ocakta erasmusla isveçe gidip 6 ay kalacağım, derslerim haftada 2 gün olduğu için isveçi ve avrupayı gezmeye, foto çekmeye bol bol vaktim olacak,
Fotoğraf çekmekten çok anlayan biri değilim, elimde compact panasonic lz7 modeli var, fotoğraf çekmeyi öğrenmeye hevesliyim ama. Bu aşağıdaki modeller arasında kaldım. Bana lazım olan kamera şöyle ele otursun sağlam olsun boynumda gezdireyim turist gibi, çat çut fotoğraf çekeyim, arada video falan da çekeyim istiyorum. Vizörü kaliteli bir şey olmalı (Bu yüzden fuji s1xxx ve s2xxx lerden vazgeçtim.)
Hangisini almak daha mantıklıdır? Fiyat sıkıntı değil, 800 tl yi falan aşmadığı sürece, önemli olan fiyat/performans oranı, almışken güzel bir şey alayım paraya kıyıp, tabi değecekse.
olympus e-450 (DSLR, optik vizörü ve lens üzerinden ayarlanabilir zoomu güzel, ama video çekim yok, aralarında en pahalısı bu ama değecekse verebilirim)
nikon p90 ya da p100 (full hd video ve kaliteli elektronik vizör, elime alıp kurcaladım ondan biliyorum)
kodak z981 (fiyat uygun, ama elektronik vizörü ne kadar kaliteli bilemiyorum, inceleme fırsatım olmadı)
casio fh20 (slow motion çekmeyeceksem kodaktan bir farkı yok gerçi, ama kasası hoş)
şu an aklıma en çok yatan nikon p100, full hd çözünürlük var ve elektronik vizörü kaliteli. ondan sonra kodak geliyor, fiyatı yarısı nerdeyse, özelliklerine göre fiyat/performansı iyi, casio'yu pek düşünmüyorum. Bir yandan da fotoğrafçılığa ilk adım için giriş seviyesi olympus e-450 alayım diyorum, hem optik vizörü elektroniğe tercih ederim hem de şu zoom ayarı güzel, ama fiyatı uçuk ve video çekmiyor
Bunlar dışında tavsiyeleriniz varsa bekliyorum, bu arada temiz olursa 2. el de alabilirim, belli başlı sağlam 2 el alınabilecek hangi siteler var canontürk gibi kamera üzerine yoğunlaşan? teşekkürler..
Nikon al güzel çekimler yapmak istiyorsan nikon cok iyi bir seçim olur senin için