Şimdi Ara

Nintendo net kârında yüzde 50 düşüş yaşadı, tüketici yeni konsolu bekliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nintendo net kârında yüzde 50 düşüş yaşadı, tüketici yeni konsolu bekliyor
    Şaşırtıcı bir şekilde atak yapan ve dönem dönem en çok satanlar listesinin ilk sırasında yer alan Nintendo Switch konsolu yavaş yavaş frene basıyor. Yeni konsol beklentisi ile artık tüketici de harcamaları kesti.

Nintendo Switch son satış rakamları

Nintendo tarafından verilen bilgilere göre firmanın son çeyrek net kârı 545 milyon dolar olarak gerçekleşti. Firmanın tahminlerinin üzerinde satış olsa da net gelirler yıl bazında yüzde 50 düşüş yaşadı.

Ayrıca Bkz.Nintendo geçen yılı kârla kapattı

Nintendo Switch konsolu bu dönemde 2.1 milyon adet sattı ve yıl bazında yüzde 46.3 düşüş gösterdi. Yazılım ekosistemi de 30.64 milyon adet satarak yine yüzde 41.3 gibi büyük bir düşüşün içerisine girdi.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom ve The Super Mario Bros. Movie yapımları geçen yıl firmanın yüzünü güldürmüştü ancak bu yıl firma da yeni konsola göre şekillenmeye başladığı için büyük yapımlar piyasaya çıkmadı. Nintendo Switch 2 konsolunun çıkış tarihine kadar firmanın inişli çıkışlı tablosunun devam etmesi bekleniyor.

Kaynak:https://www.engadget.com/nintendo-profits-fall-55-percent-as-people-save-their-cash-for-the-switch-2-140019403.html

• Eski nintendo kalitesini açıklarmısınız. Neredeyse tüm konsollarına sahibim nintendonun. Nintendo her zaman böyle bir firmaydı. Hatta diğer firmalara göre hep daha muhafazakar hareketler yapan bir firmaydı.
    Aynı performans olmaz diyerek işlemci değiştirmeyen bencede kısmen haklı olan bir hareketti.

Nintendo bir oyun cıkarıyorsa diğer konsollar gibi kasan oyun yapmaz
  • Çünkü yıllardır aynı konsolu Lite, V2, Oled diye kakalıyor da ondan. İşlemci aynı her şey aynı. Bu sonuç beklenen bir şeydi. Nerde eski Nintendo kalitesi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • MBK3334 VAUVJ M kullanıcısına yanıt
    Eski nintendo kalitesini açıklarmısınız. Neredeyse tüm konsollarına sahibim nintendonun. Nintendo her zaman böyle bir firmaydı. Hatta diğer firmalara göre hep daha muhafazakar hareketler yapan bir firmaydı.
    Aynı performans olmaz diyerek işlemci değiştirmeyen bencede kısmen haklı olan bir hareketti.

Nintendo bir oyun cıkarıyorsa diğer konsollar gibi kasan oyun yapmaz

• fukarakoala kullanıcısına yanıt
    Bende de nerdeyse tüm Nintendo konsolları var. Ancak benim orda kastettiğim şu Nintendo eskiden en azından bazı inovatif adımlar atıyordu. Mesela Nintendo Ds çağın çok ilerisinde bir şey iken, 2 ekranlı, dokunmatik diye bir şey daha yokken (dokunmatik ilk cihaz iphone 2 2007) onda vardı. (Ds kasım 2004) Sonra bir de baktık 3ds çıktı, 2 ekranlı hem 3 boyutlu hem dokunmatik yani bunlar öyle basit adımlar değil. Şimdi bakın bakalım konsola bir Oled panel takarak inovasyon mu yaptı yani? Switch ilk çıktığında evet çok mantıklı bir adımdı ama artık tadı kaçtı çıkalı 8 sene (2017 desek) olacak ufacık ilerleme yok. İşte eski kalitesinden, çizgisinden kastım budur. Eğer cidden Nintendo’yu seviyorsanız bu dediklerimden bir anlam çıkarmalısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MBK3334 VAUVJ -- 4 Ağustos 2024; 12:5:16 >
    MMBK3334 VAUVJ

Devir ayni devir degil. Eskiden hersey daha sık cikardi ve daha fazla yenilikle gelirdi. Oyunlar dahil. Simdi masraflar cok fazla oldugu icin 1 ürünle uzun süre götürme cabasinda firmalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Lanaya- -- 4 Ağustos 2024; 12:49:47 >
  • -Lanaya- kullanıcısına yanıt
    Maalesef öyle bir sıkıntı var. Katılıyorum

• NS2 beklenen sicramayi yaparsa Nintendo yine satis rekorlari kirabilir.Hicbir zaman Nintendo konsolum olmadi , belki hicbir zaman olmayacak ama nedense Nintendo ya hep bir sempati duymusumdur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Hepsi farklı serilerde gelişti. Daha el konsolu yokken switch ile bu sektörde zaten ileride oldugunu gösterdi. Switch benzeri yapıldı çoğu el konsolu. Ancak bu el konsolu yada diğer konsollarda olsa kendi serileri içinde çok büyük farklılıklar olmadığıda açık.

İşlemci değişimi demek optimizasyon için firmalara büyük bir yük bindirebilir. Eski ve yeni seri farkları oluşmaması için hepsi aynı sistemi kullanmasını mantıklı buluyorum. Nvidia tegra hogwarts legacy yada red dead redemption çalıştırdı. Grafiksel olarak yılına göre baya başarılı idi.

Switch oled ve switch lite sahibi olarak memnunum ben. Oledde değişim olsada kullanıcak bir oyun yok. Mevcut oyunlar için yeterli oldu switch

Switch safkan gücüyle değil rahat oynatabilmesi ile biliniyor. Halen gameboy pocketla pokemon oynuyorum.

Evet, aslında hedef orda güçlü bir konsol yaratmak değil, switch hem performans olarak iyi hem de taşınabilir olarak çıkış yaptı. Hibrit bir konsol, dolayısıyla ilk çıkış yaptığı yıllara laf söylemek mümkün değil. Güzel bir teknolojiydi dolayısıyla o zaman herkes gibi beni de cezbetti. Bende V2 switch çıkar çıkmaz pili daha uzun dayanıyor vesaire hemen kapmıştım bir tane. Dolayısıyla Nintendo ayrı bir olay onun tadına varan bu keyfi başka yerde bulamaz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Lite alma sebebim tamamen taşınabilir olması daha iyi olmasıydı. Switch 2 cıkmasıyla switch 1 alıp modifiye ederek değişik şeyler deneyeceğim. Nintendo çok geleneksel bir firma bu konularda izin vermiyor.

Yeni seride zamanının ötesinde olmalı ben razıyım.

Evet zaten zamanının ötesinde olması güzel bir şey.

Şu anda rog ally x alacaktım durdum. İlk seriye göre iyileştirme yapılması sonrasında alacağım. E gpu baglantısıyla bilgisayar ihtiyacını ortadan kaldırıyor.

Teknoloji ileriye dönük gelişirken nintendo tekrardan yön verebilir.

Aynen olabilir.

• Herkes switch 2 bekliyor. Umarım Nintendo geriye uyumlu yapar ve switch kartuşları çalışır. Şuan lite kullanıyorum. Elde taşıma olarak daha efektiv geliyor. 2 de eski oyunları desteklemezse düşen fiyatıyla oled alır geçerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • switch pro gibi ara bir hamledense oled ve pil ömrü gibi şeyler bana daha çok masum geliyor. ps4 konsolumu pro konusunda kızıp satmıştım.

• Ben de Switch istememe rağmen artık bu saatten sonra eskisini alıp yatırım yapmak mantıksız diye yeni çıkacak olanı bekliyorum.

Yeni konsol beklentisi varken satışların büyük oranda düşmesi normal. PS5'de de benzer bir haber yapıldı geçen,

fazla satış olmaz, herkes PS5 Pro bekliyor orada da.

• Jankat kullanıcısına yanıt

Ara nesil biraz sinir bozucu evet. Konsol dünyasını PC'ye çeviriyor biraz da, 3-4 senede upgrade etme gerekliliği ortaya çıkıyor.

Başta hali hazırda daha iyi donanım opsiyonları olduğu halde güçsüzleri tercih ediyorlar daha sonra ileri nesil oyunları kaldırmayacak diye yeniliyorlar.

Açıkcası PC kullanıcısı olarak gerek de görmüyorum artık yan cihaz olarak PS/Xbox gibi bir konsola, ikisinin de oyunları PC'ye geliyor.

Switch ise el konsolu olarak bambaşka bir açığı kapatıyor, mobil olarak oynanabiliyor ve rahatlık sunuyor. PC tabanlı el konsolları da var evet, ama ben

oyunları üzerindeki donanıma ve kontrollerine göre optimize edilen bir el konsolu sahibi olmak istiyorum. Bu da Switch.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.