|
Küresel bilgisayar satış rakamları açıklandı: Apple'da büyük düşüş
-
-
Normal, Macbook’lar artık oldukça sıkıcı. (Tekdüze tasarımlar birbirinin aynısı, Alüminyum gövdesi orta kalite, Pro Air arasında bir fark da kalmadı 13 inch aynı işlemci aynı grafik aynı ram- o zaman neden pro? neden air?) Eski kalitesi yok. Bir de aşırı fiyatlı. Tek artısı M işlemciler ancak sadece işlemci almıyoruz, bilgisayar bir bütün.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MBK3334 VAUVJ -- 9 Ekim 2024; 18:55:7 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Snapdragon x elite burda çok büyük payı var. Adam hem pc oyunu oynuyor, hem steam tüm oyunlara erişimi var hem visual stüdyo gibi ideler i native kullanıyor hem 24 saat pili gidiyor hem de m3 den daha güçlü. Doğal olarak millet bu yıl peynir ekmek gibi snapdragon x elite aldı yurt dışında. Ülkemize ise bir model hariç gelmedi henüz. Reklamı da yapilmadi. Fiyatlar da biraz tuzlu olunca turkiyede tutmadı.
-
applenin anasını domuz kovalasın.
-
Haberi okumadım ama muhtemelen oyun yüzündendir.
-
M4 işlemcili Macbook'lar gelince dördüncü çeyrek raporlarında tekrar artacak. Kasım ayında geleceği için insanlar beklemeyi seçmiş.
-
Pro'ya fan koydukları için özellik olarak satıyorlar artık. Ekranlı barı da kaldırdılar, hepten aynı oldu. Fan da sıradan kullanıcı için önemli değil ancak iş için kullanırken örneğin 20dk oyun buildi alırken, veya video render vb. alınırken throttle olmaması için önemli. Aslında airde de eskisi gibi fan olması lazım. Uzun süreli yük bindirmek için uygun değil pasif tasarım.
Temel modellerin de artık 16GB olması lazım. Pro denecek bir cihazda 8GB Ram ile pek pro bir iş yapılamaz. Bizim işyerindeki arkadaşlarda hep 32GB ve 64GB konfigürasyon var.
-
Aynen öyle, zaten Apple store’a gidince soruyorum. Mimarım hangisini tercih etmeliyim diye. Bana verdikleri cevap ne pro ne de air işinizi görmez. Mac studio alabilirsiniz. O zaman benim için herhangi bir Apple laptop seçenek değil, oldukça saçma bir durum.
Aslında onlar da çok doğru yönlendirememiş, parayı verirseniz iyi bilgisayarları var. M3 Pro-M3 Max gibi işlemcilere sahip Macbook Pro'lar fazlasıyla işinizi görür.
Ben sade temel seviye olanların konfigürasyonu mantıksız buluyorum.
-
Temel olanlar 13 inch-14 inch olanlar değil mi? Onlar genel olarak basic oluyor. 16 inch büyük modellerde daha iyi bir işlemci, daha yüksek ram seçenekleri var sanırım. (Bu arada şu genellikle hiç sevmediğim bir durum neden küçük olan laptoplar daha zayıf performanslı olmak zorunda. Artık çok küçük çipler üretiliyor, ram’ler zaten entegre ee.. o zaman gayet küçük ama yüksek performanslı laptop yapılabilir neden illa ki büyük ağır ve hantal olana itiliyoruz anlamıyorum.)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MBK3334 VAUVJ -- 9 Ekim 2024; 20:50:43 >
Temel model 8GB ramli düz M3 işlemcili olanlar. Fiyatı en uygun olan modeller, genelde onlar tercih ediliyor ama 16GB olanına epey fark verip almak zorunda kalıyorlar.
Rekabetçilik için Macbook Pro'ların 16GB'dan başlanıp şu anki 8GB fiyatına satmaları lazım. O zaman satışları artar işte. Apple için çok bir maliyeti yoktur o RAM farkının.
14"de her işlemci var 16"de sade M3 pro ve M3 max var. Daha profesyonel kullanım için zaten M3 Pro veya Max tercih etmek lazım, o zaman gerçekten taşınabilir bir iş istasyonu oluyor.
Ama uçuk fiyatlarından dolayı herkese hitap etmiyor onlar da.
-
Küçük laptoplara daha küçük soğutucu koymak mecburiyeti oluyor. Laptop büyüdükçe daha büyük soğutucu koyabiliyorsun. Hava sirkülasyonu da artıyor. Ek olarak daha performanslı komponentler koymak için yerin oluyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
keske bahsettiginiz seylerin arkasina destekleyici linkler vb seylerde koysaniz da bizde aydinlansak. ornegin x86 ya kiyasla snapdragon ne kadar satilmis ve bu rakamlarda etkisi ne gibi ? yada 24 saat pili giden snapdragon laptop hangisiymis hangi is yukuyle bu sure yakalanmis gibi. ayrica hangi oyunlarindan bahsettiginizide yine cok merak ettim zira nerdeyse hicbir oyunun daha native arm versiyonu ortada yok, keza snapdragon'un yerlerde surunen grafik basarimindan bahsetmiyorun bile. onun yerine snapdragon cihazlarin emsali macbook cihazlara gore daha yuksek performans/fiyat orani var deseniz o zaman haklisiniz derim.
-
Mantıklı, katılıyorum. Belki ileride farklı çözümler üretilir.
benim kendi adima kisisel tespitim, m1 ve m2 cihazlar o kadar iyiydiki m3 onlarin ustune birsey koyamadi. m1 max yada m2 maxi olan adamin m3 max almasina gerek yok. raytracing falan kastilar m3 de o kadar, ortada oyun yok. ozetle apple m3 neslinde ciddi cuvalladi, rakiplerde oled ekran standartken hala ips 60/120hz ekran ittiriyorlar insanlara, bu aletler telefon degilki millet 1-2 senede yenisini alsin. ai isleride 8gb fetiscisi akrkadaslar her ne kadar inkar etsede yuksek miktarda ram olmadan calismiyor gibi gorunuyor, boyle olunca lokal'de ai islerininda balon oldugu ortaya cikti. Ozetle ortada sasiracak durum yok, ek olarak asus'un laptoplari ozellikle ryzen (2024 zephyrus) serisi cok cok iyi bide ustune pazara urunde vermesini becerdiler. bulundugum lokasyonda ryzen ai chipset'li laptop satan tek firma hala asus.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi symbiat -- 9 Ekim 2024; 21:21:55 >
-
dellSnapdragon X Elite - Laptop Computers | Dell USAhttps://www.dell.com/en-us/shop/dell-laptops/scr/laptops/appref=snapdragon-x-elite-processor
Bu laptop 27 hour yazıyor.
Bundan da perfect oyunlar soru siz çalışıyor.
https://www.worksonwoa.com/games/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Linux Super User -- 9 Ekim 2024; 22:22:57 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Windows 10 dan bu sene M2 ilemcili bir Apple geçtim ,pc yi zaten çoğunlukla formlarda gezmek için kullanıyorum bana çok iyi geldi.
Alışamadığım tek yanı flash diske attığım dosyaları tv de vs açamıyorum. Çok üstüne düşmedim muhtemelen bir yolu vardır.
Windows sorunlarından ,harıl harıl fan sesinden kurtuldum, uzun uzun batarya süresi sessizlik ve stabil bir kullanım sonrası ilaç gibi geldi
-
tasarım kısmında hiç değişiklik yok .windows laptoplarda çok fazla estetik pc çıkıyor. zevkine yılda bir değişilir. eskiden tasarımı ile fark yaratan apple kendi kurşunu ile vuruluyıor
-
büyük bir youtuberın yanında çalışan arkadaşa sormuştum render konusunda apple daha iyi onu niye kullanmıyorsun dedim şirkette apple cihaz var ancak kullanan yok ben montajda 4 saat düzenlemeye harcıyorsam apple pc de daha çok zaman harcıyorum render içinde ha 2 dakika erken ha 2 dakika geç bitmiş hiçbirimizin umrunda değil işi yaparken hangisi kolaysa oradan devam ederim dedi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X