Şimdi Ara

OLED monitör satışları bu yıl yüzde 181 artış gösterdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil1 iOS
5 sn
20
Cevap
0
Favori
435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • OLED monitör satışları bu yıl yüzde 181 artış gösterdi
    OLED monitör pazarında son dönemde oldukça hızlı bir büyüme yaşanıyor. 2024 yılında OLED monitör sevkiyatlarının, geçen yıla oranla yüzde 181 artış gösterdiği bildirildi. Bu hızlı büyüme özellikle oyun odaklı OLED ekranların gelişen panel teknolojileriyle daha popüler hale gelmesi sayesinde gerçekleşti. Ancak en büyük katkı ise düşen fiyatlar ile sağlandı.

Pazarın lideri Samsung

TrendForce analistlerinin hazırladığı yeni bir rapora göre, OLED monitör sevkiyatlarının yıl sonunda 1.44 milyona ulaşması bekleniyor. Samsung, özellikle QD-OLED panelleri ile pazara liderlik ederken, bu teknolojinin OLED monitör sevkiyatlarındaki payı 2023'te yüzde 53.5 iken, 2024'te yüzde 73'e çıkması bekleniyor. LG'nin WOLED teknolojisine dayalı pazar payının ise yüzde 26'ya düşeceği öngörülüyor.

Ayrıca Bkz.Monitör Tavsiyeleri - Ekim 2024

Rapor, Samsung’un agresif üretim artışına vurgu yaparak, QD-OLED teknolojisinin pazar hakimiyetini sağlamlaştıracağını belirtiyor. MSI gibi markaların da OLED ürün yelpazelerini genişleterek pazardaki rekabeti artırdığına dikkat çekiliyor.

2024 yılı itibarıyla OLED monitör pazarındaki marka bazlı pazar payı şu şekilde dağılıyor:

• Samsung: %31

• LG: %19

• ASUS: %14

• Dell: %14

• MSI: %11

• GIGABYTE: %3

• Diğer: %8

MSI'nin OLED monitör pazarındaki hızlı büyümesi dikkat çekici. Marka, son yıllarda yaptığı genişlemelerle pazar payını artırarak, büyük oyuncular olan ASUS ve Dell'in hemen arkasına yerleşti. Rapor, OLED monitör pazarındaki bu yüzde 181'lik büyümenin tek seferlik bir artış olmadığını ve önümüzdeki yıllarda da benzer büyüme oranlarının devam edeceğini belirtiyor.

Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/101186/oled-monitor-shipments-have-grown-by-massive-181-this-year/index.html

• Samsung ülkemizde pek rağbet görmedi sanırım ama dünyada tam tersi. Bizde asus, msi, gigabyte diye gidiyor. Belki bizimkiler haklı, hiçbirini kullanmadım çünkü. Sadece neden satışlar bizde tam aksi şekilde yaşandı onu merak ediyorum.

Bu arada fiyatlar biraz daha inmeli. 27"ler yine ulaşılabilir ama ips monitörlere kıyasla fiyatları yüksek. 32"ler ise ateş pahası, ben anlamadım. Asus 60 bine monitör satıyor, o paraya o panelden daha kaliteli televizyonlar alınıyor hem de 55-65 inç. Fiyat politikası kim kime ne sokarsa olmuş.

Bir dahaki nesilde hdr, sdr parlaklık artar, vrr ortadan kaldırılırsa o zaman oled alabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi milyarderdahi -- 18 Ekim 2024; 21:2:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilerde Param bile olsa oled TV ve Monitor asla almam 10yil tam yanma vs garantisi olmadigi surece.Simdilik gozumle gordugum kadariyla MiniLED ekranlar kalite olarak fazlasiyla yeterli.

• milyarderdahi M kullanıcısına yanıt
    1) Türkiye ve AB haricinde dünyada minimum garanti zorunluluğu yok. Ülkemizde tüketici koruma hakları epey gelişmiş, garanti bitse bile OLED yanığından hak arayabiliyorsun. Böyle talebe kim dayanır?

Güzide forumumuzda açılan şu konuya bakar mısınız, hatta şu yarınlar yokmuş gibi atılan başlık*
    Garanti Bitse De Hak Arama Bitmedi! OLED Yanığında Tüketici Mahkemesi Süreçleri
    https://forum.donanimhaber.com/garanti-sonrasi-iade-degisim-mahkeme-surecleri--155363857

2) Bir diğeri de alım gücü. Sokaklarda nasıl eski, ucuz araçları çoğunlukla görüyoruz evlerde de benzer durum var.

(* Konu değil ama başlık benim fikrimdi :)

• Oyun-filim için harika olsa da alt pixel dağılımından dolayı ofis kullanımı için çok kötüler.

• Samsung ayrıca asus,msı,gigabayte,dell,vb firmalara qdoledini panelini sattı
    aynı şekilde LGde sattı .
    Qd oled ve woled aralarındaki farkı çıplak gözle görünce qdoledin renkler çok iyi woledin se siyahı .
    Ama samsung oledi daha alınabilir fiyatlarda

• OLED'in mucidi ve öncüsü LG ama ekmeğini yiyen Samsung. Bu işte bir terslik var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • göz hastanelerinin buna çok sevindiği gibi bir haber olmaz ama..

• E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

sanırsam amerikada da var hocam yani yasa olarak olmasa da üreticiler garantiyi sunuyor.

• Halikarnas Şakşakçısı kullanıcısına yanıt
    Yasal zorunluluk açısından söylemiştim. Bu arada sadece Türkiye ve AB diye abartmışım illa ki vardır diğer ülkeler

Olay bence OLED'in uzun vadede sıkıntı çıkarması. O yüzden pek tercih edilemiyor. Veya fiyat yarı yarıya düşecek o zaman şansı var.

• Oled tv ler de çok pahalı hala. Fiyatlar düşüyor ama yeterli düzeyde değil keza oled monitörler de hala çok pahalı.

• Gösterir tabi, yıllarca insanları kronik TN, VA, IPS sorunlarıyla uğraştırdırlar. Çürük, çarık olarak verip, boyayıp süsleyip tekrar tekrar piyasaya verdiler. Allahtan oledleri en sonunda biraz adam ettilerde kurtuduk bunlardan.Bunlarla oled arasında gecex gündüz kadar fark vardır. Bunlara verceğiniz parayı biriktirin gidin oled alın derim.

• drserk kullanıcısına yanıt

Düzgün 4K Mat OLED alırsan gözlerin dinlenmiş olur

Asıl IPS TN monitörler gözü yoruyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 19 Ekim 2024; 23:49:22 >
  • -SKYNET- kullanıcısına yanıt
    24 inç 1080p ips mini led 144 hz veya üstü bekliyorum, çıkmıyor!, sizce çıkana kadar samsung 24 inç 1080p 240 hz model'ini alıp ips mini led bekleyeyim mi?.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloody Roar -- 20 Ekim 2024; 19:16:01 >
  • Mini ledlerin 24 inç, fullhd düşmesi zor gibi. yıllar sonra bile 27 inç 2k modellerde dahi tek tük çıkıyor.gelip gelmeyeceğini bilemiyorum maalesef, lakin pek şans veremiyorum.2k, 27 inç mini ledli modellerden araştırın.onları dahi bulmak çok zor.

• WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt
    Fiyatlar düşüyor aslında, şöyle örnek verebiliriz, 90lı yıllarda 35 inç LCD paneller 7000 dolarla civarındaydı. şimdi nerdeyse bedava.
    2014 yılında 55 inç LG OLED TV 15000 dolarken şu anda 55 inç model 1400 dolar.

• E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    çok pahalı, ekran yanması değil, ayrıca üretim zor ve az üretiliyor. Talep patlaması olmasın diye fiyat daha yüksek tutuluyor. arz düşük fiyat yüksek olunca talep az oluyor. LCD ile arasında 15 kat fiyat farkı var nerdeyse.
    ama geçmişe bakınca fiyatı binlerce kez düşmüş aslında.

2014de 15bin dolar olan 55 OLED şu an 1500 dolardan başlıyor.

• korozyon kullanıcısına yanıt

Öyle çok geniş perspektiften bakarsak dediğin doğru lakin bu yıllık kıyaslama yapılır öyle 10 20 30 sene önceki zamanı referans alamazsın. Ona bakarsan 200 yıl önce buhar gücü benzin gibi enerjiler bulunmamıştı millet atlar ile yolculuk ediyordu ticaret atlarla yapılıyordu. Şimdi herkes otobüse biniyor arabaya biniyor gibi. 55 inç oled tv nin 1400 dolar olması hala pahalı. Ne olur 500 600 dolarlara kadar inmesi gerekiyor 55 inç oled tv lerin. Belki 5 sene sonra bu fiyatlardan 55 inç oled tv ler alabileceğiz lakin şuanda 55 inç olede 1400 dolar vermek pahalı kalıyor lcd nin 300 400 dolara alınabilmesi gibi alternatifi varken. ( black friday idirimleri vs ciddi olabiliyor bazı marka modellerde )

• Gözümüzün sitah olarak algıladığı renk (?) frekans olarak gözü bozan bir özellik içeriyor. Özellikle en çok siyahta geçerli diye biliyorum. Mat olması vs oled özelliklerini değiştirmiyor. Yanlışım varsa kaynak belirtirseniz ben de bilgi sahibi olmaktan ötürü teşekkür ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.