bir örneği iPhone 15 serisi, gelişmiş ürün ve hizmet ekosistemi olarak kabul edilebilir. Avrupa pazarının gelişmiş kamera, 5G entegrasyonu ve Apple'ın sağlam gizlilik özellikleri gibi yeni Apple özelliklerini ve hizmetlerini benimsediği açıkça ortada.

Avrupa mobil pazarında dengeler değişiyor: Apple yükselirken Samsung düşüşe geçti

Apple'ın büyümesine rağmen, Samsung'un pazar payını yalnızca Apple'a kaybettiği tam olarak kanıtlanamaz çünkü Android pazarında daha fazla rakip var. Google Pixel, Xiaomi, Oppo ve diğerleri gibi şirketler Avrupa akıllı telefon pazarının ve genel olarak dünyanın ciddi rakipleri haline geldi.

Samsung'un Avrupa'daki pazarlaması da eleştirilerle karşı karşıya kaldı. Değişen tüketici tercihleri ​​ve beklentileriyle uyuşmadı. Samsung, çevresel ve veri gizliliği endişelerini ele almaya çalıştı. Ancak bu çabalar Samsung'a büyük bir rekabet avantajı sağlamadı. Buna karşılık, Apple birleşik mesajlaşması ve proaktif sürdürülebilirlik kampanyalarıyla başarılı oldu.

Kaynak:https://www.gizchina.com/2024/07/13/apples-rise-and-samsungs-fall-the-new-face-of-europes-mobile-market/

• benim gözümde samsung her zaman yeniliklere açık bir firma olmuştur yerlerinde olsam telefon bölümünü toptan rafa kaldırırdım kullanıcılar madem yenilikten anlamıyor her sene aynı tasarım yapan, güncellemelerle gıdım gıdım özellik veren, son derece kısıtlayıcı markaları yüceltiyor toptan salardım ben de. nasıl olsa diğer markalara donanım (ekran vs.) satarak yolunu bulur ki ihtiyacı bile yok koskoca beyaz eşya bölümü bile yeter.
    Samsung bu düşüşü hakkediyor. Firmalar 10 bin TL'lik telefonda bile çerçeveleri inceltti. Samsung 25 bin TL'lik telefonunda bile hayvan gibi çerçeve kullanıyor. Örneğin s20 FE, s21 FE derken daha incelecek olan çerçeve daha da kalınlaştı. İnşallah satmaz bu telefonlar. Böyle saçma firma olmaz. Kim yönetiyor bunları hayret.
  • Samsung ve Apple artık birbirinden çok farklı değil. iOS kullanacak bir kişi için iPhone tek ama Android'te böyle bir durum yok. Samsung, risk alıp radikal yenilikler yapmaz ve en önemlisi bunları iyi pazarlamazsa işi zor olabilir. Şu anda, yıllık veriler üzerinden yorum yapmayı ben daha sağlıklı buluyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Samsung, Ultra modellerine 7000-8000mah'lık batarya koysa, gör bak dengeler nasıl lehine değişiyor. Ama cesaret edemezler.

• Bu samsungu kim niye alır akıl alır gibi değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • msegmx M kullanıcısına yanıt
    5000 mah'lık cihazları bile kalas gibiyken 8000 mah batarya ile tuğlaya dönüşür.. öyle 'cep' telefonu olmaz..

• gnsnc G kullanıcısına yanıt
    5500 mah koyabilirler. çinli telefon üreticileri koyabiliyor.

ben samsung'un başında olsam, 5500 mah s25U ya kesin koyardım.

s27U da ise 6000 mah ı denerdim.

dediğiniz gibi, 7000 mah biraz fazla kalın yapıyor. m51 cihazım var. ha değer mi isteyen alsın bence.

samsung, sony xperia 1 vi cihazı örnek almalı.

microsd, 3.5mm jak, bi de buna değiştirilebilir pili ekleseler bomba olur.

• Muhammed Taha Türk kullanıcısına yanıt
    s serisinde exynos kullanmanın da etkisi var bence.

• benim gözümde samsung her zaman yeniliklere açık bir firma olmuştur yerlerinde olsam telefon bölümünü toptan rafa kaldırırdım kullanıcılar madem yenilikten anlamıyor her sene aynı tasarım yapan, güncellemelerle gıdım gıdım özellik veren, son derece kısıtlayıcı markaları yüceltiyor toptan salardım ben de. nasıl olsa diğer markalara donanım (ekran vs.) satarak yolunu bulur ki ihtiyacı bile yok koskoca beyaz eşya bölümü bile yeter.

• gnsnc G kullanıcısına yanıt
    Benim S22U 5000'lik hiç te kalas gibi değil. fakat şarjı, ekranı açık, orta çözünürlükte en fazla 7 buçuk saat gidiyor.

5000 mah'lık telefonun kalınlığı 9mm mi? 8000 mah'lık telefonun kalınlığı varsın 14mm olsun, gözü kapalı alırım.

Varsınlar 2 versiyon çıkarsınlar, iddia ediyorum kalın model yine sıcak simit gibi tükenir.

ek: ultra'lar şuan bile 6.8inç, yani pek 'cep telefonu' sayılmaz, ufak tablet belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msegmx -- 14 Temmuz 2024; 18:55:28 >
  • Kalemi var 🖊

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msegmx -- 14 Temmuz 2024; 18:59:25 >
  • Telefonda kullandıkları panellerde gram ilerleme kaydetmiyorlar. Hala 8 Bit paneller...

• Bomb has been planted.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kalite herhalde :D

• 2023 yilindayiz sanki 2023 yilindaki haberler tekrar yayinlaniyor apple samsungu sadece 2023 te bir kere geçti samsung 2024 te tekrar liderliği aldı düzgün haber yapin

• Samsung bu düşüşü hakkediyor. Firmalar 10 bin TL'lik telefonda bile çerçeveleri inceltti. Samsung 25 bin TL'lik telefonunda bile hayvan gibi çerçeve kullanıyor. Örneğin s20 FE, s21 FE derken daha incelecek olan çerçeve daha da kalınlaştı. İnşallah satmaz bu telefonlar. Böyle saçma firma olmaz. Kim yönetiyor bunları hayret.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • statcounter global stats
    Mobile Vendor Market Share Europe | Statcounter Global Stats
    https://gs.statcounter.com/vendor-market-share/mobile/europe

Mobile Vendor Market Share in Europe - June 2024

Samsung: 32.76%. Apple: 30.35%.

Yazın ilk ayında Samsung Avrupa pazar payında önde bitirdi. Bilakis haberdeki durumun şu an tam tersi yaşanıyor. Apple bir süredir sürdürdüğü liderliği kaptırmış. Samsung'un yapay zeka - Galaxy AI - destekli yeni S24 amiral gemisi serisinin pazar başarısıyla ilgili olabilir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Anlaşıldığı kadarıyla Samsung için çerçeve premium cihazlarını orta ve alt segmentlerden ayırt etme yollarından birisi. Çerçeve istemiyorsanız amiral gemisi alın demeye getiriyor. Pazarlama ve satış politikası. Tabii telefonların çerçevelerinin çok daralıp ekran oranlarının çok büyüdüğü bir devirde böyle bir politikanın çağa uygunluğu tartışılabilir. Ama Samsung gibi bir devsen bir noktada bazı kuralları ve olacakları belirlemeye başlıyorsun. Etrafım çerçeveli Samsung kullanan insan dolu. Otobüse veya metroya biniyorum. İnsanların elinde hep çerçeveli Samsung modelleri görüyorum. Demek ki en azından burada ortalama tüketici çerçeveye o kadar aldırmıyor.

Ağırlığı fazla artmadığı ve cihaz ergonomik yapıda inşa edildiği sürece her türlü batarya artışına ben de okey'im.

Ultra'lar aslında Samsung Note serisinin devamı. Note serisi zaten mini tablet gibiydi. Bu cihazların bence felsefesi o: Bir akıllı telefon olarak kalmaya devam ederek bir tabletin sunabileceği deneyime en yakın deneyimi sunmak.

aynen öyle. bir airdrop değil ama olsun.

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

Hocam 2023 haberlerini təkrar təkrar aynı haberi paylaşmalarida saçma bunların sanki 2024 haberi gibi apple fani bu site 2024 ilk ceyrekten beri samsung satışlarda önde

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.