|
Avrupa veri merkezlerini uzaya göndermek istiyor ve bu mümkün

-
-
Güzel fikir. O değil de keşke her sorunumuzu uzaya göndererek çözebilsek (Ayrıntısını yazarsam infial yaratacağım için burada kesiyorum)
-
cok mantikli aslinda. o kadar mantikli ki isin dyson kuresine gidecegini gormek mumkun. uzayda gunes enerjisi atmosferik olaylardan gezegen hareketlerinden etkilenmeden sinirsiz miktarda geliyor. uzaya gunes panelleri kurup enerjisini dunyaya nakletmek biraz zor, onun yerine enerjiyi tuketen serverlari uzaya gonderip dunya ile data baglantisini kurmak cok cok daha kolay olur. yeniden kullanilabilir uzay araclarinin gelisimiyle uzaya erisim ucuzladikca buyuk ihtimal teknolojinin ilerliyecegi yol bu olacak, bir 100yil sonra gunesin cevresinin bu uydularla cevrilip bir dyson swarm olusturulacagini ongormesi hicde zor degil.
-
Türkiiyedeki en büyük veri merkezlerinin tasarım ve proje uygulamalarında çalışmış biri olarak söylüyorum. Uzaydan önce her veri merkezinin kendi nükleer santrali olması daha muhtemel. Tek başına 500 m2 bir beyaz alana sahip veri merkezi 1mW ile 2 mW arasında elektrik gücü harcıyor.
-
Kimi neyden neyi kaçırıyorsunuz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
uzayda dunya yorungesinde metrekareye 1360watt gunes enerjisi dusuyor. hemde hic kesintisiz. gece gunduz farki olmadan 24 saat. %40 verimli yuksek kalite panellerle 1mw enerji icin 2bin m2 den az gunes paneli yeterli oluyor. uzayda panelleri sabitlemek icin ekstra destek yapilarina ihtiyac olmadigindan bu alanda gunes panellerini yerlestirmek zor degil. yorungeye malzeme cikarmanin pahali oldugu (kg basina yaklasik 1000$) gunumuz sartlarinda bile bir nukleer reaktorden cok cok daha ucuza mal olur ve cok daha guvenli olur. guvenli olur diyorum bir sektor yaratmak icin gereken cok sayida nukleer reaktoru yorunge firlatirken tek kaza olsa dustugu yerde facia yaratir. ayrica bu reaktorlerin omru doldugunda gunes panelleri gibi oylece dunya atmosferine sokup yakamazsiniz, cok buyuk radyoaktif kirlilik yaratir. yukari tekrar arac gonderip tek tek toplamak gerekir, tekrar maliyet, ayrica dunyaya geri getirirken tekrar kaza riski demek.
-
hocam arkadaş karada nükleer kurmaktan bahsediyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İlk bakışta mantıklı da aynı Güneş taç kütle atımları ve solar patlamalarıyla meydana getirebileceği güçlü solar rüzgarlarla uzaydaki veri merkezleri için potansiyel bir tehdit teşkil etmez mi? Bilgisayarları etkileyebilen hatta ihtimal dahilinde bozabilen - Güneş kaynaklı veya Güneş harici - kozmik ışınlara maruz kalmak da cabası. Kısaca uzay boşluğuna veri merkezi kurulumu Dünya atmosferinin tüm bunlara karşı sağladığı kısmi ama hayati korunumun yitirilmesi anlamına gelmez mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yakin yorungede dunyanin manyetik alani korumaya devam ediyor. yoksa dunya cevresinde hic bir uydu islevsel calisamazdi. 100yilda bir gelen cinsten siradigi bir gunes patlamasi olursa sikinti olabilir.
-
evet oyle biraz daha mantikli ama gene nukleer santraller cok maliyetli ve riskliler. simdi cinde tekrar kullanilabilir roketler uzerine arastirma yapiyor. tekrar kullanilabilir roketler spacex in tekelinden cikip gercek rekabet gelediginde yorungeye malzeme gondermenin maliyetleri ciddi oranlarda dusebilir. boyle bir gelecekde mantikli bir durum zaten. simdiki maliyetlerle pek olasi degil.
-
Neden böyle bir ihtiyaç duyulduğu açıkça yazmıyor.
Enerji ihtiyacı diyor ancak enerji dünyada da üretilebilir. Ayrıca soğutma ve diğer komponentler de aynı şekilde. Yörüngede daha kolay üretileceğine dair argüman göremedim.
Hani Google, Amazon veya Apple'ın güvenlik sebebiyle verisini yedekli bir şekilde yörüngeye taşıma isteğini anlıyorum. Ama burada bahsedilen o değil
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Uzayda verilerimizi uzaylılar çalarsa ne olacak? Gezegenimizin içinde ayağımızın bastığı yerde olmalı veri merkezi. Bir bina inşaa et sonra polis, jandarma, asker, özel güvenlik, tank, hava savunma sistemi, uçaksavar yerleştir daha güvenli olur.
En Beğenilen Yanıtlar

Güzel fikir. O değil de keşke her sorunumuzu uzaya göndererek çözebilsek (Ayrıntısını yazarsam infial yaratacağım için burada kesiyorum)
|
Türkiiyedeki en büyük veri merkezlerinin tasarım ve proje uygulamalarında çalışmış biri olarak söylüyorum. Uzaydan önce her veri merkezinin kendi nükleer santrali olması daha muhtemel. Tek başına 500 m2 bir beyaz alana sahip veri merkezi 1mW ile 2 mW arasında elektrik gücü harcıyor.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X