Şimdi Ara

avrupa üzerinden aktarmalı uçuş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, Avrupa üzerinden (özellikle İtalya) Latin Amerika gezim olacak ve gideceğim ülkeler vize istemiyor. Avrupa'da bazı ülkeler de transit vize istemiyor (aktarmalı uçuş olacak ve transit alandan çıkmayacağım) fakat bugün havalimanı ve idatayı aradığımda güvenlik sebeplerinden dolayı sıkıntı çıkarabileceklerini ve hazırlıklı olmam gerektiğini belirttiler. Daha önce de transit vize almadan Portekiz'den sıkıntı olmadan aktarma yapmıştım ama görevlinin verdiği cevap beni çok endişelendirdi ve biletim yansın istemiyorum. Son zamanlarda özellikle son terör olaylarından sonra hiç transit vizesiz Avrupa'dan aktarma yapan veya sıkıntı yaşayan var mı? Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

• darbe girişimi sonrası avrupa aktarmalı latin amerika uçuşlarında bile transit vize istenmey başlamış. havayoluna sormanıza tavsye ederim ek olarak interrail türkiye grubun sayfasına yazarsanız kısa sürede cevap alırsınız. bir arkadaş avrupa aktarmalı dominikten istanbula uçamamış büyükelçilik bilgi vermiş kendisine
  • çok teşekkürler.
  • http://idata.com.tr/tr/doc/it/33/73.html

TRANSİT

Transit vizesi, yabancı uyruklu vatandaşa Schengen sahasında yer almayan nihai varış noktasına ulaşabilmek amacı ile İtalya’dan geçiş imkanı tanımaktadır Schengen üyesi olmayan bir Ülkeye ulaşmak için İtalya’dan geçme durumunda olan Türk vatandaşları, havalimanının "Schengen harici havalimanı transit" alanını terk etmemeleri halinde transit vizesine ihtiyaç duymamaktadır (örnek: İstanbul - Roma - New York seferi – transit sahasından çıkmadan). İtalyan topraklarına girilmesi durumunda (İtalya iç seferi ya da bir diğer Schengen Ülkesine geçiş ya da havalimanı sahası terk edilecekse) turizm amaçlı Schengen vizesine ihtiyaç duyulmaktadır (örnek: İstanbul-Roma-Milano-New York seferi; İstanbul-Roma-Paris-New York seferi).
    Denizciler için bakınız “Denizciler” başlıklı kısım. Bu durumlarda, vizenin verilmesi kişinin asıl gideceği Ülkeye girişini garanti etmesi ve İtalya'dan geçiş nedeninin mantıklı olması koşuluna bağlıdır.

Bence italyan konsolosluğunu bi ara

EMBASSY OF ITALY IN ANKARA

Ataturk Bulvari, 118
    00903124574200

CONSULATE GENERAL OF ITALY IN ISTANBUL

Tom Tom Kaptan Sokak, 5 - 34433 Beyoglu
    00902122431024|00902122431025

CONSULATE OF ITALY IN IZMIR

Cumhuriyet Meydani, 12/3 - 35210 Izmir
    00902324636676|00902324636696

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuni. -- 17 Ağustos 2016; 23:51:17 >

• Cevabınız için teşekkürler idatadan daha önce vize aldım ve konsolosluk da oraya yönlendirdi, idatayı aradığımda onlar da darbe girişiminden ve bazı terör olaylarından sonra bunun garanti olmadığını belirttiler. Sadece yakın zamanda bu şekilde giden varsa oradaki genel durum hakkında bilgi almak istemiştim gidip de kapıdan dönmek istemiyorum. En kötü ihtimal direkt uçuş alacağım eğer Brezilya'da bir sıkıntı yoksa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nidane -- 17 Ağustos 2016; 23:53:58 >
  • almanya'dan transit uçuşlarda vize istenmiyordu. son durum çok ilginç. g. amerika'ya aktarmalı gitmeyi düşünüyordum lufthansa ile. bu durum kötü oldu. thy g. amerika bilet fiyatları %50 şişirmeli
  • Almanya transit vize istiyor diye biliyorum. Evet dediğiniz gibi biletler aktarmalıya kıyasla en az 1000 tl daha fazla fakat ortada vize konusunda ciddi bir bilgi kirliliği mevcut.
  • benimde öbür ay amsterdam aktarmalı kolombiya uçusum var hollanda konsolosluğuna sordum 48 saati geçmemek kaydı ile vize yok dendi ben bileti aldığımda 1700 tl idi thy 3000 tl den satıyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan3579 -- 20 Ağustos 2016; 21:44:47 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.